Eenvoudige overwinning voor EBOH 3

Op bezoek bij de nummer laatst van de competitie heeft EBOH 3 een relatief eenvoudige overwinning geboekt. Het werd 1-4, maar de score had hoger uit kunnen vallen.

Seolto 3 – EBOH 3 : 1-4
Doelpuntenmakers: Mayron Stam, Tim Stok, Niels Waterdrinker, Jeffrey v.d. Schalie

Vanaf de aftrap bleken de Dordtenaren de bovenliggende partij. Maar waar het in de afgelopen weken al moeilijk score was, kon deze trend in de openingsfase nog niet worden doorbroken. Kansen werden te slap afgerond en EBOH beloonde zichzelf niet met een vroege goal.

Halverwege de eerste helft werd toch de ban gebroken. Na een goede combinatie, kreeg Mayron Stam de gelegenheid de bal simpel binnen te tikken, 0-1. In het vervolg moest de score gewoonweg worden opgevoerd, maar ondanks het eenrichtingsverkeer bleef de 0-2 bleef uit.

— rust —

In de rust werden er drie wijzigingen doorgevoerd. De foutloze Gerben Schuurman moest naar de kant met terugkerende klachten en werd vervangen door Mo Tajjiou. Jesse van Genderen en Chris de Visser maakten plaats voor Ali Er en Jeffrey v.d. Schalie in de hoop wat meer power aan het team toe te voegen voor de tweede helft. De opdracht was simpel, meer vuur, meer overtuiging en de score opvoeren. Zeker gezien het team regelmatig toch wel één foutje maakt, wat tot een tegengoal kan leiden.

Dat ging na rust vrij snel. Binnen no-time hadden Tim Stok één-op-één en Niels Waterdrinker met een afstandsschot de score opgevoerd naar 0-3. De marge leek veilig. Dirigent op het middenveld, Mayron Stam, kon zodoende rust worden gegeven. Sietse Schuurman kwam in zijn plaats. Jeffrey v.d. Schalie breide de score nog uit naar 0-4. Kevin van Wingerden kwam in de plaats van Tim Stok.

Seolto 3 had de grootst mogelijke moeite, daardoor kwam het verdedigend af en toe te laat. Dat leidde helaas nog tot twee blessures aan EBOH zijde. Ali Er kreeg een flinke tik te verwerken en kon nog nauwelijks lopen en ook Robin v.d. Ruit moest de laatste minuten de pijn verbijten. De onvermoeibare “man-of-the-match” Benji Hadzic liep gaten dicht waar hij kon. Maar met twee man op halve kracht kwam Seolto in de slotfase toch wat dichterbij. Het wekelijkse slippertje kwam dan ook nog vlak voor tijd en Seolto kreeg een eretreffer 1-4.

1-4 werd de eindstand. Aardige gasten in Zevenbergen, maar EBOH was vandaag een maatje te groot. Al had de score eigenlijk hoger uit moeten vallen, de drie punten zijn zeer welkom.

Selectie
1. Roy de Graaf
2. Dailey Buddenberg
3. Niels Waterdrinker (C)
4. Robin Zondervan
5. Gerben Schuurman (Mo Tajjiou)
6. Chris de Visser (Ali Er)
7. Jesse van Genderen (Jeffrey v.d. Schalie)
8. Benji Hadzic
9. Robin v.d. Ruit
10. Mayron Stam (Sietse Schuurman)
11. Tim Stok (Kevin van Wingerden)

12. Mo Tajjiou
13. Kevin van Wingerden
14. Jeffrey v.d. Schalie
15. Ali Er
16. Sietse Schuurman