EBOH JO11-2 moet zijn meerdere erkennen in Unitas…

Het zal niet zo’n lang verslag worden. Persoonlijk houd ik er niet van om wedstrijden te beschrijven, die als enig kenmerk hebben, dat het lijkt alsof je een straat met éénrichtingsverkeer bent ingereden. Zo voelde deze wedstrijd aan. Het scheelt of je zo’n wedstrijd wint. Dan ben je min of meer verplicht om alle doelpunten te beschrijven. U zult het mij niet kwalijk nemen dat ik dat hier niet ga zitten doen. Vanaf minuut 1 liep EBOH JO11-2 achter de feiten aan. Na 53.2 seconden lag de 1-0 al in het doel.

En ach, zo gewonnen, zo geronnen. De einduitslag van 11-1 laat niets aan de verbeelding over. Overklast, overlopen en overdonderd. De eer gered en de hatelijke 0 van het scoreboard. Richard en sommige ouders vonden dat we slecht speelden. En ik geef toe dat we niet briljant voetbalden, maar deze jongens speelden naar vermogen. De handelingssnelheid, de balvaardigheid en het fysieke aspect is bij Unitas JO11-1 beter ontwikkeld. Meer niet. De hogere handelingssnelheid zorgt ervoor dat je elke keer een stapje te laat bent. De balvaardigheid zorgt er voor dat je jezelf elke keer opnieuw in een overtalsituatie kan brengen door je tegenstander uit te spelen. En wanneer beide vaardigheden daarvoor niet zorgen, dan zorgt het fysieke aspect voor het doorzettingsvermogen om toch gevaarlijk te worden. Schiet je op die terreinen tekort, dan speel je een verloren wedstrijd.

Niets aan te doen. Maar ook niet bij de pakken gaan neerzitten. Het is een ervaring die je naar de volgende wedstrijd meeneemt. Het is geen schande te verliezen van spelers, die je haast als D speler kunt aanmerken. Twee stevige goed voetballende verdedigers, minimaal 2 uistekende aanvallers die kunnen passeren en zelfs op afstand goed kunnen schieten, zijn voldoende om elke eerstejaars op te rollen. En met grote cijfers. Niets moeilijks aan en ook niet knap gespeeld. Laatst speelden we tegen Wieldrecht en wonnen we met 16-0. Niet moeilijk en niet knap. Het verschil is gewoon te groot. Het is ook niet leuk. De wedstrijden met Unitas onderling in de F-klasse waren leuk. En niet alleen maar omdat wij die wedstrijden wonnen, maar omdat het verschil in die wedstrijden klein was.

Dus, 11-1 op de broek gehad, incasseren, even balen op zaterdagmiddag en dan zondag weer leuke dingen doen. Er zijn natuurlijk nog best wel aanknopingspunten te vinden waar we mee verder kunnen. Als team sneeuwden we onder. Maar onze Kaiper speelde opnieuw een voorbeeldige wedstrijd. Kai zorgde er voor dat de score in het begin niet te sterk opliep. Met goede reddingen maakte hij het Unitas lastig om te scoren. Dat ook hij in de tweede helft het kopje liet zakken is hem niet aan te rekenen. Ömer had in een bepaalde fase van de wedstrijd een hele sterke periode. Afstoppen van een aanval, ingriipen vlak voor de volgende voorzet werd gegeven. Maar ook Ömer moest zijn hoofd buigen. Marcel had het vandaag tegen een snelle(re) tegenstander erg moeilijk. Geen schande. Ook Mitchell greep in waar ie kon, maar ook hij werd in overtalsituaties voorbij gelopen. Moeilijke wedstrijd hè, Meatball?

Maikey blonk vandaag uit in werklust en als enige bleef hij de hele wedstrijd de enige, die nog wat kon inbrengen tegen het Gorinchemse geweld. Puik gespeeld Maikey, al is je tegenstander veel beter, dan nog moet je er veel meer werklust tegenaan gooien. Enzo en Delano speelden vandaag onder hun kunnen. Maar het wel worden gezegd dat zij op hun positie de zwaarste tegenstanders tegenkwamen. En datzelfde gold natuurlijk ook voor Miguel en Luciano. Zij sneeuwden compleet onder, maar dat is natuurlijk helemaal niet raar. Voormalige F2 spelers tegen tweedejaars E, het is geen eerlijke vergelijking. Enzo maakte in één van de spaarzame aanvallen van EBOH nog een doelpunt, één die van richting werd veranderd en dus zo de uitstekende Unitas keeper verschalkte.

Gauw vergeten en op naar de volgende uitdaging. Stedoco is één van de tegenstanders die in een eenzelfde situatie zitten als wij. Zij verloren met 14-0 van Groot Ammers en dus zullen wij tegen hen goed voor de dag moeten komen om niet onderaan te eindigen. Volgende afspraak: 8-10-2016, EBOH JO11-2 – Stedoco JO11-1, 9.00 uur aan de Schenkeldijk.

De Coaches.