Goede start EBOH JO13-1

Zaterdag 2 september 2017, aanvang nieuwe voetbalseizoen 2017/2018.

We gaan beginnen met de bekerwedstrijden. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen ASWH JO13-2 – E.B.O.H. JO13-1 op het programma. Je zou bijna zeggen het is een nachtwedstrijd, namelijk aanvang 08.30 uur. Maar okay, je hebt dan ook wel wat aan je dag. Om 07.45 uur was iedereen aanwezig. De scheidsrechter had er ook zin in want die wilde de vernieuwde spelerspas procedure al om 07.30 uur starten. Helaas waren wij nog niet allemaal aanwezig. Ik vroeg nog aan de scheidsrechter of hij met de trein weg moest, maar kreeg hierop geen antwoord. Om 07.45 uur, verdwenen spelers en coach in de kleedkamer voor de wedstrijdbespreking. Nadat iedereen op de hoogte was van de taken en posities werd de warming up gestart. Na de warming up gingen we dan ook uiteindelijk om 08.30 uur van start.

E.B.O.H. begon goed aan de wedstrijd, kreeg direct mogelijkheden en zelfs al wat kansjes. Wel moest ik weer even wennen aan het fenomeen Clubscheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Helaas kwam E.B.O.H. in de 12e minuut op een 1-0 achterstand. Ondanks het overwicht en met vlagen goede spel. Meerdere mensen waren ervan overtuigd dat het een buitenspeldoelpunt was. Maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan. Okay jammer, niet zeuren en doorgaan want we waren echt beter. Gedurende de gehele eerste helft was het E.B.O.H. wat voetbalde en probeerde ASWH direct onder druk te zetten. Helaas was E.B.O.H. niet bij machte om de grote kansen af te ronden. Hierdoor deden wij onszelf tekort. In plaats van dat E.B.O.H. de rust inging met een voorsprong, stonden we met 1-0 achter.

Nadat in de rust een aantal omzettingen hadden plaats gevonden, gingen we direct volle bak van start. Dat resulteerde dat E.B.O.H. binnen enkele minuten de gelijkmaker kon noteren. Een kleine 10 minuten later stond het 1-2. E.B.O.H. was vol voor de winst aan het spelen. ASWH wist niet wat er gebeurd was en konden het alleen nog maar aanlopen door constant 2 tot 3 spelers te blijven wisselen. Zij hadden totaal geen vat op de omgezette speelwijze van E.B.O.H. Helaas moesten wij nog een knullig doelpunt incasseren. Twee verdedigers die de bal van elkaar wilden overnemen zonder te praten. Gevolg een corner die er dan ook nog inging, 2-2. Even leken de kopjes naar beneden te hangen. Maar de rug werd gerecht en we zagen hele mooie acties, steekpasses en voorzetten. De kansen waren er veelvuldig. Helaas stond ook nu meerdere malen het vizier niet op scherp. Gelukkig was ASWH ook niet scherp bij het afronden en konden de enkele gevaarlijke momenten redelijk makkelijk onderschept worden. E.B.O.H. bleef de druk opvoeren en liep alleen nog maar naar voren. Alles speelde op de helft van ASWH, de ene corner na de andere, het ene schot op doel gevolgd door de volgende. Uiteindelijk werd de winnende treffer gescoord. E.B.O.H. bleef nog wel aandringen maar de muur van 8 a 9 ASWH spelers zat op slot. Na deze zwaar bevochte zege, die wel degelijk verdiend was, werd er na het laatste fluitsignaal vlug handjes geschud. De complimenten gingen vervolgens naar de spelers voor hun onverzettelijkheid, inzet, doorzettingsvermogen en PLEZIER.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe JO13-1, aanvang 10.15 uur. Ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden, kennissen en E.B.O.H. verwanten, kom onze E.B.O.H. JO13-1 aanmoedigen. Tot zaterdag 9 september 2017, aanvang 10.15 uur bij E.B.O.H.