Kansenregen EBOH JG1 eindigt in drup

Zaterdag 5 november stond voor EBOH JG1 de inhaalwedstrijd tegen SBC op het programma. EBOH startte de wedstrijd als mede koploper. Niets minder dan een overwinning werd gevraagd om de eerste plek te verstevigen.

De bezoekers, die eerder onvoldoende spelers op de been konden brengen, waren inclusief keeper met zeven spelers afgereisd naar de Schenkeldijk. EBOH trad aan met een nagenoeg complete selectie: alleen Jonathan en Abel ontbraken wegens blessureleed. Die nagenoeg complete selectie telde daarmee 16 jongens en meisjes: tel uit je wisselspelers. EBOH begon nog goed aan de wedstrijd door een goal van Ryan. Maar al snel bleek SBC een gevaarlijke ploeg. De sterspeler sneed als een mes door de defensieve EBOH-boter en reeg de doelpunten aaneen. EBOH creëerde voldoende kansen en mogelijkheden om iets terug te doen, maar ging daar slordig, bijna gemakzuchtig mee om. Ruststand: 3-8.

De tweede helft begon goed voor EBOH en na drie snelle goals was de spanning terug in de wedstrijd. De anschlusstreffer hing in de lucht……..maar kwam er niet. De sterspeler van SBC bleek toch nog te beschikken over een reserve en perste er nog een aantal doelpunten uit. Van de vele 100% EBOH-kansen die volgden werden er slechts twee benut. En daarmee bewees EBOH zichzelf een slechte dienst. Het verlies (eindstand 8-12) was onnodig en kwam hard aan.

Zo hard dat iedereen spontaan vergat dat we altijd eindigen met een penaltyreeks. Deze keer niet dus, al leek de regen ook van invloed op de ongebruikelijk snelle gang naar de kleedkamer. Eerstvolgende wedstrijd: uit tegen Roosendaal. Die ploeg staat nu op de eerste plaats, dus alle reden om stevig te trainen en de kater van dit verlies weg te spoelen met een klinkende overwinning in Brabant. We gaan ervoor!