EBOH E1 wint wederom uit

Na de winst op RCD moesten de mannen dit keer tegen Nieuw lekkerland, een altijd lastige en stevige tegenstander, waartegen thuis nog met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Wegens een omleiding op de weg naar het mooie sportpark van Nieuw Lekkerland kwamen er veel ouders (en dus kinderen) te laat, maar dat was iedereen deze keer vergeven. Deze omleiding was nml niet bekend.

De wedstrijd werd op het kunstgras hoofdveld gespeeld, met veel mensen langs de lijn. Alle ingredienten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Van te voren was de jongens duidelijk gemaakt, dat alleen een overwinning de kansen op een kampioenschap nog levend zou houden. En dat hadden ze goed begrepen!

In de warming-up werden er nog wel twee ballen het weiland ingeschoten (bye bye), maar vanaf minuut 1 stonden de mannen wel op scherp! Binnen 5 minuten kwamen we al op 0-1 door Furkan, die een goede dribbel zelf afrondde. Hierna ging Nieuw Lekkerland drukken, maar dat leidde niet toch echte kansen.

Na rust was te verwachten dat Nieuw lekkerland nog meer zou komen, maar m.n. enkele super-reddingen van Sil en top verdedigende acties van m.n. Joarlin (“Jojo”), jaymi, Daan en Ismail (“Iso”) zorgden dat we de nul hielden. Inmiddels kreeg EBOH met Harun, Furkan, Redwan en Mitchell steeds meer kansen, waarvan uiteindelijk alleen Redwan en Mitchell er twee wisten te benutten.

De 0-4 werd wegens duwen nog afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom een overwinning, behaald door een team wat voor elkaar wilde werken en bij vlagen heel goed samenspeelde, waardoor we de druk op De Zwerver, de koploper, konden houden.

Nawoord: Inmiddels weten we dat De Zwerver de inhaalwedstrijd heeft gewonnen, waardoor het verschil, met nog één wedstrijd te gaan, drie punten blijft in het voordeel van hen. Deze laatste wedstrijd spelen we tegen de directe concurrent om plaats 2: Heerjansdam. We hebben evenveel punten, echter ons doelsaldo is net iets beter.  Echter: of we nu winnen of niet: als we dezelfde inzet en plezier tegen Heerjansdam tonen als tegen Nieuw Lekkerland, ben ik…