EBOH E1 zet moedig Virtus eenvoudig opzij

Zaterdag 25-10-2014

EBOH E1 – Virtus E2

Een leuk ploegje dat Virtus. Snel, wendbaar en zeker niet ontdaan van techniek. Nu betekent Virtus volgens het woordenboek o.a. ‘moed(ig)’ en dus hadden we vooraf flink wat ´eendracht´ nodig om deze ploeg opzij te zetten. Moed is erg leuk, maar je moet alleen, wanneer je resultaat wil boeken tegen EBOH E1, uit het juiste hout gesneden zijn. Er komt dus meer bij kijken dan moed.

Desondanks gingen beide ploegen vanaf de start op de aanval. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek al snel dat Virtus geen match was voor onze Schenkeltrappers. Niet dat de wedstrijd in het begin hoogstaand was, want daarvoor ging er nog iets te veel mis. Het leek haast wel een gezapig potje voetballen met hele kleine kansjes over en weer, al lag het voordeel duidelijk aan EBOH kant. In de eerste minuut rolde al een prima pass van Harun van zijn voeten, maar de bal werd niet op waarde geschat en de kans werd verprutst. Nu heeft verprutsen een negatieve bijklank, dus houden we het op gewoon gemist. Leuke kans, net niet gelukt.

In de 5e minuut maakt Tarik een ouderwetse schijnbeweging en vuurde met zijn sterke rechterbeen een kogel af op het doel, dat helaas geen doel trof. Zelf Virtus kreeg de kans om voor het doel van Sil gevaar te stichten, maar door een slim professioneel duwtje in de rug door Mitchell kreeg de Virtusser geen kans om uit te halen. Niet dat Sil vandaag er zin in had om ballen door te laten. In de oefenwedstrijd van woensdag jl. hield hij de deur van EBOH op slot en piepte er niet één tussendoor.

Pas in de 12e minuut werd er pas echt gevaar gesticht voor het doel van Virtus. Eerst schoot Tarik naast en dat scheelde maar weinig en na een pass naar de linkerkant kwam Senn in beeld, legde de bal goed voor zijn sterke rechterbeen en haalde hard uit naar de rechterhoek. De keeper van Virtus was vandaag op dreef. Hij dook de keiharde bal van Senn uit de hoek en daarmee was de kans op 1-0 verkeken. Jammer voor het mooie schot. Helaas opnieuw brak er een weinig spannende fase aan van een minuut of 6.

Plotseling na een uitval op rechts brak Mitchell door en met een simpel schuivertje de bal naar binnen voor het doel om Furkan vrij te spelen. Furkan, tot dat moment nog weinig gelukkig in zijn acties, schoot de bal in de kruising van het doel en maakte duidelijk dat EBOH E1 nu echt van plan was om deze wedstrijd te winnen. 18e minuut. 1-0. Nog geen 2 minuten later werd opnieuw een schot van Senn afgeweerd door de keeper en bij het inspelen van Furkan door Tarik gaf Furkan een prima kaats (zoals we dit oefenen op de training) en helaas trof het schot van Tarik geen doel.
Vanaf dat moment ontstond de ene na de andere aanval. Vlak voor de rust werd door Tarik een goede pass op rechts gegeven, Harun neemt de bal mee, schuift de bal voor het doel en Furkan glijdt de bal uitstekend in het doel. 25e minuut. 2-0.

In de rust viel eigenlijk weinig anders te vertellen dat het goed ging, maar dat we niet moeten vergeten om gezamenlijk te blijven aanvallen. Niet teveel soloacties, maar combinaties. Virtus staat goed achterin opgesteld en zetten alles dicht. Dus blijven aanvallen over de zijkanten en na de pass beweging. Give and Go. Ach, we gooien er eens een basketballterm tegenaan…. J

In de 3e minuut van de tweede helft ging de wedstrijd definitief op slot. Spelen via de zijkant, bal naar binnen geplaatst door Furkan en een gemeen puntertje van Jaïr bracht de keeper van Virtus uit balans. 3-0. Het bleek de helft van Jaïr, daar waar Furkan de eerste helft voor zijn rekening nam.

Jaïr kwam in de 7e minuut voor de keeper en simpel werd de bal met een klein hupje over de keeper in de rechterhoek geplaatst. 4-0.

Vanaf dat moment was het verzet van Virtus echt gebroken, tot dat moment speelden ze leuk mee, kregen weinig kansen, want het wisselende verdedigingsblok van Jaymi, Senn en Mitchell en af en toe Tarik en Mika, stond prima opgesteld en sloopten elke aanval van Virtus. Het is dat Sil af en toe de bal teruggespeeld kreeg, want het leek af en toe net alsof Sil een vrije dag had. Maar ja, Sil vindt dan wel dat ie het drukker moet hebben voor zijn doel, maar zijn trainers zijn blijer met het omgekeerde. Het is het lot van de keeper in een sterk team. Hij moet 50 minuten geconcentreerd blijven om die ene bal tegen te houden. Dát moet je ook kunnen.

In de 9e minuut was het bal-lat-paal-minuut. Uitgespeelde aanvallen met bijna zekere doelpunten in het verschiet bleken te eindigen op de lat en de bal. In vrijwel dezelfde aanval schoten Furkan en Senn respectievelijk op de lat en op de paal. Het was bijna prijsschieten op de kermis. Dikke pech jongens. 3 minuten later werd het trainingsspelletje om na een combinatie meteen zo diep mogelijk te spelen perfect uitgevoerd. Een pass op het middenveld op Furkan werd door hem gelijk diep gespeeld op Mitchell en Mitchell is zo’n mannetje dat het erg leuk vindt om cadeautjes te krijgen en uit te pakken. Daar waar onze spitsen nog weleens op de keeper stuiten, weet Mitchell vaak de keeper makkelijk te verschalken. En dus 13e minuut 5-0. Loon naar werken na al die paal-lat ballen.

Ook Jaymi bleek een paalmoment niet bespaard. Bij een afvallende bal na de zoveelste hoekschop kreeg hij bal in zijn voeten en hij bedacht zich geen moment. Met zijn schot verraste hij bijna de keeper en door het aanraken van de bal door de keeper kwam de bal tegen de paal en kaatste deze tegen de keeper terug, maar helaas het veld weer in. Jammer, voor al dat harde werken achterin had Jaymi ook weleens recht op een doelpunt. Opnieuw dikke pech. Na opnieuw 7 rustige minuten waarin niet meer gebeurde dan een schot op doel van Tarik, die vandaag ook niet veel geluk had met zijn schoten kwam ook zelfs Mika nog voor het doel uit. Je kon zien dat ie schrok van de grote kans, want in zijn schrik raakte hij de bal verkeerd en ging de bal naast.

Vandaag werd er hard gewerkt door Mika, Jaymi, Tarik en Mitchell. Ook door de anderen hoor. Zelfs Harun kwam steeds regelmatiger terug om mee te verdedigen en dat is zeker opgevallen. Je weet van spitsen dat zijn hun energie vooral gebruiken om aan te vallen, maar Harun kwam deze keer goed terug om ballen te onderscheppen. Het gaat wel ten koste van zijn individuele spel in de aanval, maar het is fantastisch voor het team. Dus ga zo door.

In de 20e minuut vond de mooiste actie van de wedstrijd plaats. Op de linkerkant werden door Jaïr en Harun een perfect een-tweetje uitgevoerd en maar liefst 2 maal achter elkaar, waardoor Jaïr precies vóór de keeper werd vrijgespeeld door Harun en hij zijn bijna befaamde puntertje opnieuw van stal kon halen en de 6-0 kon inschieten. Die combinatie leverde behoorlijk wat applaus op. Precies wat wij als coaches graag zien van heel E1. En het moet gezegd worden, er werd vandaag heel goed geluisterd door de groep. Zelfs de meest doelgerichte aanvaller van E1, Furkan, zette zijn eigen acties in de koelkast om medespelers in staat te stellen gevaarlijk te worden. Wanneer je dan naast de hardwerkende middenvelders Tarik, Mika en Harun gevaarlijke spitsen hebt als Jaïr en Furkan, die gedekt worden door een stevige verdediging met Senn, Jaymi, Mitchell en niet te vergeten onze betrouwbare sluitpost Sil, dan kun je zeggen dat dit een sterk team is waar je niet zomaar even van wint. Dat Furkan aan de rechterkant doorbreekt en met zijn buitenkant rechtervoet de keeper helemaal kansloos laat en de bal in de linkerkruising van het doel jaagt, dan is het spel compleet. 7-0.

Met ‘moed’ alleen red je het niet tegen EBOH E1. Alleen als je op alle terreinen verzet levert, dan maak je een kans. Volgende week wordt er in Terheijden tegen de plaatselijke tegenstander gevoetbald en gaat EBOH E1 opnieuw laten zien dat zij de trotse koploper zijn.