Goede start EBOH 3 seizoen 2016/2017

Zaterdag 3 september 2016 was het dan eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Papendrecht 3.

Na een lange en redelijk verlopen voorbereiding, waar we tegen veelal hoger geklasseerde spelende ploegen mochten aantreden, in zowel oefenwedstrijden (S.C Emma1, SSW 1, Sliedrecht 3) en bekerwedstrijden (S.C Emma 2, Oranje wit 3, TEC 2) moesten we gelijk tegen een tegenstander aan treden, die ook als een titelkandidaat wordt aangezien.
Tijdens de voorbereiding hebben we vaak 4:4:2 en 5:3:2 systeem gespeeld, mede doordat we niet tegen de veelal sterkere tegenstanders dan werden overlopen. Maar dat had ook een nadeel, dat we daardoor helaas zelf weinig aan voetballen toekwamen en daardoor ook niet veel kansen kregen. Afgelopen week hebben we daarom met zijn allen flink lopen trainen op het 4:3:3 systeem en zo zijn we ook begonnen tegen Papendrecht 3.

Verslag van de wedstrijd
Omdat Trainer/coach Guido Noorlander op vakantie is, was assistent trainer Marco Lucas de coach die de mannen van EBOH 3 naar de eerste overwinning van het nieuwe seizoen moest begeleiden.
 7. Chris
We begonnen de wedstrijd wat rommelig, totdat eindelijk iedereen wist waar die positioneel moest staan.
Daarna volgde een kwartier met zeer goed positie spel en goede kansen van onze zijde. Met als hoogtepunt een prachtige solo van Mayron die hij helaas niet kon bekronen (waarvan zijn opa zei dat hij die met gemak had gemaakt!)
Na dat kwartier lukte opeens niets meer van onze zijde, simpele ballen gingen onder voeten door en de passing was dramatisch, waardoor er heel veel balverlies werd geleden en daardoor het gezeur op elkaar toenam, met als gevolg dat we meer met elkaar bezig waren dan met de wedstrijd. Gelukkig konden we het negatieve sfeertje na een half uur spelen even vergeten. Na een mooie aanval moest Papendrecht 3 een corner toestaan. Na een goed genomen corner van Niels, kon de goed vrijgelopen Dyckie de 1-0 aantekenen.
Nu de taak om de rust met een voorsprong te bereiken en dat werd mede door geweldig keeperswerk van Roy bereikt.
Tijdens de rust werd er vooral gehamerd op positief blijven tegen elkaar en dat er met meer concentratie gespeeld moest worden om het positiespel goed te kunnen uitvoeren. Ook werden er drie wissels doorgevoerd, Tim, Jesse en Alex werden vervangen door Jeffrey, Tony en Chris. Met drie verse krachten erbij, begonnen we weer niet echt goed aan de tweede helft. Papendrecht 3 ging opzoek naar de gelijkmaker en we kwamen onder druk te staan. Na weer twee prachtige reddingen van Roy (eentje werd al geteld,  maar pakte hij geweldig) werden ze bij Papendrecht 3 steeds wanhopiger. Papendrecht 3 gaf steeds meer ruimte weg achterin en daardoor konden wij steeds vaker onder de druk uit voetballen en bij een van die uitbraken was het Jefrrey met een geweldige actie die voor de 2-0 kon aantekenen een kwartier voor tijd.
Na het doelpunt werden er ook nog twee verse krachten ingezet om de overwinning binnen te slepen. Sietse en onze stofzuiger Benji vervingen Robin(geweldig gespeeld in de spits) en Ali(solide partij gespeeld)Papendrecht 3 ging nu helemaal alles of niets spelen, waardoor wij nog drie hele goede mogelijkheden kregen met goed uitgespeelde uitbraken, maar die werden niet benut door elkaar (Jeffrey, Sietse, Benji, Tony) wel heel er het doelpunt te gunnen en deze kansen helaas niet benut werden. Wat bij ons niet lukte, lukte bij Papendrecht 3 wel en scoorde vlak voor tijd toch de 1-2. Dachten dus vlak voor tijd, maar de goed leidende scheidsrechter had zijn klokje vaak stop gezet als er weer eens een bal was verdwenen in het “mooie” bosrijke omgeving van veld 1. Daardoor duurde de wedstrijd bijna 10 minuten langer en was het tot het eind nog best spannend en moesten we toch met zijn allen nog even doorbijten om de 3 punten op de Schenkeldijk te behouden.
Waar we vorig seizoen vaak de laatste 20 minuten er doorheen zaten en daardoor vaak nog verloren, waren we nu opvallend fit en dat heeft mede te maken dat we nu 2 keer per week trainen en zo sleepte we dus de eerste overwinning van het seizoen binnen!
Complimenten voor de vechtlust en bij vlagen goed spel en volgende week gaan we 3 punten ophalen bij Heerjansdam 3!