EBOH 3 trekt aan langste eind

Waar het zonnetje plaats maakte voor regenbuien, maakte het goede voetbal plaats voor een chaotische wedstrijd. Maar lelijke wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Een 2-0 eindstand was voldoende voor drie punten aan de Schenkeldijk.

EBOH 3 – ZBC’97 2 : 2-0
Doelpuntenmakers : Jeffrey v.d. Schalie, Sietse Schuurman

De zaterdag begon zo mooi. Het zonnetje scheen, alles lag klaar voor de wedstrijd. De goede lijn van de afgelopen weken moest worden doorgezet en dat zou moeten gaan gebeuren tegen ZBC’97 2.

Half twee klaar voor de aftrap, Sportlink loopt even daarvoor vast. Resultaat een veertig minuten vertraging door het niet werken van het systeem en koude spelers op het veld. De scherpte was er bij beide ploegen vanaf en dat resulteerde in een draak van een eerste helft. Hoogtepunt Tim Stok die op de keeper stuit en in de rebound onzelfzuchtig een medespeler opzoekt, terwijl hij zelf binnen had kunnen en moeten schieten.

— rust —

Sietse en Jeffrey kwamen voor Robin en Tim. In de tweede helft was de opdracht wat simpeler te gaan voetballen. En dat lukte, EBOH kwam wat beter in de wedstrijd. En dat resulteerde direct in kansen en vijf minuten na de thee in de 1-0 van Jeffrey v.d. Schalie.

Daar bleef de stand lange tijd hangen. Beide ploegen kregen kansen, maar wisten het net niet te vinden. Tot vlak voor tijd een voorzet bij Sietse belande en deze werd binnen getikt vanuit randje buitenspel. De grens vond buitenspel, de scheids niet, de bank van EBOH had geen idee, maar het doelpunt telde. 2-0.

Tot grote frustratie bij de uitploeg. Die frustratie liep zelfs zo hoog op dat een speler met reeds geel op zak volledig door het lint ging tegen de scheids. Rood. Of het nu echt buitenspel was of niet? De thuisploeg zal het een zorg zijn, direct na de 2-0 was de wedstrijd klaar. Drie punten in de tas en verder deze wedstrijd maar snel vergeten.