EBOH JG1 breekt snelheidsrecord

Op een regenachtige 21 november toog EBOH JG1 naar Son en Breugel waar de uitwedstrijd tegen SBC JG3 op het programma stond. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden tegen de nummer laatst in het klassement, ondanks de regen en de kou. En dat werd het ook.

Met Ryan op de goal, in de verdediging Hugo, Quan, en Ruben, op het middenveld Sven, Duncan, en Ali en in de spits Mitchell en Joey ging EBOH voortvarend van start. Vanaf de aftrap soleerde Joey door de SBC-gelederen, passeerde de doelvrouw en zo stond het na 11,479 seconden 0-1 voor EBOH. De  snelste EBOH goal ooit gescoord in een officiële KNVB competitie-wedstrijd.

In het vervolg van de eerste helft regende het niet alleen pijpenstelen, maar ook kansen voor EBOH. Omdat daar, ondanks het goede samenspel, nogal slordig mee om werd gesprongen stond het in de rust slechts 1-4. Mede dankzij Ryan die met een fraaie redding voorkwam dat SBC vlak voor het rustsignaal nog aan kon sluiten.

De tweede helft begon EBOH wederom voortvarend met een mooie goal van Ruben. Daarna lukte EBOH het niet om de vele kansen en mogelijkheden te promoveren tot doelpunten. De jongens hadden duidelijk last van het slechte weer. Gelukkig gold dat ook voor de scheidsrechter, die na een SBC-doelpunt een vroegtijdig einde aan de wedstrijd maakte. Terecht: het weer, het knollenveld en het humeur van de spelers waren van dusdanige kwaliteit dat het niet langer verantwoord was om door te spelen. Eindstand: een verdiende 2-5 overwinning.

Na afloop trakteerde SBC nog op patat en snacks. Een sportief gebaar van een leuke club. Lag het maar wat dichterbij. Het technisch hart van EBOH JG1 is benieuwd naar de reactie van het bestuur op de snelste goal ooit gescoord in EBOH tenue.