Ijskoud de beste in Asperen

Tegenover een gevoelstemperatuur van -/- 15 graden zette EBOH een speltemperatuur van +/+ 28 graden en met 0-4 kwam Asperen er nog genadig af. Door deze afgetekende zege bleef EBOH in het spoor van koploper Streefkerk. Na een matige opening van EBOH met kansen voor de thuisclub voor Carlo van Santen (2x) en Michiel den Hartog (vrije trap net naast) namen de Dordtenaren het initiatief over en kwamen in het ritme van vloeiende aanvallen op het doel van Dennis Rooijackers.
Deze kon een vrije trap van Jeffrey Monster nog net keren, maar op het schot in de verre hoek van Leroy Verkerk, die de bal voor de voeten kreeg na een geblokt schot van Jordany Martinus, had hij geen antwoord.
De comfortabele 0-2 kwam ook nog voor rust. “Dat was een echt Fifaatje”, aldus trainer Ries Fok die  Lex Immers imiteerde na ADO-Feyenoord. ”Behalve de afronding dan”, die Jeffrey Monster via de kluts binnen gleed. Er ging een wonderschone combinatie aan vooraf met veel één tweetjes en panna’s, met hoofdrollen voor oa. Thomas Keuter, Regga Regales en Jordany Martinus.

Na rust kwam EBOH niet meer in de problemen en gaf het sportieve dappere Asperen geen schijn van kans. Uit de vele mooie aanvallen werd nog 2x gescoord.
Thomas Keuter draaide heel fraai de bal in de bovenhoek achter Dennis Rooijackers en Jesse Rensen scoorde weer eens ouderwets met het hoofd uit een corner van Leroy Verkerk. Invaller Antonio Manzanares had de score nog op kunnen voeren, maar het lukte hem niet om net zo als Messi eerder deze week de keeper door de benen te spelen. Na een door Dennis Rooijackers geblokt schot van Regga Regales kreeg hij helemaal een niet te missen kans, maar hij presteerde het toch nog om de bal over het doel te schieten. Gelukkig waren de punten toen al lang binnen. Hoewel topscorer Regga Regales niet gescoord had, was hij toch een gelukkig mens:

“Een mooie overwinning en we willen tot het eind meedoen om de titel, ik focuste me eerst op het maken van doelpunten, maar daar ben ik de laatste weken van afgestapt. De rol van mooie acties en passeerbewegingen en dan een ander in stelling brengen, ligt me beter. Volgende week komt de Alblas op bezoek en daar hebben we nog wat tegen goed te maken”. Zijn directe tegenstander werd helemaal tureluurs en vroeg zelf om een wissel, een beter compliment kan je niet krijgen.
Ries Fok hekelde na afloop maar weer eens het beleid van de KNVB om te laten voetballen. ”Die snappen er niks van dat voetbal er is voor de supporters en de spelers. Alleen de kunstgraswedstrijden gaan door, waardoor de ranglijst er niet meer uitziet. Iedereen zit in de kantine en wij, staf en spelers, lopen te vernikkelen met nog een enkeling langs de lijn. Gooi het dan er helemaal uit en haal het programma in op een mooie lentedag”.

Wegens blessures konden het duo Fok en Ebbers geen beroep doen op Gianni Weststrate, Remy Holster en Henk te Slaa.
Opvallende afwezige was verder supporter Arij Saaman. Zijn vrienden Gert, Barry, Hans en Marco genoten warm achter het “glas” van de fraaie omni accommodatie van Asperen van het optreden van EBOH. “Gewoon een kutsmoes, hij kon zijn handschoenen niet vinden en geen oppas voor zijn bijna meerderjarige dochters, schrijf dat maar op, we vinden het geen stijl”.

Asperen – EBOH                  0-4    

’27       Leroy Verkerk           0-1
’41       Jeffrey Monster        0-2
’56       Thomas Keuter         0-3
’71       Jesse Rensen           0-4

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Jordany Martinus, Leroy Verkerk,  Jesse Rensen, Jeffrey Manzanares (Mo Salman), Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jeffrey Monster( Antonio Manzanares), Wesley Ebbers, Regga Regales

Reservekeeper:  Roy de Graaf
Wisselspeler: Johnny Granger
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Frits Braun