GSBW prooi voor gretig EBOH JG1

Zaterdag 1 oktober stond voor EBOH JG1 de eerste uitwedstrijd op het programma tegen de Goirlese Sportvereniging Blauw Wit, beter bekend als GSBW.

Zonder Ali, Duncan , Sven en Mitchell trad EBOH aan met een brede en ook fitte selectie.

Omdat Hugo het keeperstenue had aangetrokken bestond de verdediging uit Lola, Quan en Erik met vlak daarvoor Ruben als verdedigende middenvelder.  Fay, Abel, Jonathan, Sven en Murat maakten het middenveld compleet.  In de voorhoede uiteraard Joey, Ryan en Tim.

De eerste helft was EBOH heer en meester op het veld. Terwijl de verdediging niet of nauwelijks in actie hoefde te komen, vielen de doelpunten (van Joey, Murat en Ruben) als rijpe appelen in het doel van GSBW.  Het overwicht zorgde voor een meer dan verdiende 0-6 ruststand.

De 2e helft zette GSBW alles op alles (en iedereen) om de 0 van het scorebord te voetballen. Het zorgde voor meer evenwicht in de wedstrijd. De doelpunten vielen nu aan beide kanten.  GSBW drong meer aan maar dankzij standvastig verdedigen van vooral Lola en goed keeperswerk van Hugo bleef de schade beperkt tot 3 tegendoelpunten.  EBOH bleef echter de betere ploeg. Goed combinatiespel en een aantal prima voorzetten van Joey zorgden voor gevaar voor het GSBW doel. Ook daar vielen nog 3 doelpunten, waarvan de laatste (een knappe intikker van Ryan na een prima voorzet van Joey) er eentje was om in te lijsten.

Bij een stand van 3-9 vond de scheids het welletjes en had EBOH JG1 de tweede seizoenszege te pakken.  Een prima start van de competitie.