Eindelijk punt tegen club uit de Hoeksche Waard

Na verliespartijen tegen SSS, ’s Gravendeel en FC Binnenmaas, was daar eindelijk een succesje voor EBOH tegen een club aan de andere kant van de tunnel. In Numansdorp tegen de top zaterdagploeg van weleer, NSVV , werd het 1-1. En met een beetje geluk waren het zelfs 3 punten geweest. EBOH speelde een uitstekende 2de helft, waarin het door Melvin Boer op voorsprong kwam, maar invaller Robin Verhoeven bracht 10 minuten voor tijd de teams weer op gelijke hoogte.

In de 1ste helft was NSVV de bovenliggende partij. In de 1ste minuut al kreeg Jeroen Voshart uit een corner een uitstekende kopkans, maar hij knikte over. Daarna schoot Kelvin van der Giessen de bal op de buitenkant paal en mocht uitblinker Peter-Jan Cazander aanleggen op de randje 16. Scheidsrechter van Eersel uit Ridderkerk had een wel erg makkelijke vrije trap gegeven en dat leverde Melvin Boer ook nog een gele kaart op wegens mekkeren. Donny van der Laars verwerkte de vrije trap op fraaie wijze ten koste van een corner.  Na rust tapte EBOH uit een ander vaatje. Met de net van vakantie teruggekeerde Mo Salman voor Marc Oldenburger kwamen er kansen voor Mo zelf en Remy Holster. Keeper Melvin Kruythof kon echter redding brengen. Dat kon hij niet op een fraaie vrije trap van Melvin Boer. Van zeker 25 meter schoot Melvin de bal in de hoek. (een van Rhijntje!)

De irritatie nam toe bij de Numansdorpers, hetgeen resulteerde in een 3 tal gele kaarten. Met name Marco van Daalen liet zich gelden als een opgewonden standje. Vervolgens ging trainer Wim van der Steene wisselen en dat pakte uiteindelijk goed uit voor de thuisploeg. Robin Verhoeven mocht op randje buitenspel doorgaan op rechts en knalde de bal in de verre hoek. En toen ontstond een spannende slotfase met NSVV dat het weer ging ruiken en EBOH dat op de counter mogelijkheden had.  Frank Teunissen haalde nog een bal van de doellijn en Mo Salman knalde in vrije positie over en zo bleef het 1-1.

Trainer Ab van Wijk kon er mee leven.” In de fase waarin wij zitten is een punt bij NSVV mooi meegenomen.  Voor rust hadden we het moeilijk , maar na rust kon NSVV het hoge tempo niet meer vasthouden en hadden wij in Mo Salman, Wesley Ebbers en Hamza Zhourakti goede wissels, die wat extra konden brengen. Op basis van het goede spel in de 2de helft en de kansen, hadden we hier ook zo maar kunnen winnen”. Het bestuur van NSVV complimenteerde na afloop EBOH vlagger Jan Scheurwater voor de sportiviteit. “de gelijkmaker van ons was geen buitenspel, maar je moet ze de kost geven, die hier gewoon voor vlaggen”

NSVV – EBOH                         1-1

’67       Melvin Boer                 0-1
’80       Robin Verhoeven         1-1