EBOH 1 wint 1ste bekerduel

Op net Noordpark in Zwijndrecht speelde EBOH zijn enige uitwedstrijd in de voorbereiding.
Tegen de reserves van VVGZ won EBOH met 0-2. De volgende 2 bekerwedstrijden geniet EBOH van het thuisvoordeel en dan nog wel tegen aantrekkelijke opponenten. Zaterdag komt om 14.30 uur stadgenoot Wieldrecht op bezoek en een week later ontvangen wij onze buren van Dubbeldam zondag om 17.00 uur. Hun onderlinge treffen eindigde in 1-1.

EBOH was in Zwijndrecht de betere ploeg, maar hield VVGZ nog lang in leven.
In de 1ste helft had Regga Regales EBOH met een mooi geplaatst schot in de linkerhoek op een 1-0 voorsprong gezet en daarna verzuimde het om de wedstrijd in het slot te gooien.
Ook stond de paal 2x in de weg. Na rust kreeg VVGZ zelfs een paar kansjes op de gelijkmaker uit de kluts, maar de paal en doelman Pim Versluis voorkwamen erger.
Nadat eerst een doelpunt van Regga Regales afgekeurd werd wegens buitenspel (?) was het Jeffrey Monster die tien minuten voor tijd met een mooie actie Wesley Ebbers voor de keeper zette en die rondde fraai af. Ries Fok was na afloop gematigd tevreden:
“Vergis je niet in VVGZ 2, die spelen in de reserve hoofdklasse en hebben gewoon een ploeg die makkelijk in de 3de klasse mee kan, we hebben genoeg kansen gekregen, maar er te weinig gemaakt” .

“Het is fijn dat Iedereen nu vast staat”, constateerde mede trainer René Ebbers.” Afgelopen donderdag hebben we in overleg met Joris en Hans de groep gesplitst en aangegeven wat we van iedereen verwachten en wat zij van ons kunnen verwachten. We hebben ze ook de mogelijkheid geboden om nog terug te gaan naar hun oude club. Iedereen wilde blijven, dus dat zegt genoeg over de wil en saamhorigheid in de groep. Af en toe doen ze al wat wij van hen vragen en zie je goed voetbal. Als het straks bij iedereen tussen de oren zit, kan het een mooi seizoen worden. Vergeet ook niet dat we nog maar 3 weken bezig zijn met een nieuwe ploeg”. En tenslotte nog Ries Fok: “We spelen in de sterkste 3de klas van de laatste jaren, waarin heel veel ploegen denken in de top 3 te komen. Favoriet voor mij is Alblasserdam en laat dat nu net de 1ste tegenstander zijn op de Schenkeldijk op 23 september”

EBOH deed het in Zwijndrecht zonder een aantal geblesseerden, zoals Jordi Fok en Antonio Manzanares, en vakantiegangers Jesse Rensen en Leroy Verkerk (net terug).
Jordi van Dyck moet het voorlopig rustig aan doen naar wat leek op een epileptische aanval, maar heeft inmiddels de training weer hervat. (3de)
Van de 1ste selectie vorig jaar hebben Remy Holster en aanvoerder Cyril Elschot besloten om in het derde te gaan voetballen. Ook Joey Hughes gaat in het 3de keepen, maar heeft aangegeven in noodgevallen oproepbaar te zijn.
Dinsdagavond 5 september om 20.00 uur speelt EBOH zijn volgende oefenwedstrijd, thuis tegen Arkel.