EBOH 3 wint op de valreep

De afgelopen wedstrijden begint het langzaamaan steeds beter te lopen bij EBOH 3. Maar behalve een overwinning bij Seolto kreeg de ploeg eigenlijk minder punten dan het verdiende. Daar moest deze zaterdag verandering in worden gebracht.

ASWH 4 – EBOH 3 : 3-4
Doelpuntenmakers: Jordi van Dijck, Erik Peters, Niels Waterdrinker (2x)

EBOH begon als de betere ploeg aan de wedstrijd. Een overwicht in balbezit en een aantal grote kansen. De spitsen lukte het echter maar niet om de bal tussen de palen te krijgen. Tim, Jeffrey en Robin alle drie misten een mooie kans.

Na 35 minuten werd toch door de score geopend. Robin pakte op het middenveld de bal handig af van een verdediger, die enigszins doordraaide en het nodig vond om de frustratie van zijn eigen fout op Robin te botvieren. Geel voor de verder goed spelende nummer 4 van ASWH en een vrije trap voor EBOH. Mayron legde vervolgens vanaf het middenveld de bal panklaar voor Jordi van Dijck die op Van Persiaanse wijze de bal binnenkopte. Een terechte 0-1 voorsprong.

— rust —

In de rust was het enige wat de Dordtenaren zich konden verwijten dat ze zich niet een riantere voorsprong hadden verschaft. De verdediging stond goed en ASWH grossierde in balbezit vooral in terugspeelpasses naar de doelman, een verdienste van de uitploeg. De moegestreden Alex ging in de rust naar de kant en werd vervangen door Rowan.

Direct na rust deed EBOH wat het in de eerste helft niet had gedaan, de score vergroten. Wederom een verdediger die het wist te vinden. Nu Erik op aangeven van Jordi. Er leek op dat moment voor de rood-zwarten geen vuiltje aan de lucht.

Hoe anders werd dat drie minuten later. Van afstand maakte ASWH de 1-2, wederom zo’n goal die we dit seizoen vaker zien, zo eentje die je eigenlijk nooit maakt. En even later lag ook de gelijkmaker in het net, een verdwaalde voorzet die pardoes in de verre hoek viel. De tegengoals komen dit seizoen helaas nooit alleen.

Het goede spel ten spijt, de voorsprong ten spijt. EBOH was even de kluts en dus de controle kwijt. Langzaam kwam de grip terug op de wedstrijd, maar precies op dit moment, een kwartier voor tijd schiet ASWH helemaal vrij de 3-2 binnen. Even, heel even dreigt een doemscenario. Maar in de eerste de beste aanval na de tegengoal is Tim die op de keeper van ASWH stuit, maar Niels maakt gelijk uit de rebound.

Tien minuten lang kan de wedstrijd eigenlijk alle kanten op. Maar dit keer trekt EBOH 3 eindelijk eens, over de hele wedstrijd gezien terecht, aan het langste eind. Aanvoerder Niels maakt schiet de 3-4 binnen na een aanval uit het boekje. Die trainingsvormen blijken toch nut te hebben.