Mokerslag voor EBOH in blessuretijd

De “finale” tegen ’s Gravendeel  leek in 2-2 te eindigen en dat was over de gehele wedstrijd bezien een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar invaller Bob Krens zette de boel op z’n kop.
Frank Teunissen wilde de bal controleren, maar hij stuiterde van zijn voet. Twee tellen later lag hij in het net, na een machtige uithaal met links van Bob Krens. Trainer Houusin Youhri zat er met zijn ploeg enkele minuten later verslagen bij in de kleedkamer: “Noem het naief ? Ja, zo zou je het kunnen omschrijven. De jongens willen zo graag naar voren allemaal, om die winnende te scoren en dan vergeten ze achterin de deur op slot te houden en in ieder geval een punt binnen te slepen, dan blijf je gelijk staan met ’s Gravendeel.
Het is heel frustrerend, de 1ste helft was genieten, maar na rust was het te onsamenhangend en zat er geen lijn meer in. De inhaalwedstrijd tegen Oud Beijerland uit volgende week komt nu extra onder druk te staan. Die moeten we winnen om weer gelijk te komen met ’s Gravendeel “.

EBOH speelde een uitstekende 1ste helft en had eigenlijk meer afstand moeten nemen van ’s Gravendeel, dat echter wel verrassend op voorsprong kwam. De enige kans was raak. Colin Reening kon de bal uit de kluts mee nemen en van dichtbij Joey Hughes passeren.  Voor de rest golfde de aanvallen op het doel van Ricardo Bakker af. Wesley Ebbers knalde net over en na een mooi stiffie op Leroy Verkerk kwam Patrick Welts een teenlengte te kort. Jesse Rensen kreeg de grootste kans na een mooie steekbal van Ricardo van Yperen. Vrij voor het doel mikte hij toch nog naast. Even later zat hij er wel in. Vanaf rechts knalde hij hoog binnen, waarna supporter Lex Holster doelman Ricardio Bakker nog even toesprak: “Hey keeper, zullen we er een belletje aan doen, dan hoor je hem aankomen”.
Nadat Patrick Welts Regga Regales gelanceerd had, krulde Regga de bal prachtig in de hoek, maar Ricardo Bakker kon er nog net bij. Dat kon hij niet uit een prachtige indraaiende vrije trap in de korte hoek van Suayip Yaman, die de 2-1 ruststand op het bord zette. Maurits Kuiper had nog een bemoedigende opmerking voor zijn keeper. ”Pak je nog eens wat vandaag?”

Voorzitter Harrie Willemstijn had in de rust een vooruitziende blijk. Let op, Jeffrey van Twist, die komt er straks in en zal voor gevaar zorgen.  De invaller deed inderdaad van zich spreken. Nadat eerst Maurits Kuiper een grote kans had gemist, kopte hij de daaropvolgende corner mooi binnen.
EBOH ging te veel achteruit lopen en gaf ’s Gravendeel de gelegenheid om weer in de wedstrijd te komen. Toch kregen de Dordtenaren nog een aantal goede mogelijkheden.  Suayip Yaman raakte de vuisten van Ricardo Bakker en Jesse Rensen zag zijn vrije schietkans geblokt. Toen Regga Regales een mooie voorzet van Leroy Verkerk keihard over schoot leek het op een remise af te gaan, maar Bob Krens dacht daar anders over. En dat betekende muziek in de andere kleedkamer en  blije gezichten van de naar Dirksland vertrekkende trainer John Kleijn en het aandachtig toekijkende nieuwe trainersduo van  ‘s Gravendeel, oud EBOH’ers Fred Koster en Ron van Kooten. Die beginnen hun klus natuurlijk graag bij een derde klasser.  Daar hoopt EBOH ook volgend seizoen weer te spelen, maar voorlopig staat het op de 11de plaats en dat betekent p/d wedstrijden met 4de klassers, om er in te blijven. Met nog 7 wedstrijden te gaan, waarvan 5 uit, zal het een behoorlijke kluif worden om op en veilige plek te eindigen. Winst in Oud Beijerland volgende week is een must.

Al met al was het een enerverende regioderby, die onder uitstekende leiding stond van scheidsrechter van der Hul uit Capelle a/d Yssel. De paar keer dat hij er naast zat, werd dit door iedereen zonder morren geaccepteerd. Zelf vond hij het ook een lekkere wedstrijd. ”Er was veel respect over en weer en ik heb zoveel mogelijk laten voetballen. Zo zou het elke week moeten zijn”

EBOH – ’s Gravendeel                                  2-3

’18         Colin Reening                                 0-1
’25         Jesse Rensen                                   1-1
’38         Suayip Yaman                                2-1
’55         Jeffrey van Twist                            2-2
‘90+1     Bob Krens                                        2-3

Opstelling EBOH:  Joey Hughes, Leroy Verkerk, Frank Teunissen, Jordi Fok, Patrick Welts (Sefa Hira), Jeffrey Manzanares, Ricardo van Yperen, Suayip Yaman, Wesley Ebbers, Regga Regales, Jesse Rensen (Jasper Wessels)