Eindelijk winst tegen GSC/ODS

Vorig seizoen moest EBOH nog 2x het onderspit delven tegen de gefuseerde stadgenoten, maar deze keer werd het een relatief eenvoudige 0-2 winst.  Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd was de 2de gele en dus rode kaart voor GSC/ODS’er  Gaston van de Ban rond het half uur. Hij ging, nota bene op het middenveld, veel te fors in op Ricardo van de Merwe en de prima leidende jonge scheidsrechter Kaijen, kon niet anders dan hem op zijn 2de gele kaart trakteren.  Met een 1-0 voorsprong en tegen 10 man werd het daarna niet moeilijk meer. De zege geeft ook lucht voor EBOH.

De voorsprong op de degradatiezone bedraagt nu 7 punten en er is aansluiting met de onderkant van de middenmoot. En prettige bijkomstigheid is dat EBOH met 7 uit 3 ook leuk meedoet in de 2de  periode . Maar daar moet nog niet naar gekeken worden, aldus trainer Ab van Wijk. “Wij verkeren niet in de positie om daar nu al praatjes over te hebben”.

Na een felle start van GSC/ODS met een paar speldenprikken nam EBOH langzaam het initiatief over
van de stadgenoot en liet vanaf dat moment zien over de betere ploeg te bezitten. Maar dat geeft nog geen garantie voor winst, want de doelpuntjes zijn dit seizoen duur voor de Schenkeldijkers.

Er moest dan ook een strafschop aan te pas komen om op voorsprong te komen. De na 8 wedstrijden schorsing teruggekeerde Ricardo van de Merwe had eigenlijk gelijk moeten schieten, maar besloot om Gaston van de Ban te gaan passeren, die hem ten val bracht. Duidelijke strafschop en 1ste geel voor Gaston. Mo Salman stuurde Joris Moesman vervolgens naar de verkeerde hoek.  Jeffrey Gooshouwer  kreeg daarna nog een kans op de gelijkmaker, maar schoot voorlangs. Na het 2de geel en rood voor Gaston was het gedaan.  Djim Kammerman ging laatste man spelen en dat ging natuurlijk ten koste van de aanvallende kracht. EBOH domineerde, had 80% balbezit, maar kon nauwelijks een gaatje vinden in de handbalverdediging van GSC/ODS.  Alleen Marc Oldenburger was er dichtbij na een steekpass van Wesley Loos, maar de bal schampte de paal naast. Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld en het was zoals een toeschouwer sprak: “het is dat EBOH geen doelpunten kan maken anders is het al lang gebeurd”. Net toen trainer Raymond Sponselee op het punt stond om 1 op 1 te gaan spelen, besliste EBOH eindelijk de wedstrijd. Wesley Loos slalomde heerlijk vanaf het middenveld recht op Joris Moesman af en vond het net.  Djim Kammerman ging daarna toch naar voren en knalde vlak voor tijd nog op het doel, maar  Donny van der Laars redde fraai.  Wat verder opviel was de af en toe oprispende vreemde frustratie bij GSC/ODS.  Joey Gooshouwer schopte na opgelapt te zijn een paar keer hard tegen de paal ? en Djim Kammerman ging de reclameborden testen  na een verkeerde voorzet? Raymond Sponselee begreep het ook niet. “Ik heb liever dat ze hun frustraties omzetten in scherpte in de wedstrijd  en op het doel schieten.

Maar ik ben wel tevreden over de inzet. Die was vele malen beter dan vorige week tegen DHV. Dat was een wanprestatie. Als we niet met 10 man komen te staan, moet ik het nog zien”. Aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer, die zijn elftal mede door een krappere selectie een stuk minder ziet voetballen dan in de vorige jaargang. Dat geldt niet voor vlagger Frans Stal. Hij is nog zo scherp als een mes en wist met zijn resolute manier van vlaggen enkele zekere niet buitenspelsituaties naar zijn hand te zetten.

Trainer Ab van Wijk sprak over een belangrijke driepunter, maar was niet geheel tevreden. “We vergeten, wat we het hele jaar al vergeten. Het bleef veel te lang 1-0. Normaal gesproken moeten we hier met 4 of 5-0 weggaan.  We waren de betere ploeg, maar onze tekortkoming is het uitspelen van mogelijkheden en het tempo was te laag”. Ricardo van de Merwe hield het na 8 weken rust ruim een uur vol en zorgde in ieder geval weer voor meer gevaar in de voorhoede. Ricardo van Yperen blijkt over een lastige liesblessure te beschikken en is evenals Patrick Welts voorlopig uitgeschakeld.  Remy Holster is weer bijna fit. Doordat ook Melvin Boer (voorlopig?) gestopt is, heeft Ab van Wijk de 1ste selectie aangevuld met de jonge spitsen Regga Regales en Jesse Rensen. Dat zijn 2 talenten, waar EBOH nog veel plezier aan kan beleven.

GSC/ODS – EBOH                                            0-2

’18          Mo Salman                                        0-1
’78          Wesley Loos                                     0-2