Hoe kan je hem verliezen?

EBOH tegen Heukelum was 90 minuten een kat tegen muis spelletje, maar de muis ging er in blessuretijd met de winst vandoor. ”Hoe is het mogelijk?” vroeg de vertwijfelde Rood Zwarte
aanhang zich verdwaasd in de ogen wrijvend af, maar er stond toch echt 1-2 op het scorebord.

Beide ploegen telden de nodige afwezigen. Buiten de geblesseerde Jeffrey Monster (scheurtje in enkelband) en Leroy Verkerk (ontsteking kuit) waren Jesse Rensen en Gianni Weststrate op wintersport en de doelpuntenmaker van vorige week  Joël Ricardo Cruz da Cunha was de hele week ziek afwezig en blesseerde zich bij zijn optreden in het 2de. Paul Reijnders kreeg dit keer de voorkeur boven de vorige week goed presterende Jordi van Dyck, omdat de trainers een centrumverdediger te kort kwamen en de terug van een blessure komende Reggi de Windt mocht als rechtsback starten.
Jordi van Dyck zou nog wel op de bank plaats nemen, maar blesseerde zich ook in het 2de, dat met 1-3 van VVGZ 3 verloor.
Heukelum moet lange tijd sterspeler Sil van Putten missen met een gescheurde achillespees en heeft ook een geblesseerde eerste en tweede keeper. Trainer Marco Verbeek kwam in zijn woonplaats  Culemborg toevallig bij de supermarkt een ouwe bekende keeper tegen in de persoon van Yoessef Chouaij, en vroeg hem snel lid te worden. En zo stond hij, koud 2 dagen lid, onder de lat tegen EBOH en groeide later uit tot de held van Heukelum!

EBOH voetbalde ondanks de vele absenten fris en fruitig en Heukelum had niets te vertellen.
De kansen kwamen er , met name voor Junior Calmera, die telkens het eindstation was van een veelbelovende aanval. De afronding was alleen niet scherp genoeg, want Yoessef Chouaij bracht keer op keer redding. En als hij er niet bij kon, werd hij gered door de paal. Een enkele keer werd Heukelum gevaarlijk via Ferry en Benjamin Meijdam, maar Jan Arie Kouwenhoven plukte de bal van de voeten. Ook riep de Dordtse aanhang 2x vergeefs om een penalty, na een handsbal in de 16 en onderuit halen van Jay Tahloe, maar de verder prima fluitende scheidsrechter Pieter van Veelen uit Hardinxveld vond het niet genoeg.

Na rust bleef EBOH mooi combineren via Jay Tahloe, Junior Calmera en Regga Regales, maar hij ging er niet in. Toen Henny Otto door Stijn Schuller onderuit was getikt binnen de lijnen, kreeg EBOH de beste kans vanaf 11 meter. Bij afwezigheid van Leroy Verkerk mocht Jordi Fok aanleggen, maar hij schoot via keeper en held Yoessef op de paal. Toen daarna Paul Reijnders ook nog eens op de lat kopte en Ricardo van Yperen  van dichtbij over schoot was duidelijk dat dit wel eens een teleurstellende wedstrijdje zonder doelpunten zou kunnen worden. Maar hij kwam toch. Jay Tahloe vond de vrij staande Regga Regales, waarna de handen de lucht in konden. Eindelijk gerechtigheid, alles onder controle en het leek gespeeld, maar de wedstrijd kreeg een bijzondere wending. In blessuretijd was daar een wilde trap naar voren en de comeback van de ingevallen Jeffrey Manzanares eindigde in een nachtmerrie. Hij hoorde Jan Arie niet roepen en  tikte de bal in eigen doel. Gedreven door zo veel onrecht stevende EBOH vervolgens massaal op de goal van Heukelum af, maar kreeg tot ontzetting van de Dordtse supporters het deksel op de neus.

Een verdwaalde bal kwam na slordig uitverdedigen bij Ferry Meijdam terecht en hij bediende invaller Tim Schwebke. Net terug van een wereldreis en met slechts 1 training in de benen schoot hij via Jan Arie raak. De handen van de Heukelum spelers gingen vol ongeloof omhoog en die van EBOH voor de ogen van verdriet. Ricardo van Yperen schoot daarna nog op de vuisten van een Heukelum speler, maar kreeg tot zijn ontzetting geen penalty.  Ries Fok kon het niet begrijpen. “We voetballen eindelijk weer eens goed, krijgen genoeg kansen, maar hij gaat er niet in, het leek een beetje op de Zwerver thuis vorig seizoen, die speelden we ook van de mat, maar we verloren wel met 0-2. Dan valt ie eindelijk en hoe kan je het dan zo weggeven in blessuretijd? Daar stonden we even niet goed. We staan met lege handen en we doen ons zelf veel te kort, maar ja ook dat is voetbal. Ik durf te stellen dat wij elk punt dat we hebben, dit seizoen zelf verdiend hebben, en dat kan niet iedereen zeggen” En alvast met een vooruitblik naar volgend seizoen: “Ik hoop dat DFC en Wieldrecht in de 2de klas er bij komen, dat maakt de competitie voor ons een stuk aantrekkelijker met heerlijke derby’s”.

Heukelum kon na 4 nederlagen wel een succesje gebruiken en kreeg de punten cadeau, al oogde de nabespreking in een kring op het veld wat overdreven voor een ploeg die zo weinig bracht deze middag. Gauw naar binnen, zou ik gezegd hebben en Onze Lieve Heer bedanken voor zo veel gulheid.
Een troost voor de zure nederlaag was het heerlijke zonnetje, de mooie combinaties op de mat, het 25 jarig jubileum van de Club van 100 en een feestelijke 3de helft met de Dordtse topzanger Gerrit van Kooten.

EBOH – Heukelum 1-2

’81 Regga Regales 1-0
’90+1 Jeffrey Manzanares (e.d.) 1-1
’90+4 Tim Schwebke 1-2

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Reggi de Windt, Jay Tahloe, Paul Reijnders, Jordi Fok, Junior Calmera, Henny Otto, (Jeffrey Manzanares),Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspelers: Jasper Wessels, Robert van Yperen
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan