Dik verdiend punt EBOH 1 bij Groote Lindt

Net weer terug uit de 2de klas, vol ambitie om terug te keren, in Michael Slingerland een doelpuntenmaker terug op het oude nest, de rest is gebleven, kortom Groote Lindt gaat voor de top en was er klaar voor om EBOH warm te ontvangen .
Net gebleven in de 3
de klas, een paar weg en een paar ouwe getrouwen weer terug, nog niet helemaal ingespeeld , maar wel de wil om er wat van te maken en EBOH weer op de kaart te zetten. Zie daar de aanloop naar de ouverture.

Het werd een boeiende confrontatie op sportpark Bakestein, met een uiteindelijke 2-2. En daar konden beide ploegen zich in vinden. Groote Lindt, omdat het in de 2de helft achter de feiten aan liep en EBOH, omdat het recht op meer had, maar uiteindelijk pas vlak voor tijd gelijk maakte.
In de 1ste helft had Groote Lindt meer balbezit en stond de organisatie niet goed bij EBOH, dat te veel ruimte bood. Ondanks het balbezit kwamen er weinig kansen voor  Groote Lindt en was het EBOH dat de score opende. Emre Aynihan had  een paar mooie bewegingen in huis en speelde  Remy Holster aan. Deze werd onderuit geschoffeld  en Leroy Verkerk knalde de vrije trap langs de muur keihard in de hoek.

Het spelbeeld met Groote Lindt aan de bal veranderde niet en oud EBOH speler Nick Gemser had op het middenveld alle ruimte om de lijnen uit te zetten. Rond het half uur viel de gelijkmaker. Marcel van Berkel mocht wel erg lang door lopen en werd geen strobreed in de weg gelegd om laag in de linkerhoek Pim Versluis te passeren. Vervolgens kregen Jeffrey Monster en Remy Holster bij te late tackles geel van de jonge talentvolle scheidsrechter Felix uit Alblasserdam, die zijn vuurdoop kreeg bij de senioren en direct geconfronteerd werd met een pittig potje. Hij floot naar behoren, maar had wel wat meer mogen letten op zijn assistent van Groote Lindt Klootwijk. Deze man gooit hoge ogen in het klassement van de gemeenste grensrechter van de 3de klasse C. Johnny Grener en Antonio Manzanares werden op weg naar de goal volledig ten onrechte afgevlagd. Een mooie actie van Antonio eindigde kort voor rust nog in het zijnet.

Na rust stond EBOH beter en viel Jesse Rensen goed in. Nadat Wouter Jansen voor Groote Lindt rakelings naast schoot, was het EBOH dat de klok sloeg en veel druk zette op de defensie van de gastheren. Jesse Rensen was tot 2x toe dicht bij succes. Een kopbal uit een corner ging net naast en toen Antonio Manzanares de bal vrij voor doel op een presenteerblaadje gaf, schoot Jesse tegen de lat. Ook in de 2de helft deed assistent Klootwijk weer zijn uiterste best om het gevaar uit de EBOH aanvallen te halen, tot ongenoegen van de Dordtse supporters langs de lijn. De defensie van Groote Lindt kraakte en piepte, maar viel niet om. Janssen en Jansen konden de Dordtse aanvallers alleen afstoppen met overtredingen en ontvingen geel. Groote Lindt kreeg verder geen kansen, maar kwam toch op voorsprong. Een harde lage voorzet werd door Wesley Loos verkeerd geraakt en de bal verdween in het doel.
Gepikeerd door het onrecht van de achterstand trok EBOH in de laatste 10 minuten alle registers open. Met man tegen man achterin en Ricardo van de Merwe als extra spits ging EBOH op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde lang, maar hij kwam toch. Ricardo van de Merwe kopte eerst net over, en bracht in de laatste minuut met een stropdaspass Antonio Manzanares in stelling. Hij nam de bal fraai aan, kapte zijn man uit en liet Raymond Klootwijk kansloos. Wat een goal ! en wat volgde was een geweldige ontlading rondom de bank. Bijna was er nog de ultieme 2-3, maar aanvoerder Jeffrey Monster kopte uit een corner van Antonio net naast. Het mocht de pret niet drukken.

Trainer Houssin Jouhri had in de 2de helft genoten van zijn team. “we waren fantastisch, we speelden vol passie, we hebben ze vastgezet en gingen vol voor de 2de bal, de mentale weerbaarheid was top, zo zie ik het graag, we vergaten alleen om te winnen, al speelde die vlagger ook een uiterst dubieuze rol. Dat is een echte puntenpakker voor Groote Lindt. De 1ste helft was ik ontevreden. We lieten elkaar verzuipen. De 2de helft hebben we dat omgezet en de wissels pakten allemaal goed uit. We kunnen dit alleen nog geen 90 minuten volhouden. Daar zijn we conditioneel nog niet aan toe, eigenlijk zitten we nog in de voorbereiding” Bij EBOH ontbraken Remco van Gool (knie), Frank Teunissen (knie) en de nog niet fitte Cyril Elschot. Patrick Welts gaf aan dat hij er even mee gestopt is. “Ik heb er gewoon effe geen zin meer in. Wedstrijden spelen vind ik leuk, maar dat trainen elke keer?

Groote Lindt – EBOH 2-2

’13 Leroy Verkerk 0-1
’26 Marcel van Berkel 1-1
‘79 Wesley Loos (e.d.) 2-1
’90 Antonio Manzanares 2-2
Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk, Emre Aynihan, Mo Salman, Jeffrey Manzanares (Ricardo van de Merwe), Nick Stam (Jesse Rensen), Johnny Grener, Wesley Loos (Paul Reijnders),Remy Holster, Jeffrey Monster, Antonio Manzanares.