EBOH slaat na rust toe tegen Tricht

Met een onverdiende 1-0 achterstand in de rust was er eerst nog vertwijfeling bij de supporters.
“Het zou toch niet weer zo gaan als 2 weken geleden tegen Heukelum”, toen EBOH een zekere zege nog weggaf, maar gelukkig was er dit keer  de wederopstanding en liep EBOH alsnog uit naar een 3-1 zege. EBOH leek gehandicapt aan de start te verschijnen door het ontbreken van 4 vaste waarden.

Behalve Leroy Verkerk (hielontsteking), Jeffrey Monster (enkelbanden), Jeffrey Manzanares (strandvoet) viel ook Jordi Fok weg met een knieblessure door een onverwachte beweging bij het opstaan uit een bureaustoel op zijn werk!.  Maar het moet worden gezegd, de vervangers deden het uitstekend. EBOH combineerde er vrolijk op los, maar mikte alle ballen over het doel van keeper Nicky Janssen. Tricht gaf het goede voorbeeld. Bij een spaarzame counter werd Tim van Dijken vrij voor het doel gevonden. Op het randje van buitenspel  passeerde hij Jan Arie Kouwenhoven met een lob. EBOH kon daar voor de rust ondanks de vele mogelijkheden geen wapenfeit tegenover zetten.
Gianni Weststrate schoot een vrije bal naast en Regga Regales mikte op de paal.

Na rust werd alles anders.  Junior Calmera bediende de opstomende Gianni Weststrate en nu was het wel raak. Vervolgens kregen de spelers een stormachtige douche en besloot de uitstekend fluitende Sjaak de Wild uit Meerkerk wijs tot een pauze. Hierna ging voor EBOH letterlijk en figuurlijk het zonnetje schijnen. Via een “tikkie takkie” combinatie tussen Junior Calmera en Thomas Keuter belandde de bal bij Regga Regales die kappend de weg naar het doel vond en Nicky Janssen kansloos liet.
Dezelfde Regga liet eerst nog een volgende kans onbenut, maar gaf de bal daarna strak op de aanstormende uitblinker Jay Tahloe die de bal heerlijk op zijn pantoffel nam.
“Daar kon je niks aan doen hoor keeper, we doen er de volgende keer een belletje aan, dan kan je hem horen” was het commentaar van supporter Lex Holster achter het doel.  Junior Calmera en Gianni Weststrate konden daarna de score nog opvoeren, maar Nicky Janssen vond het genoeg zo.

De commentaren na afloop:
Ries Fok: De vleugelverdedigers Gianni en Jay waren beslissend voor ons vandaag tegen een voor mij wat tegenvallend Tricht. Vooral voor Gianni is het mooi om zo terug te keren na al dat blessureleed.
Voor rust hielden we het veld nog te lang, waardoor de spitsen van Tricht gevaarlijk konden worden. Na rust ging het stukken beter en hanteerden we een hoger tempo en konden we de Heukelumdip weg spelen. Het was er niet de wedstrijd naar om te wisselen. We hadden bijna alleen maar jongens die eerst in het 2de hadden gespeeld tot onze beschikking.
Marcel van Steenis, de trainer van Tricht, die een elftal van gemiddeld 20 jaar het veld in had gestuurd: De 1ste helft ging nog wel en als Marijn Bransen de kans op 0-2 afmaakt, moet ik het nog zien of wij verliezen hier.

Na rust hebben wij te weinig gebracht. Ik heb geen fatsoenlijke aanval meer gezien en dan staan we ook nog een paar keer te slapen achterin. We hebben nog wel een paar overwinningen nodig om ons veilig te spelen.
Sjaak de Wild, de scheidsrechter en baas op het veld, die de kaarten op zak hield:  Een verdiende zege voor EBOH op basis van het vertoonde spel. Ik fluit de meeste wedstrijden in de 1ste klas, maar tref toevallig al 3x EBOH in dit seizoen. Roda Boys thuis (dik verlies EBOH), Wihelmina’26 uit
(0-2 winst) en nu Tricht. Ik miste wel die aanvoerder van jullie Jeffrey Monster. Van zulke spelers hou ik.  Een geweldige mentaliteit, voorop in de strijd en echt boegbeeld van de ploeg.

Thomas Keuter maakte na afloop nog een dolletje met zijn vriend Jordi Fok: “Hey Fokkie, zie je nou wel dat we het ook zonder jou kunnen”.
Volgende week reist EBOH af naar Drechtstreek waar de boeiende confrontatie wacht met EBOH’s stevige, sluwe en veel scorende spits van weleer  Bart Toom, die tussenstijds Miguel Munoz opvolgde als hoofdtrainer.  Uw vaste verslaggever kan er wegens vakantie dit keer niet bij zijn.

EBOH – Tricht 3-1

’10 Tim van Dijken 0-1
’47 Gianni Weststrate 1-1
’58 Regga Regales 2-1
‘67         Jay Tahloe 3-1

Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Reggi de Windt, Jay Tahloe, Jesse Rensen, Gianni Weststrate, Junior Calmera, Henny Otto, Thomas Keuter, Wesley Ebbers, Ricardo van Yperen, Regga Regales

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspelers: Paul Reijnders, Jeffrey Manzanares, Joel Ricardo Cruz da Cunha, Jordi van Dyck
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Coaches: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan