Hard gewerkt, goed gespeeld en gewonnen !

EBOH speelde vanuit het hart een uitstekende wedstrijd tegen SSS en haalde uiteindelijk verdiend de 3 punten binnen met het kleinst mogelijke verschil, 1-0.  De hatelijke 11de plaats werd meteen verlaten en ingeruild voor de veilige 8ste plaats. Uitblinker in de defensie, Jordy Fok, had niet in de gaten dat hij tegen de nummer 3 had gespeeld. ”Is dat zo, ik dacht dat het een directe concurrent was. Vandaag was in ieder geval niet te zien, dat ze zo hoog staan”.

Ook trainer Hoessin Youhri had zich niet bezig gehouden met scorebordjournalistiek: “Ik heb ook niet naar de ranglijst gekeken van de week. We hebben SSS geanalyseerd vanuit de 1ste wedstrijd, die we met 4-2 verloren en toen er bij ons geen frisse jongens op het veld stonden door een uit de hand gelopen verjaardagsfeest in de stad. Gisteren zijn ze gelukkig op tijd naar bed gegaan en dat heb je kunnen zien vandaag. Ik vond dat wij de beste 1ste helft van het seizoen gespeeld hebben. We gaven niks weg, werkten hard en zochten onze mogelijkheden met passie, zoals ik het graag zie”. En dat met een uitgedunde selectie.

Om uiteenlopende redenen waren Jordy van Dyck, Badder Amraoui, Wesley Loos en Ricardo van de Merwe niet inzetbaar. Hij moest zelfs Regga Regales, die te laat was toch opstellen. “Te laat en niet trainen is bij mij niet spelen, maar het Bestuur wil graag dat ik er toch 11 opstel, dus heb ik deze keer een concessie moeten doen, maar het staat wel genoteerd”.

De 1ste helft had EBOH een overwicht, maar de kansen bleven beperkt tot een snelle uitbraak van Ricardo van Yperen, die Wesley Ebbers lanceerde. Schuin voor het doel schoot Wesley voorlangs.
Ook Jesse Rensen lukte het niet om mooie voorzetten van Leroy Verkerk te verzilveren. Voor SSS kreeg Max Pelkman 1 mogelijkheid. Via een steekpass kwam hij vrij voor Donny van der Laars, die hij passeerde, maar Frank Teunissen kon de bal nog net corner glijden. Op slag van rust kwam toch de beloning voor EBOH. Uitgerekend aanvoerder Leroy Verkerk gaf het goede voorbeeld. Een door SSS slecht weggewerkte verre ingooi van Jeffrey Manzanares kwam op de penaltystip voor de voeten van Leroy en hij schoot beheerst binnen.

Na rust ging EBOH verder met het offensief om de 2-0 op het bord te zetten, maar doelman Ricardo Minnes, die normaal in het 2de speelt, maar de geblesseerde 1ste doelman verving, liet zien over uitstekende reflexen te beschikken. Een kopbal van Jesse Rensen uit een corner van Leroy Verkerk werd van de lijn gehaald, en de rebound van Patrick Welts eindigde op de voeten van Ricardo Minnes.
Even later onderscheidde de keeper zich weer door een prachtige kopbal van Jesse Rensen naast te tikken en een streep van Suayip Yaman te keren. En doordat EBOH verzuimde de wedstrijd op slot te gooien, bleef SSS met een slotoffensief loeren op de gelijkmaker. Wel piepend, maar niet krakend bleef de defensie overeind.

Tumult was er ook, toen Jesse Rensen om onbegrijpelijke redenen zijn 2de geel en dus rood kreeg van scheidsrechter Moerenhout uit Hoek van Holland.  In een duel met Stefan Gerritse kreeg hij een schop tegen de edele delen. In plaats van een vrije trap mee, kreeg hij hem tegen en geel. Trainer Hoessin Youhri was er zo kwaad over dat hij het veld instapte om verhaal te halen, waarop hij ook geel kreeg. Scheidsrechter Moerenhout verklaarde na afloop dat hij geel gaf voor onbesuisd inkomen van Jesse en dat hij nu eenmaal een andere invalshoek heeft om te kunnen beoordelen dan de mensen die langs de kant staan. Buiten deze dwaling om liet de scheidsrechter lekker voetballen en floot verder prima.
Na afloop kwam Hoessin Youhri nog even zijn excuses aanbieden aan de scheidsrechter en alles was weer koek en ei. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen VVOR. De zege tegen SSS is goed voor het vertrouwen. Het vertrouwen dat een week geleden nog een deuk was opgelopen in het restant van de gestaakte wedstrijd tegen NSVV.
EBOH kwam met 10 man nog met 2-1 voor via Regga Regales, maar ging toch met 3-2 onderuit door een eigen doelpunt van Jeffrey Manzanares. Die nederlaag is weer weggespoeld.

EBOH – SSS                1-0

’44 Leroy Verkerk        1-0

Opstelling EBOH: Donny van der Laars, Jordi Fok, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Patrick Welts, Suayip Yaman (Paul Reijnders), Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen.

Henri Janssen blij met schenken wedstrijdbal

Henri Janssen stapte na de 3de helft van EBOH – SSS uitermate enthousiast
op zijn elektrische fiets. “Ik ben zo blij, dat ik die wedstrijdbal geschonken heb.
Heb je ze zien voetballen? Zo goed heb ik ze dit seizoen nog niet gezien. Het zal wel aan
die bal gelegen hebben. Ik denk dat ik de volgende keer maar weer een bal weggeef !
Geweldig, wat een inzet en passie, dat willen we vaker zien ! Complimenten aan het team en de staf!

IMG-20160108-WA0019