Eindelijk daar is ie dan, de 1ste zege

We hebben er 5 weken op moeten wachten en moesten het ver halen, maar de 1ste 3 punter is binnen.

Onder de rook van Utrecht in het pittoreske Everdingen won EBOH met 0-1 bij Sportclub Everstein.
Net als in de vorige 2 uitwedstrijden ging EBOH rusten met een 0-1 voorsprong dankzij een rake vrije trap van Leroy Verkerk. Tegen Groote Lindt en ZBC was dat niet genoeg, maar nu bleef de defensie keurig overeind een heeft EBOH weer aansluiting op de ranglijst gevonden.

En dat was hard nodig. Uw verslaggever was een weekje op vakantie en er was geen vervanger te vinden om een stukje te schrijven over de wedstrijd tegen IFC: “Het was zo slecht, ik kon geen letter op papier krijgen”. Dat was dus de absolute ondergrens, die we hopelijk achter ons gelaten hebben, al blijven de personele problemen groot. Emre Aynihan was er dit keer niet bij en Remy Holster moest al na 12 minuten het veld af met een achillespeesblessure. Daar heeft ook aanvoerder Jeffrey Monster behoorlijk last van, zodat hij amper kan trainen en het slechts een uur vol kan houden.
Niettemin was de 1ste helft goed aan Dordtse kant. Er werd niet veel weggegeven en het dook regelmatig gevaarlijk op voor het doel van Ricardo de Keijzer. Leroy Verkerk mocht al snel een vrije trap nemen, maar schoot nu een keer in de grond en Jesse Rensen claimde na een solo tevergeefs een penalty bij de verder goed leidende scheidsrechter de Jong uit Heukelum. Rond het half uur was daar de verdiende voorsprong. Aanvoerder Peter Verwolf maakte een overtreding op Wesley Loos. “eerst de man en dan de bal’, riep leidsman de Jong als uitleg.
Leroy Verkerk ontpopt zich zo langzamerhand als een specialist en begint de opvolger van Badder Amraoui te worden. Niet als Badder met een fraaie krul over de muur, maar gewoon pats boem, links, rechts, door de midden maakt niet uit. Ricardo de Keijzer was in ieder geval kansloos op de knal in de hoek.

De tegenslag voor Everstein werd even later nog groter. De voor Remy Holster ingevallen Roy Tuinder was zo sportief om bij een veelbelovende aanval de bal uit te schieten, nadat even daarvoor captain Peter Verwolf door zijn knie ging. Hij moest met een brancard het veld af en gevreesd wordt voor ernstig kruisbandletsel. Dit betekende een forse aderlating voor Everstein, die de grote organisator in de defensie en de man met de verre ingooien moest missen. Wij wensen hem een spoedig herstel toe.

EBOH was vervolgens dichtbij de 2-0. Jeffrey Monster kon 2x vrij aanleggen en Roy Tuinder had ook een prima schot in huis, maar Ricardo de Keijzer voorkwam erger voor de thuisclub. Everstein kwam niet verder dan een bal voorlangs van Jori Goené.
Na rust begon Everstein met een offensief op jacht naar de gelijkmaker. De defensie wankelde, maar viel niet om en Pim Versluis stond telkens op zijn post. Zo maakte hij onder andere een indraaier van Nader Mechichi fraai onschadelijk. Aan de andere kant kreeg EBOH kansen op de counter om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Ricardo de Keijzer tikte een bal in de bovenhoek van Antonio Manzanares over het doel en na een lob van Roy Tuinder werd hij gered door zijn verdedigers.

Scheidsrechter de Jong maakte het nog even spannend door een ongelukkig balletje van Tom Slagter als terugspeelbal te bestempelen, maar Pim Versluis stompte de inzet veilig weg en zo konen eindelijk de armen de lucht in. Hoessin Jouhri was opgelucht en stierf duizend doden op de bank in de angst dat het weer mis zou gaan.: “We zijn nog steeds niet 100%, conditioneel niet op orde en missen er een hoop. Als je dan toch wint, ben je extra blij, al met al dik verdiend, de verdediging stond als een huis, Mo was weer ouderwets en de jonkies hebben het allemaal goed gedaan”. Peter de Vaal, de oud EBOH’er die al een aantal jaren aan het roer staat bij Everstein was minder tevreden: “we speelden uitermate slecht en onze beste jongens gaven niet thuis, dan heb je het tegen elke tegenstander lastig”. De aanwezige roodzwarte aanhang maalde hier niet om en dronk vrolijk een glas op het mooie terras van het pas 2 jaar oude fraaie clubhuis onder aan de Lekdijk.

SC Everstein – EBOH 0-1

’28 Leroy Verkerk 0-1  


Opstelling EBOH: Pim Versluis, Vincent Mutter, Leroy Verkerk, Mo Salman, Wesley Loos, Jeffrey Manzanares, Jesse Rensen, Johnny Granger, Remy Holster (Roy Tuinder), Jeffrey Monster (Tom Slagter), Antonio Manzanares (Johan Gerlach).