EBOH F1 wint uiteindelijk makkelijk, maar niet heus….

Zaterdag 19-3-2016

Wieldrecht F1 – EBOH F1

 

Wieldrecht thuis is op de een of andere manier altijd een uitdaging voor EBOH F1. Ook in het najaarsseizoen 2015 bleek dat EBOH F1 niet makkelijk voetbalt bij Wieldrecht thuis. En we hadden de jongens goed voorbereid. Ga er niet te makkelijk over denken, je wint de thuiswedstrijd dan wel met 8-1, maar resultaten uit het verleden geven geen garantie op resultaten in de toekomst. Ook vandaag werd EBOH F1 opnieuw geconfronteerd met een blessuregeval. Vince speelde vrijdag buiten en liep met zijn enkel in een gat in de grond. Het enkeltje klapte dubbel en een nieuw blessuregeval was geboren. Wat moet je doen als coach. Het is toch ook niet te geloven de laatste tijd met EBOH F1. De ene blessure is nog niet voorbij of een ziektegeval dient zich weer aan.

Het is allemaal een kwestie van nalatigheid. “Die ouders man, dat geloof je toch zelf niet?” zei ik tegen Richard, onze ‘teammanager’. “Gewoon maar buiten laten spelen één dag vóór de wedstrijd, wie neemt nou wat serieus?”. “En waarom ‘manage’ jij dit niet wat meer? Waarom heb ik anders een Teammanager gekregen? Dan had ik nét zo goed een leider toegewezen kunnen krijgen!”. U begrijpt toch wel wat ik bedoel? Je kinderen bij vriendjes laten spelen, waarvan bekend is dat ze op een school zitten waar allemaal vervelend hoestende en proestende kindertjes rondlopen?

Gelukkig werd Vince van huis uit met allerlei bindweefseltechnieken en oergezonde medicinale preparaten weer klaargestoomd voor de wedstrijd tegen en bij Wieldrecht. Terplaatse was enige onduidelijkheid over het begin van de wedstrijd. In de afgelopen week werd de wedstrijd al verlaat door Wieldrecht en ’s ochtends bij het verlaten van de ouderlijke huizen werd een appje ontvangen met het vervroegen van de wedstrijd van 11.00 uur naar 10.45 uur. Ook was er onduidelijkheid in de bestuurskamer over het veld waar de clash met Wieldrecht zou worden uitgevochten. We wilden nog voorstellen dat er bij EBOH nog wel een veldje vrij was, maar die grap maakten we maar niet. Zou ook een beetje flauw zijn geweest. Het maakte ons niet veel uit. Dat doet onze TEAMmanager dan weer wel goed, Hij beziet de situatie, neemt een beslissing en voert het uit. Laten we maar naar de kleedkamer gaan jongens! Dat bedoel ik. Initiatief en gedrevenheid. Twee eigenschappen van een goede manager…..

Met Vince aan de kant begon EBOH F1 behoorlijk scherp aan de wedstrijd. Wieldrecht leek zichzelf niet helemaal. Het bekende vastzetten en de grote druk naar voren bleef uit en EBOH F1 wist zich gemakkelijk aan de druk die er wel was, te ontworstelen. Daarmee kwamen er rake counters tot stand, die Wieldrecht een hele grote achterstand hadden kunnen opleveren. Maar EBOH F1 stond niet helemaal goed opgesteld en profiteerden te weinig van de grote ruimten in de Wieldrecht verdediging. Met name het combineren ontbrak nog teveel. Te vaak werd een oplossing gekozen om de actie te maken en niet om een medespeler aan te spelen en in een eentwee voor overtal te zorgen. Jammer, maar het geeft ons handvatten om aan te werken op de training. Toch zorgde één aanval voor een prima moment. Op links maakte Delano een schijnbeweging en hij gleed langs zijn tegenstander, kwam uit links van het doel, gaf een vlijmscherpe voorzet op Noah, die de bal uiterst simpel achter de keeper van Wieldrecht tikte. 0-1.

Daarvoor had EBOH F1 al een paar goeie kansjes gehad om de score te openen. Enzo schoot in een messcherpe counter tegen de uitglijdende keeper aan en Ömer trapte een afvallende bal uit de verdediging van Wieldrecht met een effect tegen de rechterpaal aan. Dat is wel beetje de handtekening van Ömer. Meegaan met de aanval en afvallende ballen meteen als een projectiel afvuren op het doel van de tegenstander. Dat heeft hem al een behoorlijk aantal doelpunten opgeleverd dit seizoen. En dan nog even terugkomen op het prachtige doelpunt van Noah. Het is jammer dat deze jongen te maken heeft met ondeugdelijk materiaal. Een gat in je schoen. Tja, I rest my case. Ongelofelijk dat zijn ouders hem opzadelen met een bijna uit elkaar vallende schoen. Je zou kunnen zeggen: “Mwoah, het is maar een heel klein gaatje, daar zie en merk je helemaal niks van”, maar zo verleg je de grenzen natuurlijk elke keer. Dat Noah met zo’n schoen nog zo’n doelpunt maakt, vergroot de schoonheid van de aanval en van de afwerking. Dikke pluim, Noah!

 

Halverwege de eerste helft kwam Vince een beetje los. Natuurlijk strompelde hij, nadat hij werd ingebracht, een beetje rond op het veld. Zijn duelkracht leed er wel een beetje onder. We hielden hem wel goed in de gaten en hij wilde graag voetballen. Dat was wel te zien. Fysio Theo gaf aan om hem maar gewoon te laten voetballen. Aan de echte duels onttrok hij zich een beetje en dat was logisch. Maar de beweging was goed voor hem en veel schade aan zijn enkel was niet te verwachten. In de 10e minuut werd de keeper verrast door een inbreng van Ömer. Zijn halfharde schot werd niet goed verwerkt door de keeper, waardoor de overblijvende Wieldrechtverdediger de bal niet meer kon wegkrijgen van de doellijn. De overigens uitstekend fluitende scheidsrechter van Wieldrecht zag dat de bal achter de lijn was geweest en wees onverbiddelijk naar het midden. 0-2.

Een bijzonder knappe beslissing voor een scheidsrechter van een thuisspelende vereniging. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Uiteraard hoort dit zo te werken, maar de realiteit in het hedendaagse voetbal is vaak dat er verenigingen zijn, die dat niet onderschrijven. Juist die verenigingen leggen de nadruk op de eigen ploeg en blijken vaak navrant partijdig. Mooi woord hé, navrant. Ik, de schrijver, ga het liefst prat op mijn woordenschat, (dat rijmt overigens, vind ik ook leuk) en dus geef ik even de vertaling van navrant: 1) Allerdroevigst 2) Bedroevend 3) Droevig 4) Diep treurig 5) Godgeklaagd 6) Hartverscheurend 7) Intreurig 8) Pijnlijk 9) Smartelijk 10) Schrijnend. Dat bedoelde ik dus. En jammer genoeg zijn er nog steeds van dat soort voetbalclubs. Ik ga ze niet bij naam noemen. Dat hoeft ook niet, want mochten ze dit lezen, dan weten ze uiteraard van zichzelf dat ze zo te werk gaan. En dat is in 10 woorden: 1) Allerdroevigst 2) Bedroevend 3) Droevig 4) Diep treurig 5) Godgeklaagd 6) Hartverscheurend 7) Intreurig 8) Pijnlijk 9) Smartelijk 10) Schrijnend!!! Mocht iemand zich benadeeld of zich aangesproken voelen, prima! Neem vooral kontakt met mij op. Ik zit me al te verkneukelen. Zoals Dirty Harry vroeger al plachtte te zeggen: “Make my day…”.

Met deze goeie voorsprong kon EBOH F1 vooruit. Ze speelden alleraardigst en dat is opzettelijk zo opgeschreven. Ze waren gedreven en attent, maar niet zo scherp als we ze wilden hebben. Zoals in het begin van dit stukje al werd aangegeven, ze combineerden te weinig en daardoor strandden teveel aanvallen in schoonheid en had er veel meer in gezeten. En dat was jammer, want veel doelpunten maken levert over het algemeen een prima doelsaldo op en dat kan in de laatste fase van een competitie beslissend blijken te zijn. Er werd geknokt om elke bal en Wieldrecht werd daardoor niet in staat gesteld om hun bekende spelletje te spelen. Delano speelde op het middenveld opnieuw een puike wedstrijd en bij tijd en wijle liet hij weer zien dat ie over een uitstekende pass beschikt en zeker over een uitstekend afstandsschot. Enzo krabbelt weer stukje bij stukje weer op. Was de afgelopen weken niet in zijn beste doen, maar je ziet zijn snelheid weer opvallen en ook zijn acties hebben weer shwung. Gevaar komt niet in al zijn acties, want hij is af en toe te onrustig in de afwerking of hij schiet te snel, terwijl ie zo op de keeper had kunnen af lopen. Ach, komt wel goed. De komende weken gaan we flink oefenen en dan komt alles wel weer goed. Het zijn zware maanden voor EBOH F1.

De EBOH verdediging vandaag bij Wieldrecht stond weer als een huis, al is één van de pijlers toch nog niet helemaal hersteld. Ömer ondervind nog steeds veel hinder van zijn ziekteperiode en die heeft meer schade aangericht dan gehoopt. Je ziet aan hem dat ie ontzettend graag wil, maar zijn conditie heeft er heel erg onder geleden. Het kost hem zeker nog weken om weer helemaal terug te zijn op het niveau van vóór zijn ziekte. Het kost gewoon tijd. Niks aan te doen. Maar hij deed iets te veel in de eerste helft en op een gegeven moment kon hij het vooruit meelopen niet meer combineren met het teruglopen achter een aanvaller aan. Je zag hem regelmatig naar zijn zij grijpen. De andere twee, Marcel en Mitchell staan gelukkig als een huis en zij corrigeren de kleine foutjes die Ömer nog maakt. Opnieuw met een glansrol voor Marcel. Hij bleek vandaag onvermoeibaar. Greep elke keer in wanneer Wieldrecht aanzette om een doelpunt te maken. Samen met Mitchell wist hij de aanval van Wieldrecht met grote regelmaat lam te leggen en het gevaar te bezweren. Ach, Mitchell krijgt misschien een beetje te weinig complimentjes, maar we zien heus wel hoe belangrijk hij is voor het team, hoor. Hij is niet voor niets de laatste man. Hij is de grendel op de deur en neutraliseert zo vaak een gevaarlijk uitziende uitval, dat je dat als normaal gaat ervaren. Dus Mitchell? Je speelt het hele seizoen al uitstekend en ook zo constant. Dat is erg knap voor een mannetje van 9 jaar. Twee flinke duimen omhoog!

De eerste helft liep op zijn bij een 0-2 voorsprong, toen een scherpe voorzet/schot op doel van Enzo opnieuw verkeerd werd beoordeeld en in plaats van de bal weg te stompen, stompte de keeper de bal in eigen doel. Daarmee was Enzo niet bepaald ongelukkig. Een goeie kans missen, omdat de keeper van Wieldrecht erg goed komt uitglijden en een bijna zeker doelpunt tegenhoudt. EBOH F1 heeft wat met die keepers van Wieldrecht. Ook deze keeper keepte voorbeeldig in de rest van de wedstrijd en je kunt zeker stellen dat ie een paar doelpunten heeft voorkomen, zodat EBOH F1 wat rustiger de wedstrijd had kunnen uitspelen. Maar het doelpunt van Enzo was zeker meegenomen, want hij was vandaag niet erg gelukkig in de afwerking. Maar ook dat is groeiende. 0-3 dus.

De tweede helft was van een ander niveau. Wieldrecht tapte uit een ander vaatje en vast en zeker had hun coach hen op het hart gedrukt, dat EBOH moest worden opgejaagd, anders zou de wedstrijd als een kaars uitgaan. EBOH deed het iets te rustig aan en zo kom je vanzelf onder druk te staan. Niet dat de verdedigers van EBOH daarvan meteen schrikken, want ze hebben al een aardige ervaring opgedaan. Toch klopte Wieldrecht menigmaal aan de deur en moesten de verdedigers alle zeilen bijzetten om dit offensief te weerstaan. Juist op een moment dat de storm ging liggen, werd een zondagsschot op zaterdag door Kai verkeerd ingeschat en hij dook te ver, voor een bal die in het midden terechtkwam. Een beetje als Jeroen Zoet die een penalty van Atletico Madrid doorliet, omdat ie de bal een klein beetje voorbij was gedoken. Ach, die dingen gebeuren. Kai schopte de doelpaal bijna doormidden, want als Kai ergens niet tegen kan, dan is het wel een bal doorlaten. 1-3. Een andere stand dan die we voor ogen hadden, maar je moet het er mee doen op zo’n moment.

De rest van de tweede helft kabbelde voort zoals ie begon, een grotere druk van Wieldrecht, maar niet van dien aard, dat er gewanhoopt moest worden. De meest geblesseerde man Vince kreeg nog een hele grote kans toen hij bij een balaanname zijn mannetje links passeerde en de keeper in zijn rechterhoek probeerde te verschalken. Jammer dat dit mislukte, want hij had dat zeker verdiend. En gelukkig had ie niet veel last van die actie, vertelde hij me na de wedstrijd. Gelukkig maar.

Met wat kleine kansjes over en weer liep de wedstrijd op zijn einde. Niet een sterk gespeelde wedstrijd, maar wel efficiënt en je neemt gewoon de 3 punten mee naar de Schenkeldijk. Nu 9 uit 4 en we kunnen gewoon zonder vrees naar boven kijken op de ranglijst. As. woensdagavond om 18.45.uur wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Groot Ammers en dat is de eerste van de twee wedstrijden die we nog tegen deze koploper moeten spelen. Zij speelden er al 5 en De Alblas, die nu koploper zijn, al 6. We hebben dus nog heel wat in te halen en recht te zetten. En daar gaan we alles aan doen.

Dus kom vooral kijken naar EBOH F1. Zij gaan woensdag beginnen met het belangrijkste deel van deze competitie. Beide koplopers Groot Ammers en De Alblas moeten duielijk worden gemaakt dat er rekening gehouden moet worden met EBOH F1 en dat deze competitie nog bij lange na niet is gespeeld. Over 4 weken weten we meer. Wij kijken er al vast naar uit. En de jongens van EBOH F1 doen dat ook. U ook?

De coaches.