EBOH 3 verliest 2 punten

De seizoensstart voor EBOH 3 was tot zover nog niet echt gelukkig te noemen. Er werd gewonnen van Papendrecht 3, maar door uiteenlopende oorzaken verloren van Heerjansdam, IFC en DFC. Echter een terugkerende factor voor het team van Guido Noorlander en Marco Lucas blijft dat scoren enorm lastig blijkt. Soms ligt het aan de afronding, vaak ook aan pech. Dit fenomeen keerde ook deze zaterdag weer terug.

EBOH 3 – Wieldrecht 4 : 1-1
Doelpuntenmaker: Jeffrey v.d. Schalie

Ongeslagen koploper Wieldrecht 4 kwam op bezoek. Makkelijke potjes bestaan voor EBOH 3 niet, dus het team moest er vandaag staan. En dat ging vanaf het eerste moment zeer goed. Het team werkte samen, er werd gecoacht en er werd relatief weinig ruimte weggegeven. Af en toe was er een slordigheidje, een foute inspeelpass, maar EBOH was vooral de bovenliggende partij. Dat leidde tot kansen in de eerste helft.

Zoals iets te vaak dit seizoen werd wederom eens het aluminium geraakt. Robin v.d. Ruit schoot knap van afstand, maar zag zijn bal via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiteren. Daarnaast bracht de doelman van Wieldrecht een aantal maal goed redding. Het lukte voor de rest de Schenkeldijkers niet om de score te openen.

— rust —

Ongewijzigd werd er afgetrapt aan de tweede helft en het spelbeeld zette zich voort. Het derde werkt hard en zag dat uiteindelijk beloond worden. Na een mooie actie maakte Jeffrey v.d. Schalie één-op-één met de keeper de 1-0. Zou het vandaag dan eindelijk lukken?

Intussen was Sietse Schuurman naar de kant gekomen voor Jesse van Genderen. En tot ongenoegen van een aantal spelers in het veld moest de zeer goed spelende Dailey Buddenberg uitgeput naar de kant, Mo Tajjiou kwam in zijn plaats. Generaal in de achterhoede, Jordi van Dijck, moest de strijd staken vanwege een rugblessure en werd vervangen door Erik Peters. En doelpuntenmaker Jeffrey v.d. Schalie moest moegestreden naar de kant voor Kevin van Wingerden.

Het laatste fluitsignaal was in zicht, de spanning nam toe, de druk van Wieldrecht – dat nog maar 10 man in het veld overhad nadat de aanvoerder met een blessure naar de kant moest – ook. Eén minuut voor tijd, een ietwat onoplettend moment, een speler van Wieldrecht haalt uit en aanvoerder Niels Waterdrinker probeert nog te blokken. De bal raakt echter zijn grote teen en krijgt een rare curve. De bal valt precies over doelman Jelmar de Ruiter heen, 1-1.

Zoveel strijd geleverd in een heerlijke sportieve wedstrijd met een goede scheids, een wedstrijd waarin EBOH 3 beter was dan de tegenstander, de beste wedstrijd van het seizoen en je eindigt onterecht met een schamel puntje. Vooraf was er misschien voor getekend. Na deze wedstrijd voelde het als een nederlaag.

Maar nu de gemoederen weer wat zijn bedaard, mogen we trots zijn op hoe we hebben gespeeld. De afronding mag beter, we moeten meer gaan scoren. Maar qua teamprestatie zijn we op de juiste weg. Het geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Spelers als Chris de Visser, Tony Dasselaar, Robin Zondervan en de eerder genoemde Dailey Buddenberg, speelde allen een heerlijke wedstrijd.

Selectie: 
1. Jelmar de Ruiter
2. Dailey Buddenberg (Mo Tajjiou)
3. Jordi van Dijck (Erik Peters)
4. Robin Zondervan
5. Tony Dasselaar
6. Chris de Visser
7. Sietse Schuurman (Jesse van Genderen)
8. Niels Waterdrinker (c)
9. Robin v.d. Ruit
10. Mayron Stam
11. Jeffrey v.d. Schalie (Kevin van Wingerden)

12. Mo Tajjiou
13. Kevin van Wingerden
14. Jesse van Genderen
16. Erik Peters