EBOH JG pakt de draad weer op

De winterstop is weer voorbij. De eerste wedstrijd van EBOH JG1 in 2015 werd gespeeld in en tegen Rijen, waar het zonnetje scheen maar het toch best koud was.  Met nog volop kansen op het kampioenschap konden de mannen van de Schenkeldijk zich geen misstap permitteren. EBOH begon met Hugo op de goal, Youri en Ruben achterin, op het middenveld Ferdinand en Quan, in de aanval Mitchell en Tim als diepe spits.

Rijen JG2 kwam goed uit de startblokken. De wedstrijd was een paar minuten oud toen de thuisploeg soepel combinerend op voorsprong kwam: 1-0. De snelle achterstand bracht EBOH niet van de wijs. Goed combinatiespel bracht Mitchell twee keer in kansrijke positie en daar wist hij wel raad mee: 1-2 voor EBOH. Met nog goals van Ferdinand en Mitchell en nog twee van Rijen (waarvan 1 in eigen doel) was de ruststand een comfortabele 2-5 voor EBOH.

De 2e helft begon weer met een snelle goal van Rijen. Het spel golfde daarna op en neer met goals aan beide zijden.  Met goed verdedigend werk van Youri en Ruben werd in de slotfase de deur bij EBOH op slot gegooid. Rijen kon de ruimtes niet meer belopen en daar maakten Ferdinand en goaltjesdief Mitchell (ze zoeken nog een scorende spits in Rotterdam Zuid!) dankbaar gebruik van. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 5-9.

De drie punten gingen dus mee naar Dordrecht en die zijn hard nodig in de strijd om de 1e plaats. EBOH JG1 speelt eigenlijk alleen nog maar finales.