EBOH 1 laat langs HSSC’61

Wat heet laat. De blessuretijd was al even ingegaan en EBOH zette nog 1 keer aan.
Johnny Granger werd in de 16 van de sokken gelopen en Jasper Wessels kon binnen schuiven, maar
scheidsrechter Fitters uit Nieuwkuik had al voor een penalty gefloten. PSV kan Leroy Verkerk goed gebruiken, want Leroy bleef rustig onder de spanning en schoot hoog de 2-1 binnen achter de grote uitblinker van HSSC’61 doelman Niek de Vos.

Enkele minuten later volgde de ontlading. De 2de zege op rij verschaft enige lucht richting de staart van de ranglijst. Ondanks de lange lijst afwezigen had Hoessin Youri er weer 11 op kunnen stellen met dit keer basisplaatsen voor de jonkies Tom Slagter en Jasper Wessels en een bankplaats voor Johnny Granger, die niet getraind had. De start was uitermate slap. Linkerspits Frank de Goeij kon door de defensie wandelen alsof er pionnen stonden en schoot de bal mooi hoog in de verre hoek. Buiten nog een schietkans voor Johan van Es hield het daarmee op  voor de Hei en Boeicop Schoonderwoerd Sport Combinatie uit 1961.
Het beperkte zich daarna tot tegenhouden en dat hield het heel lang vol. Het regende kansen voor EBOH, maar de boomlange uit de jeugd over gekomen keeper Niek de Vos bleek niet te passeren. Aan de basis van bijna iedere kans stond een goede actie van aanvoerder Jeffrey Monster. Hij bood Leroy Verkerk een grote kopkans maar de bal schampte zijn hoofd. Hij zette Jasper Wessels vrij voor de keeper, maar Niek de Vos bleef de baas. Hij kopte zelf boven op de lat uit een voorzet van Antonio Manzanares. Toen hij weer Jasper Wessels een vrije kans gaf en de bal via Niek de Vos een meter voor de doellijn bleef liggen, kon Leroy Verkerk de bal binnen schieten, maar een tik tegen zijn standbeen verhinderde dit.
EBOH schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Fitters gaf hem niet.

En zo ging het maar door, ook na rust, toen Johnny Granger de met gekneusde ribben kampende Jeffrey Manzanares kwam vervangen. Hoeveel kansen moet je krijgen? Jasper Wessels kon moederziel alleen voor de keeper weer niet verzilveren en Johnny Granger schoot van dichtbij loeihard tegen de staander. Toen we ons net gingen afvragen van “het zal toch niet waar zijn” sloeg EBOH eindelijk toe. Een mooie één twee tussen Wesley Loos en Leroy Verkerk werd door laatst genoemde laag binnen geschoten met Niek de Vos eindelijk op het verkeerde been. Gek genoeg begon HSSC’61 daarna weer naar voren te voetballen, maar dit leidde niet tot succes. Succesvol was wel de kopbal van Jesse Rensen uit een corner maar dit feest ging niet door, omdat scheidsrechter Fitters een eindje verderop een duw had geconstateerd tegen een HSSC verdediger. Jeffrey Monster ging verbaal verhaal halen: “Eerst geef je ons geen penalty en nu keur je een goal af om niks?. Scheidsrechter Fitters, die al 40 jaar actief is als scheidsrechter, verblikte of verbloosde niet en ging gewoon door.  Het lijkt alsof hij aan de zuurstof moet, maar hij zat overal bij en fluit vaak 2 wedstrijden in een weekend.(Morgen weer naar Virtus).

In blessuretijd gaf hij uiteindelijk wel de penalty aan EBOH en geel voor de dader Wessel de Keijzer en verliet het dappere HSSC’61 met de staart tussen de benen het veld, waar het zo lang mocht hopen op een stunt. Positief voor EBOH was de rentree van Cyrill Elschot na een jaar herstel ten gevolge van een afgescheurde kruisband. Hij mocht de laatste 20 succesvolle minuten meemaken.
Trainer Hoessin Youhri stierf net als vorige week weer duizend doden op de bank. Nu vol ongeloof waarom hij er telkens niet in ging. “Ik had hetzelfde gevoel als vorig jaar tegen GOZ thuis (2-2). Toen hadden we ook ongelooflijk veel kansen om te winnen, maar gelukkig kwam alles goed vandaag, na weer eens een slap begin. Dit is de beste keeper van de competitie, zo gaf hij Niek de Vos een pluim.
Ik ben weer blij met de jonkies en had in de rust aangegeven om laag te schieten. Leroy heeft die raad opgevolgd. Al met al dik verdiend gewonnen”. Leroy Verkerk was met 2 doelpunten de “man of the match” en lijkt zo langzamerhand de enige die kan scoren. Hij heeft er al 5 inliggen.
Na afloop ontstond er nog even paniek, omdat de pupil van de week Ryan Vos (hij heeft het syndroom van Down) zoek was, Zijn vader was wat later klaar en floot een wedstrijd van de dames. Zelf scheidsrechter Fitters hielp mee met zoeken. Uiteindelijk werd hij gelukkig gevonden. Hij zat in de kantine van tennisvereniging CC aan de bar!

EBOH – HSSC’61 2-1

‘3 Frank de Goeij 0-1
’79 Leroy Verkerk 1-1
‘90+3 Leroy Verkerk 2-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Tom Slagter, Leroy Verkerk, Mo Salman, Emre Aynihan, Wesley Loos, Jeffrey Manzanares (Johnny Granger), Jesse Rensen, Jeffrey Monster, Antonio Manzanares (Cyril Elschot), Jasper Wessels.