EBOH wint in Zevenbergen, maar haalt niet de volgende ronde

Op een tropische zaterdagmiddag vertrokken spelers en supporters richting Zevenbergen voor de wedstrijd tegen “Samenspel En Oefening Leiden Tot Overwinning”

Vanwege het niet beschikbaar zijn van de soos werd de wedstrijdbespreking in de (kleine) kleedkamer van Seolto gehouden en daar werden tevens de meegenomen broodjes genuttigd. Een niet ideale situatie maar het is niet anders. Er zal zeker met betrokkenen over gesproken worden waarom de soos niet beschikbaar was.

Vervolgens kreeg de staf te horen dat de wedstrijd op het (kleinere) bijveld gespeeld moest worden omdat het hoofdveld al weken wordt geteisterd door schimmelvorming en er daardoor een speelverbod was opgelegd voor de komende weken om te voorkomen dat de schimmel verder doorwoekerd.

De ontvangst door het bestuur was zonder meer hartelijk te noemen, een echte dorpssfeer.

De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd: Pim Versluis / Leroy Verkerk / Jeffrey Manzanares / Mo Salman / Jeffrey Monster / Remco van Gool / Johnny Grener / Patrick Welts / Antonio Manzanares / Nick Stam /  Remy Holster /

De wedstrijd begon exact om 14.30 uur  en vanwege  de warmte  werd er vooraf  door de scheidsrechter aangegeven dat er halverwege de beide helften een drinkpauze wordt ingelast.

EBOH startte in een 4-4-3 opstelling met op de bank Jesse (terug van een blessure) / Wesley / Joey en Emre.

Vanaf het begin zette EBOH Seolto direct onder druk en dat leidde  tot diverse kansen die helaas niet in treffers werden omgezet. Patrick Welts kopte uit een corner net naast. Een listig genomen vrije trap van Jeffrey Monster was net iets te hard voor Remy Holster en schampte zijn voorhoofd.

Vervolgens kabbelde de wedstrijd in een veel te laag tempo voort en door diverse slordigheidjes in de verdediging van EBOH kwamen er zelfs nog een paar kansjes voor de tegenstander die overigens hoog over en ver naast gingen.

Direct na de drinkpauze was er een door Antonio uitstekend genomen corner die door Remy helaas op de paal werd gekopt. Had een beter lot verdiend maar al met al bleef het nog steeds 0-0

Over het algemeen komen de voorzetten vanaf de flanken te hard voor de pot zodat het voor de spitsen haast onmogelijk is om ze in te koppen dan wel een voet eronder te zetten. Je moet er als spits als het ware tegenaan kunnen lopen!!!

Vervelende bijkomstigheid is dat Johnny Granger nog vóór rust met een liesblessure moest uitvallen en werd vervangen door Jesse. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Direct na rust een wereld actie van Antonio met een prachtige inswinger die helaas geen doel trof en hetzelfde gold voor een schot van Jeffrey Monster wiens schot net over ging.

Na 10 minuten in de 2e helft ging Antonio er op links als een speer vandoor en passeerde zijn tegenstander voor de zoveelste maal en deze keer was het wel raak en kon Jesse met een strak schot bij de eerste paal de bevrijdende treffer op zijn naam brengen.

Na ongeveer een kwartiertje in de 2e helft kwamen Emre en Wesley Loos in het veld. Halverwege de 2e helft weer een wervelende actie van Antonio afgerond met een voorzet die door Jesse op een haar na werd gemist. In de 25e minuut een beauty van een goal op naam van Remy Holster. We weten dat hij balvast is en uit alle standen kan schieten maar dit was wel een erg mooie. 2-0 in het voordeel van EBOH. Het leek erop dat dit ook de eindstand zou worden maar op een onbeduidend schot van Seolto liet Pim de bal los (concentratieverlies!!!) en kon Seolto scoren. Het bleef bij de stand 2-1.
En doordat Virtus ook zijn laatste wedstrijd won bij SVC, gaan zij door naar de volgende ronde.

Nu de selectie een beetje vorm gaat krijgen doordat  praktisch iedereen terug is van vakantie en er de komende tijd hopelijk nog wat spelers terugkeren van langdurige blessures is de selectie breder dan vorig seizoen en dat geeft hoop voor de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 3 september a.s. uit tegen Groote Lindt. Supporters neem wel een goedgevulde portemonnee mee want de toegangsprijs bedraagt € 3,– p.p.