EBOH zakt door de ondergrens met zeperd tegen Arkel

Zonder enige bezieling liet EBOH zich tegen Arkel weg zetten met een 0-4 nederlaag. Ries Fok vroeg direct na afloop aan Alex Zondervan om de pupil van de week even op het veld te laten. Wat hij tegen zijn jongens te melden had was niet voor kinderoren bestemd. Hij gaf zijn ploeg er ongenadig van langs, ze moesten zich diep schamen.

Aan de warming-up lag het niet, die duurde een kwartier langer. Scheidsrechter Niels Felix kon zijn kleedkamer niet in, omdat deze bezet was door een aantal dames van een gemengd team en die moesten zich nog aankleden. Van meet af aan liet EBOH Arkel lekker voetballen en daar maakten zij gretig gebruik van. De eerste grote kans was niettemin voor EBOH. Joey Steenbakker kwam vrij op links en had een heerlijke voorzet op maat in huis voor Junior Calmera. In vrije positie raakte hij de bal maar half en mikte naast. Arkel kreeg daarna mogelijkheden en had de hulp van de anders zo balvaste Henny Otto nodig om de score te openen. Hij verspeelde de bal en goaltjesdief Corné van Horik zei dank je wel en mikte de bal in de verre hoek. Dylan Verschoor kreeg de kans op 0-2, maar vond Jan Arie Kouwenhoven op zijn weg. Vlak voor rust kwam hij er toch. IJsbrand van Eldik verzilverde een splijtende pass al dan niet in buitenspelpositie. Frans Stal vond van wel en Niels Felix vond van niet, en hij beslist.

Na rust kwamen Jesse Rensen en Joël Ricardo Cruz da Cunha in het veld voor de geblesseerden Henny Otto en Joey Steenbakker. Het had nog een wedstrijd kunnen worden als de aansluiter op het bord kwam, maar Wesley Ebbers raakte de vuisten van doelman Jari van Baalen. De 0-3 betekende de nekslag. Een voorzet van rechts werd door Dylan Verschoor terug gelegd naar Corné van Horik, en die weet er wel raad mee. Hij tikte bij de 1ste paal binnen.  Wesley Ebbers had de 1-3 op zijn schoen na een prachtige slalom actie van Junior Calmera, maar knalde in vrije positie over! Even later zette Wesley Junior vrij voor de goal, maar ook hij wist het net niet te vinden door een mooie redding van Jari van Baalen. Invaller Jesse Hoogewoning liet zien hoe het wel moet. Geheel vrijstaand knalde hij de 0-4 binnen.

Wat een contrast met de heenwedstrijd op sportpark Schoonzigt toen EBOH met 1-5 Arkel alle hoeken van het veld liet zien en nu was het andersom! EBOH moest het dit keer doen zonder Moreno van der Geer (griep) en Regga Regales, die door werk niet meer komt trainen en dan mag je niet meedoen.  Bij Ries Fok kwam eerst de stoom uit zijn oren en later werd hij wat rustiger. “ Ik maak mij excuses aan alle supporters en de vereniging. Dit is veruit de slechtste vertoning in de afgelopen 3 jaar. De mensen moeten hun geld terug krijgen. EBOH onwaardig, ver onder de ondergrens. Het leek wel of ze met een zak aardappelen van 25 kg op hun rug liepen. Een paar uitgezonderd, die wel hun niveau haalden, zoals Ricardo Heuverling en Jordi, en invaller Simeon Simeonov, die wel de juiste wedstrijdmentaliteit liet zien en Jan Arie natuurlijk, die kan er ook niks aan doen. Onbegrijpelijk, dat we zo diep kunnen zinken, als je weet hoe goed die jongens allemaal kunnen voetballen.

Gelukkig is er ook positief nieuws. Het 2de kan na de 1-3 overwinning op Serooskerke de 2de periodetitel niet meer ontgaan in de 1ste klasse A.” En dat is een knap resultaat van de ploeg van Patrick Stok en Joris Kardienaal, die nog altijd in afwachting zijn van het vervolg van de gestaakte wedstrijd EBOH 2- Alblasserdam 2 (3-2 voor vlak voor tijd en een penalty mee) Nog meer positief nieuws? Jawel, scheidsrechter Niels Felix floot een goede wedstrijd en hield de kaarten op zak. Hij werd begeleid  door de oud voorzitter van de KNVB zuid 1 Paul Kools, die tegenwoordig als coach optreedt voor veelbelovende scheidsrechters. Hij zag wat de meeste mensen zagen: “Ik vond het allemaal erg mat, vooral van EBOH kant, ik zag geen wil om te winnen”
En zo was het. Volgende week reist EBOH af naar Tricht en uw verslaggever naar Oostenrijk.
Ik wens de ploeg veel succes toe in de wederopstanding  en het terug vinden van het heilige vuur en het winnende pad.

EBOH – Arkel 0-4

‘31 Corné van Horik 0-1
’45 IJsbrand van Eldik 0-2
’58 Corné van Horik 0-3
’85 Jesse Hoogewoning 0-4

Scheidsrechter:  Niels Felix
Assistenten:   Frans Stal en Michel de Bruin

Wedstrijdbal geschonken door: Rolluiken Service Nederland


Opstelling EBOH:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Jordi Fok, Jeffrey Manzanares (Simeon Simeonov), Henny Otto (Jesse Rensen), Thomas Keuter, Leroy Verkerk, Joey Steenbakker,( Joel Cruz da Cunha), Wesley Ebbers, Junior Calmera,  Ricardo van Yperen.

Reservekeeper:  Donny van de Laars
Wisselspeler(s): 
Coach: Ries Fok
Verzorger: Dennis Vondermans
Teammanager: Alex Zondervan