Lekker gespeeld, maar wel 0-1 verloren

EBOH was de betere ploeg tegen stadgenoot Wieldrecht, maar vergat te scoren.  Grote sta in de weg was doelman Frank Groeneweg die alle 1 op 1 duels met op hem afkomende Rood Zwarten glansrijk won. Wieldrecht scoorde uit een paar kansjes wel één keer en heeft aan een zege in de laatste poulebekerwedstrijd tegen VVGZ 2 genoeg om de volgende ronde te bereiken. EBOH moet winnen van Dubbeldam Zondag (2-2 tegen VVGZ 2) en hopen op puntverlies van Wieldrecht.

Voor rust resulteerde het veelvuldige balbezit van EBOH nog niet in heel veel kansen. Leroy Verkerk was er dichtbij met een snoeiharde kopbal net naast uit een corner van Jeffrey Monster en Johnny Granger zag een mooie passeeractie stuiten op Frank Groeneweg, en dat zou niet zijn laatste redding zijn. Wieldrecht was veel effectiever. Jeremy de Lijster kreeg de bal gelukkig via de borst van Leroy Verkerk voor de voeten  en schoot via de handen van Pim Versluis binnen.

Na rust schakelde EBOH  een tandje hoger en kwam Wieldrecht er niet meer aan te pas.
Wesley Ebbers kopte een net niet helemaal perfecte voorzet van Henk te Slaa in vrije positie naast.
En even later moest Henk vrij op het doel af in Frank Groeneweg zijn meerdere erkennen. Datzelfde overkwam Regga Regales (vrij na een prachtige pass van Leroy Verkerk) en Ricardo van Yperen.
Een goal kon niet uitblijven was het algemene gevoel, maar bleef toch echt uit. Scheidsrechter
Harry van Meerkerk uit Streefkerk maakte ook geen vrienden bij de thuisploeg. Hij trad lankmoedig op tegen enkele aanslagen op EBOH aanvallers en volgde blindelings zijn assistent bij Wieldrecht, die er nog wel eens naast zat bij doorbraken van Regga Regales.  De grootste fout maakte hij door de bal op de rand van het strafschopgebied te leggen toen Henk te Slaa onderuit geschoffeld werd. Twee objectieve verslaggevers ter hoogte van het delict (Bart Schotting van AD en Fred van Dongen van de Stem van Dordt) waren eensluidend in hun mening. “Hij was er een meter binnen”.

Het trainersduo van EBOH kon er niet lang om treuren: “zoals we de 2de helft spelen willen we het graag zien, hoog tempo, hoge balcirculatie , mooi combinatievoetbal en veel kansen. Ze gingen er alleen niet in, we belonen onszelf niet en er stond natuurlijk wel een klassekeeper in de goal. Hier kunnen we op voortborduren”, aldus het duo Fok en Ebbers, die overigens de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden beschouwt. “We willen graag zo veel mogelijk spelers op verschillende posities aan het werk zien, om straks in de competitie onze ideale 11 neer te zetten” .
De bekerwedstrijd thuis tegen Dubbeldam zondag begint zaterdag 16 september om 17.00 uur.