EBOH pakt eerste driepunter

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen de gedoodverfde kampioen Feyenoord wist EBOH in de 2de wedstrijd in extremis van YVV de Zwervers uit Rotterdam Ysselmonde te winnen. En daarmee werden de 1ste 3 punten binnen gesleept. Daar waar iedereen dacht dat de doelpuntenmakers het af lieten weten in een heerlijke open wedstrijd, was daar in de laatste minuut de bevrijdende treffer van invaller Adje Kabbah, gevolgd door de alles beslissende 2-0 van Patrick Welts in de 5de minuut van de blessuretijd. Daarmee werd EBOH de gelukkige winnaar, want het had net zo goed andersom kunnen zijn. Maar de defensie bleef met af  en toe kunst en vliegwerk en hulp van paal en lat overeind.

De openingsfase was voor EBOH, maar daarna nam de Zwervers het initiatief over. Dat resulteerde in een aantal kansen, maar Marcel Pieke, Ronnie Pfeffer en Soufian El Majjaoui kwamen niet verder dan lat en paal en Donny van de Laars. Na rust waren de betere kansen voor EBOH. Wesley Ebbers, Ricardo van de Merwe en Remy Holster kregen de bal echter niet in het netje. Vooral de kans van Remy Holster had er in gemoeten. Ricardo van Yperen liet een heerlijke voorzet los en Remy hoefde een meter voor de goal alleen binnen te tikken, maar knalde de bal nog over het doel. Vervolgens kwam EBOH nog goed weg toen Mo Salman een doorbraak van Yannick Esajas verijdelde  ten koste van een overtreding net buiten de 16. Iedereen van de Zwervers vond het rood, maar de prima leidende scheidsrechter Lingen uit Gouda vond geel voldoende. ”Er stond nog een speler van EBOH op gelijke hoogte en dan zeggen de spelregels dat het geel is”. De vrije trap smoorde in de muur en toen iedereen zich ging verzoenen met een gelijkspel, was daar de handsbal van een verdediger van de Zwervers, de perfecte vrije trap van Hamza  Zouhrakti, de mooie kopbal van Patrick Welts, de prachtige redding van doelman Luke van der Steen en de alles verwoestende uithaal van Adje Kabbah in de korte hoek. Gevolgd door de uitbundige vreugde van heel EBOH en de  hartgrondige verwensingen van de Zwervers.  Vervolgens kregen we nog vele spannende minuten met een alles of niks voor de Zwervers. Het werd niks. Weer kwam er een mooie voorzet van Hamza Zouhrakti en nu gaf Patrick Welts keeper Luke van der Steen geen elke kans. Trainer Ab van Wijk glom van oor tot oor na de zinderende succesvolle finale. “We zitten in een sterke competitie en dan ben je blij als je  punten pakt. Ons scorend vermogen vertoont wat haperingen en als je ze dan alsnog maakt in de slotfase ben je een gelukkig mens. Het was een heerlijke open wedstrijd en kon alle kanten op. We bleven strijden voor de winst en dat werd uiteindelijk beloond, mede dankzij onze goede wissels.

Zo zie je maar dat een sterke bank beslissend kan zijn. We hebben een lastige seizoensopening met een aantal toppers en dan zijn de punten mooi meegenomen”
Bij EBOH ontbrak Mark Jongeneel (teenblessure) en Wesley Loos (knieblessure). Donny van der Laars kreeg de voorkeur voor Danny Peters in de goal. Nick Stam kwam 5 minuten te laat en begon op de bank. Melvin Boer maakte 20 minuten voor tijd een pirouette met niemand in de buurt en liep een behoorlijke enkelblessure op. Ricardo van de Merwe is in hoger beroep gegaan tegen de 8 wedstrijden schorsing door de rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Virtus en kan tot de uitspraak gewoon mee doen.

EBOH – IJVV de Zwervers           2-0

’88          Adje Kabbah                     1-0
‘90+5     Patrick Welts                    2-0