EBOH 1 weer in top 3

Doordat u vaste verslaggever deze week geniet van een heerlijke vakantie in Oostenrijk, kunt u hieronder het verslag lezen van Fred van Dongen van “De Stem van Dordt”

“We hebben een goede en verdiende 1-3 zege geboekt bij Drechtstreek”, meldt EBOH’s middenvelder Thomas Keuter. De regioderby werd op het kunstgrasveld afgewerkt, omdat het hoofdveld afgekeurd was.

Thomas Keuter vervolgt: “Vanaf het eerste fluitsignaal waren we heer en meester en hadden we een duidelijk overwicht met veel balbezit. Uit één van de vele aanvallen maakten we voor rust de 0-1. Jay Tahloe sneed naar binnen en gaf de bal aan Junior Calmera, die vanaf de rand zestien raak schoot. Verder hadden we nog volop kansen, maar onder meer een kopbal van Jesse Rensen ging voorlangs en schoten van Regga Regales en Junior werden door de keeper gepakt. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg ik zelf nog een opgelegde schietkans van buiten het strafschopgebied, maar de doelman van Drechtstreek ranselde de bal knap uit de bovenhoek.”

Thomas Keuter over het tweede bedrijf van de regio-derby: “Na rust was het wedstrijdbeeld vrijwel identiek aan dat van voor de thee. Wij hadden de bal en maakten het spel, terwijl Drechtstreek loerde op een snelle omschakeling. Het was opnieuw Junior die na iets meer dan een kwartier spelen een goal mocht bijschrijven. Uit een pass van Wesley Ebbers draaide hij weg bij zijn tegenstander en schoof hij de bal langs de doelman: 0-2. Een comfortabele voorsprong dus en één die we in de fase daarna hadden kunnen uitbreiden. Eerst mocht ik zelf aanleggen voor een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Ik krulde de bal laag langs de muur op de binnenkant van de paal. Regga stond op de juiste plaats om de terugspringende bal binnen te tikken, maar de grensrechter oordeelde dat er sprake was van buitenspel.”

“Kort daarna zette Regga een knappe actie in op de achterlijn, legde de bal terug op mij, waarna ik Junior bereikte die de bal achter de doelman schoot. Echter constateerde de scheidsrechter (dit keer zelf en niet op advies) opnieuw dat er sprake was van buitenspel. Opnieuw afgekeurd dus. Niet veel later was het Gianni Westrate die vanaf de rechterkant naar binnen sneed en het maar eens met links van afstand probeerde. Een zeer verdienstelijke poging, maar helaas belandde de bal op de lat. Zo stond het dus nog steeds 0-2 en verzuimden we echt weg te lopen van Drechtstreek. Sterker nog, uit één van de sporadische counters van de thuisploeg maakten zij de aansluitingstreffer. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal knap uit de volley binnen gelopen: 1-2.”

“Er waren nog enkele mogelijkheden voor Drechtstreek, maar gelukkig had onze doelman Jan-Arie Kouwenhoven een aantal goede reddingen in huis. Na de aansluitingstreffer, zo’n 10 minuten voor tijd, geloofde de thuisploeg er weer in en moesten we echt aan de bak om de voorsprong vast te houden. Gelukkig maakte Junior kort voor tijd aan de onzekerheid een einde door zijn derde goal van de middag binnen te schieten. Dit maal was het een lobje met gevoel over de doelman, na een fraaie trap van onze eigen doelman Jan-Arie die zomaar over de verdediging heen viel. Zo stapten we met een 1-3 zege en de drie punten van het veld af. Een goede middag voor ons dus!”

*Koploper Nivo Sparta morste punten (2-2) terwijl Papendrecht en Pelikaan hun duels zagen afgelast. Stand bovenaan nu: Nivo Sparta 18-39, Papendrecht 18-37, EBOH 19-33.