EBOH 3 raast over Heerjansdam 4

Het contrast met de uitwedstrijd van bijna twee weken eerder bij VVGZ kon niet groter . EBOH 3 was deze donderdagavond uitgeslapen en scherp. De frisse avondlucht hield de mannen actief en de thuisploeg schoot uit de startblokken. In het eerste kwartier wist Heerjansdam niet waar zij het zoeken moesten. Rode shirts vlogen hen aan alle kanten voorbij.

Miste Sean v.d. Ruit en Ramon Braun in de eerste minuten nog twee kansen, na 11 minuten stond het alsnog 4-0. Eerst was het Jeffrey v.d. Schalie die over rechts een actie maakte en de score opende. Vervolgens was het driemaal op rij Ramon die Sean perfect kon bedienen. De EBOH spits schoot op aangeven van de buitenspeler een loepzuivere hattrick binnen. In de openingsfase was met name Mayron Stam centraal op het middenveld heer en meester, als architect van het voetbal van de thuisploeg legde hij keer op keer de verdediging van de tegenstanders netjes open.

De eerste storm ging na de 4-0 wat liggen. De tegenstander wist de tactiek van de thuisploeg beter te pareren. Aanvallen volgenden, maar de eindpass kwam vaak net niet aan. Toen de rust naderde volgende nog een klein offensief. Het resulteerde in twee goals. Eén voor EBOH één voor Heerjansdam. Namens de Dordtenaren schoot Jeffrey zijn tweede van de avond binnen vanuit de rebound.

—rust—

De wedstrijd begon na de thee wat rommelig. Eerst was het Heerjansdam wat enkele kansjes kreeg, maar uiteindelijke maakt Sean v.d Ruit zijn vierde van de avond. Rowan Sedoc, die een geweldige wedstrijd speelde, zag zijn schot van afstand op de lat belanden, Sean kopte de 6-1 op het scorebord. Vervolgens scoorde Heerjansdam nog tegen, 6-2, maar het geloof ik een goede afloop was verdwenen. EBOH walste er overéén.

Sean schoot de 7-2 binnen op aangeven van Jeffrey en de 8-2 na voorbereidend werk van Ali Er. Robbin Kooijman maakt er met een geplaatste volley van afstand 9-2 van. Vervolgens rondde Jeffrey de 10 en 11-2 af. Waarbij de laatste mooiste van de avond was. Een schitterende streep van afstand diagonaal over de keeper.

Een avond dat alles lukte aan de Schenkeldijk, maar vooral ook een avond waarop EBOH 3 liet zien wat ze in hun mars hebben. Misschien dat er nu wat meer besef komt, dat het meer dan eens de vrijdagavond is die EBOH 3 op zaterdag nekt. Het kan nog een mooie tweede seizoenshelft worden. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen ASWH 4, maar eerst wacht de vrijdagavond.

EBOH 3 – Heerjansdam 4 : 11 – 2