EBOH E1 – Eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse (9×9)

Op zaterdag 23 januari 2015 stond er om 08:30 uur een thuiswedstrijd gepland van EBOH E1 tegen Papendrecht E1. Na het opbouwen van het 9×9 veld wat ook nog enige inspanning vereist werd het tijd om de boys van EBOH E1 toe te spreken en de opstelling door te nemen. Uiteraard waren alle 12 toppers in hun nieuwe Macron winterjas aanwezig. De zenuwen bij alle spelers waren goed merkbaar, want het was immers hun eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse. Veld stukken groter, meer plekken te bezetten op het veld, andere regels voor de keeper en nog veel meer zaken om zenuwachtig over te zijn.

Bij de start van de wedstrijd zagen de Papendrechters er ten opzichte van onze jongens toch best groot uit, maar ging de wedstrijd in het begin erg gelijk op. Na een aantal minuten viel de 0-1 voor Papendrecht, maar was de druk van EBOH E1 steeds meer aan toenemen. Door zeer goede constante backs en nieuw back talent Myron kregen de heren van Papendrecht naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder te vertellen.

Ook het middenveld met in het bijzonder Cayden onderschepten bij iedere uittrap de bal om daarna keer op keer druk te zetten. Ook de buitenspelers waren zeer belangrijk en werden erg goed diep gestuurd door Yves die ook een erg goede wedstrijd neerzette. Na uit een vrije trap te scoren, voordat er was gefloten moest deze helaas worden overgenomen. Ook na het overnemen van de vrije trap belandde deze gewoon weer netjes in de kruising.

Eindstand 3-1, zeer zeker verdiend en zeer goed gespeeld door het gehele team. De eerste overwinning in de hoofdklasse van EBOH E1 is in dit geval een feit.
Uiteraard zijn wij als trainers trots dat EBOH E1 na de 2e klasse, 1e klasse en nu de hoofdklasse weer een super prestatie neerzetten.