EBOH JG1 doet zichzelf tekort

Zaterdag 19 maart stond voor EBOH JG1 de thuiswedstrijd tegen HRC 1 op het programma. Het was zeker niet de eerste keer dat de club uit Hurwenen de tegenstander was. In de voorgaande edities waren zowel EBOH als HRC succesvol. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden.

Met Ryan op de goal, in de verdediging Mitchell, Duncan en Hugo, op het middenveld Ruben, Sven, Quan en Tim en in de spits Ali en Joey begon EBOH in haar vaste opstelling aan de wedstrijd.

EBOH en HRC begonnen allebei fris en fruitig aan de wedstrijd en zochten de aanval. Qua kansen ging het gelijk op. Een vreemde dwarrelbal plofte achter Ryan in het net: 0-1. EBOH was van slag en HRC rook bloed. Klungelig uitverdedigen leidde de volgende tegentreffer in. EBOH kreeg de bal niet weg uit ‘de 16’ en HRC profiteerde simpel: 0-2. EBOH kreeg voor rust overigens genoeg kansen op de aansluitingstreffer, maar de bal wilde er niet in waardoor de ruststand 0-2 voor HRC bleef.

In de tweede helft kwam EBOH goed uit de startblokken met een snelle treffer van Joey: 1-2. EBOH kreeg de overhand in het duel en ging met goed combinatiespel op jacht naar de gelijkmaker. Die hing ook in de lucht, maar helaas niet in het net. Nadat HRC op 1-3 kwam na een benutte penalty (die weer terecht was, helaas want hands) was de wedstrijd gespeeld. EBOH probeerde het nog wel, maar een slotoffensief zat er niet meer in.

Nadat de weer uitstekend fluitende scheidsrechter Jan Willem het eindsignaal had gegeven stond EBOH dus met lege handen. En met het nare gevoel dat er meer in had gezeten. Drie punten onnodig naar de Bommelerwaard, pottedorie.