EBOH moet Altena voor laten gaan

In een heuse topper om de 1ste plaats op de ranglijst moest EBOH het hoofd buigen voor Altena, dat met 0-2 won en 3 punten afstand nam. Een deling zou de verhouding zijn geweest, maar een slap begin brak de Dordtenaren op.

Altena begon fris en fruitig en zette vroeg druk. EBOH liep te veel te pielen van achteruit en zo kon Johnny Schouten de bal ontfutselen van de in de dekking aangespeelde Moreno van der Geer. De topscorer van Altena  verscheen voor Jan Arie Kouwenhoven en prikte de bal in de korte hoek. Na een schot van Thijs van Helvert op de vuisten van Jan Arie en een balletje over van Johnny Schouten was het gedaan met de dadendrang van Altena en nam EBOH het initiatief over. Tegenslag voor de Nieuwendijkers was ook de enkelblessure van Johnny Schouten.
Hij moest zich laten vervangen door Nick Linnenbank. Het optisch overwicht leverde niet veel kansen op voor de rust. Het bleef bij een verrassend balletje op de lat van Joey Steenbakker. In de omschakeling kreeg Patrick Zwart nog een goede mogelijkheid, maar zijn poging tot een lob had geen zin met de boomlange Jan Arie voor hem.

Na rust ging EBOH nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker en kreeg enkele 100% mogelijkheden. De mooiste waren voor Joey Steenbakker. Een vlotte combinatie tussen Thomas Keuter en Ricardo Heuverling bracht de bal bij Ricardo aan de achterlijn en hij zette prachtig voor op Joey. De handen gingen al in de lucht, maar moesten weer naar beneden, want de voeten van Rob de Groot brachten redding. De doelman van Altena groeide uit tot uitblinker, want even later redde hij opnieuw. Een vrije trap van Jordi Fok belandde op het hoofd van Joey Steenbakker en de bal ging via de vingertoppen van Rob onderkant lat de goal uit.
Zoals zo vaak gebeurd, viel de goal wel, maar aan de andere kant. Jordi Fok kreeg bij de zijlijn een speler in zijn nek en de bal viel over de lijn. Heel EBOH dacht aan een vrije trap of een eigen ingooi, maar het fluitsignaal bleef uit. Altena maakte dankbaar gebruik van de verwarring. De snelle ingooi van Eddy Wijtvliet naar Patrick Zwart kreeg een vervolg naar de vrijstaande Nick Linnenbank en hij had geen moeite om de juiste hoek te kiezen en daarmee was de wedstrijd beslist. Joey Steenbakker reageerde schuldbewust na afloop: “Ik had er gewoon 2 moeten maken, dat waren 100% kansen.
Voetballend waren we niet minder, maar zij scoren en wij niet, ik weet niet wat het is, maar hij wil er niet meer in. We zijn nu 2 weken vrij en dat is balen als je verloren hebt.

” Ries Fok  vond zijn ploeg in het eerste kwartier te slap.” Daarna pakken we het op en als we de 1-1 maken, gaan we er overheen.
Over een kampioenschap hoor je mij niet praten. Laten we eerst met EBOH er voor zorgen dat we een structureel goede 2de klasser zijn, die met de top mee speelt, dan zien we daarna wel verder”
Absolute uitblinker deze middag was scheidsrechter Sjaak de Wild, de baas op het veld, wat een verademing ten opzichte van een week eerder toen EBOH verloren ging aan oplopende irritaties.
De door de KNVB aangestelde rapporteur ging in de rust al naar huis: “Ik zie dat jij alles onder controle hebt Sjaak, prettig weekend verder”. De leidsman had ook humor in huis, toen Jan Arie vroeg om een gele kaart na een overtreding van een Altena speler: “Hebben jullie er vorige week niet genoeg gezien!” Hij probeerde zonder kaarten te eindigen, maar dat lukte niet omdat Moreno van der Geer zich afreageerde op Johan Cornet, nadat hij een paar keer op zijn voeten had gestaan.

Sjaak had ook nog een mening over het spel van EBOH: “jullie spelen te veel tikkie takkie, ook achterin, daar neem je te veel risico, je moet ook wel eens een bal wegrammen” En over jonge scheidsrechters: “Die worden altijd erg zenuwachtig als er een rapporteur is, dan zijn ze zichzelf niet meer”.  Bij de 2de goal van Altena had Sjaak moeten fluiten, maar hij zag het anders. “Van hem kan ik het hebben, zo sprak Ries Fok, 2 weken geleden hadden we een scheidsrechter van 71 jaar, die zich ook niet gek liet maken, heerlijk, geef mij ze maar elke week zo.
EBOH moest in deze topper Junior Calmera (rood tegen GJS, schikkingsvoorstel nog niet binnen) en Jesse Rensen (2x geel) missen.  Bovendien moest Leroy Verkerk zich ziek afmelden. De nummer 1 song “Oh signorita”knalde nu ook in de spelersgang. Dit keer helaas uit de kleedkamer van de gasten. In kleedkamer 1 was het angstig stil……. . Hoe komt dat nou dat een nederlaag veel minder erg aanvoelt met een goede scheidsrechter?

  EBOH – Altena 0-2

‘5 Johnny Schouten 0-1
’83 Nick Linnenbank 0-2

Scheidsrechter:  Sjaak de Wild
Assistenten:   Frans Stal en Arjan Wallaard

Wedstrijdbal geschonken door: Frans Stal en Aad Rensen


Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Jordi Fok, Jeffrey Manzanares, Henny Otto, Thomas Keuter,( Joel Cruz da Cunha), Joey Steenbakker, Moreno van der Geer, Wesley Ebbers, Regga Regales,  Ricardo van Yperen.

Reservekeeper:  Kevin van Meerkerk
Wisselspeler(s):  Furkan Kaya, Jordi van Dyck
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan