EBOH stelt teleur tegen FC Binnenmaas

De verwachtingen waren hoog gespannen na de 5-1 oefenzege op Oranje Wit, maar EBOH kon de verwachtingen geen moment waar maken.

Zonder zelf ook groots te spelen boekte de fusieclub tussen Maasdam en Puttershoek  een eenvoudige 2-0 zege op een matig spelend EBOH. En pakte daarmee 3 waardevolle punten in de strijd om weg te blijven van de 4de plaats van onderen, een plaats die nacompetitie spelen betekent voor degradatie.  Deze is nu weer voor EBOH, dat overigens nog wel een inhaalwedstrijd tegoed heeft.
EBOH overleefde het eerste kwartier, doordat de handige buitenspeler Sjoerd van de Pers een bal in het zijnet schoot en bij een volgende kans Donny van der Laars op zijn weg vond. Daarna was EBOH 2x gevaarlijk via Ricardo van de Merwe.  Regga Regales schoot al dan niet in buitenspelpositie een niet te missen kans tegen de onderkant van de lat na een voorzet van Ricardo en even later werd een voorzet van Ricardo van de Merwe wel afgerond, maar gaf de vlagger van Binnenmaas aan dat de bal over de achterlijn was geweest.
Daarmee hadden we het gelijk gehad wat EBOH betreft en na een half uur werd het Binnenmaas wel erg makkelijk gemaakt, toen Patrick Welts een voorzet langs zijn eigen doelman gleed. Na rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. EBOH kon geen vuist maken en bezorgde de  44 jarige doelman Martin Remmers, die de geblesseerde Erwin Fortuin verving, een heerlijke middag. Er kwam geen bal tussen de palen.  Die kwam er wel aan de andere kant.
Jesse Rensen gleed met de bal uit in de 16 en aanvoerder John Maijers zei dank je wel en tikte de bal langs Donny van der Laars.

Coach René Ebbers, die het seizoen afmaakt als opvolger van Ab van Wijk was zwaar teleurgesteld. Zijn eerste reactie was: “ik wil hier geen woorden aan vuil maken”, maar na enig aandringen kwamen er dan toch tekst. “Ik heb ze nog gewaarschuwd, Oranje wit laat je lekker voetballen op kunstgras, maar Binnenmaas is heel anders en zit er bovenop. We hebben scherp getraind van de week, maar ik zag er niks van terug. Alle afspraken zijn niet na gekomen, we lopen op 5 meter te dekken en de communicatie is bar en boos. Als we zo spelen winnen we geen wedstrijd. En verder hou ik er over op, want dan maak ik me weer kwaad”

Collega en oud EBOH jeugdtrainer Leo Dekker was vanzelfsprekend blij met de punten, maar was ook erg geschrokken van het niveau van EBOH. “Ik vond het vooral geen team  en zelfs veel slechter dan de heenwedstrijd in Dordrecht. Toen wonnen we weliswaar met 1-4 door heel scherp te counteren, maar speelde EBOH veel beter. Ook wij speelden toen een tandje hoger, maar ik had wel de beschikking over een volwaardige selectie. Daarna heb ik maar liefst 11 blessures gehad en daar zijn er nog 4 van over, dus het gaat de goede kant op”.

EBOH kon niet beschikken over Nick Stam, die op wintersport was.  Melvin Boer is weer aan het trainen, maar heeft nog enige tijd nodig om wedstrijdfit te geraken.
De enige die zijn niveau haalde was de weer van stal gehaalde assistent scheidsrechter “good old” Henny Kaszner.

P1110389

Zoals hij de vlag omhoog steekt, zie je nergens, absolute top.
Scheidsrechter Spaans had een makkelijke middag en gaf beide ploegen 1 gele kaart. Die voor EBOH was voor Patrick Welts, de schlemiel van de middag.
De boodschap is duidelijk. Tegen NSVV as. zaterdag moet uit een ander vaatje getapt worden.

FC Binnenmaas – EBOH                               2-0

’30 Patrick Welts  (eigen doel)                 1-0
’56 John Maijers                             2-0