Trieste middag in Gorinchem

Een week na de euforie met EBOH als nieuwe koploper beleefde EBOH bij GJS een middag vol frustratie en diepe teleurstelling. Bij een 3-0 achterstand staakte scheidsrechter Roy Labeur de wedstrijd in de 66ste minuut. De emoties waren zo hoog opgelopen dat verder gaan niet verantwoord was.

Alles bij elkaar was het een optelsommetje. De Dordtenaren hadden vanaf het begin het idee dat ze niet tegen GJS voetbalden, maar vooral tegen de scheidsrechter. De eerste 25 minuten kreeg EBOH 4x geel om de oren, 2x rood, waarvan 1 voor Ries Fok en een penalty, die over genomen mocht worden nadat Jan Arie Kouwenhoven hem gestopt had. Het was allemaal te veel voor de spelers en supporters. De eerste geel was voor Leroy Verkerk in een onschuldig duel, de tweede voor Joey Steenbakker, die ten onrechte afgevlagd werd en de bal nog richting doel schoot na het fluitsignaal. De derde was voor Ricardo Heuverling, die in duel met “good old” Ruud Bos een penalty tegen kreeg.
Jan Arie Kouwenhoven pakte de inzet van Sjors Hendriks, maar de vreugde was van korte duur, want volgens de scheidsrechter was de linkervoet te vroeg van de lijn gekomen! en deelde de 4de kaart aan Jan Arie uit. Op de 2de inzet van Sjors Hendriks was hij kansloos.

De volgende prenten waren direct rood. Junior Calmera was veel te laat om de bal af te pakken van Julien Dorrepaal en tikte zijn benen aan. Ries Fok kreeg vervolgens rood na voortdurend commentaar. “De enige goede beslissing die je genomen hebt, is om Calmera een kaart te geven en dat had ook nog met geel afgekund. Voor de rest sloeg het nergens op”. Werd er ook nog gevoetbald. Jawel, met de spelers onderling ging het allemaal goed en GJS speelde een soort “kick and rush” voetbal , gepaard met Engelse inzet en dat leverde soms problemen op voor EBOH dat probeerde te blijven voetballen.
EBOH haalde onvoldoende de diepte uit het spel, waardoor GJS gevaarlijk kon worden, ook door gemakkelijk gegeven vrije trappen rond de 16. Hieruit ontstond ook het penaltymoment. EBOH was dicht bij de gelijkmaker  toen Joey Steenbakker alleen voor Bart van Schaften opdook, maar de doelman redde met de voeten. Frustraties waren er ook voor assistent Frans Stal. Roy Labeur liet hem telkens staan en volgde wel blindelings de signalen van Ernö Kalmar van GJS. In de rust liet Frans zich vervangen door Harold Verberkmoes.

Na rust verving Thomas Keuter de geblesseerde Henny Otto  en was er aanvankelijk wat meer rust in de tent. GJS kwam gemakkelijk op 2-0. Jan Arie Kouwenhoven werd door zijn verdedigers op het moeilijk bespeelbare veld te veel in het spel betrokken en na een terugspeelbal knalde hij tegen Ruud Bos op en de bal huppelde in de goal. De 3-0 was een prachtige vrije trap van Ben Vissers die via de paal binnen viel. Het was tevens het laatste wapenfeit. Jesse Rensen wond zich op over het feit dat een speler van GJS de bal een eind weg kon knallen na de goal zonder bestraft te worden en Labeur  met een knipoog aangaf dit niet gezien te hebben. Jesse reageerde zich af door de bal weg te poeieren, kreeg geel en daarna nog 1, omdat hij niet tot bedaren te brengen was. Daarna hield de scheidsrechter het voor gezien en kwam er een vroegtijdig einde aan een trieste middag.

GJS – EBOH 3-0

‘9 Sjors Hendriks 1-0
’57 Ruud Bos 2-0
’71 Ben Vissers 3-0