Dramatische eerste helft kost EBOH 3 de punten

Na de knappe 4-3 overwinning op Amstelwijck 3 en een weekend rust, mocht EBOH 3 afgelopen weekend afreizen naar Klundert. Van onderschatting tegen de nummer laatst kon geen spraken meer zijn. De afgelopen seizoenen  heeft de ploeg vaker van de nummer laatst verloren dan gewonnen.

Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen, maar EBOH leek er met de gedachte niet bij. Misschien was de vrijdagavond voor een aantal te gezellig geweest? De uitploeg was in ieder geval nergens te bekennen en Klundert 3 kon er rustig oplos combineren. EBOH werd compleet overlopen.

In de openingsfase mocht de ploeg uit Dordrecht nog van geluk spreken. Na slechts 4 minuten en 45 seconde brak een aanvaller van Klundert door na slecht verdedigend werk. Doelman Roy de Graaf moest ingrijpen, maar pakte daarbij de aanvaller. Penalty, maar de scheids weigerde zo vroeg rood te geven. Volgens de regels had er niks anders opgezeten dan dat EBOH met tien man verder moest. De scheids besloot de ploeg te sparen. Na de 1-0, stond EBOH fysiek nog met 11 man op het veld. Het spelbeeld gaf echter het idee dat het er een stuk minder waren.

Na een kwartier was het 2-0. En daarna was het feest. Nog voor de eerste veertig minuten waren verstreken was het 6-0. EBOH gaf open huis. Voor rust prikte Jeffrey van der Schalie op wilskracht nog wel de 6-1 binnen.

In de rust werd het één en ander omgezet. Opgeven is geen optie. Sean v.d. Ruit, Dennis v.d. Graaf, Dailey Buddenberg en Ali Er kwamen in het veld voor Darko Stanisljevic, Niels Waterdrinker, Chris de Visser en Jelmar de Ruiter.

Het spelbeeld veranderde. Het voetbal was nog niet geweldig, maar het initiatief lag in ieder geval bij de rood-zwarten. Niet lang na rust viel de 6-2 door een eigen doelpunt van Klundert. EBOH kreeg weer wat geloof in een beter resultaat. Toch was het vaak de eindpass die net niet aankwam.

Uiteindelijk kwam EBOH tot 6-3 door een tweede zeer knullig eigen doelpunt van Klundert. En vlak voor tijd mocht Sean v.d. Ruit nog aanleggen voor een strafschop. Verder dan 6-4 kwam de ploeg niet meer. Met een zware kater werd de terugweg ingezet naar Dordrecht.

Overigens zouden we Klundert te kort doen door te zeggen dat de uitslag uiteindelijk alleen maar kwam door een totale off day van EBOH. De ervaren ploeg voetbalde – met name in de eerste helft – gewoon erg verzorgd en maakte optimaal gebruik van de fouten die door de uitploeg werden gemaakt. De doelpunten werden netjes binnengeschoten.

Klundert 3 – EBOH 3 : 6-4