EBOH verspeelt 2-0 voorsprong bij Groot-Ammers

EBOH speelde in en tegen Groot-Ammers het eerste half uur als een kampioen, kwam met 2-0 voor, maar zag Groot-Ammers toch nog gelijk finishen. En daar hadden de spelers en de staf  grondig de pest over in, want met een 3 punter hadden er goede zaken gedaan kunnen worden voor de 3de periode.

EBOH had de les van Amstelwijck vorige week goed begrepen en kwam uitstekend uit de startblokken.  Druk op de juiste plaatsen, een omschakeling uit het boekje, uitblinkende voorwaartsen Wesley Ebbers en Ricardo van Yperen en een vroege goal.  Wesley Ebbers vond Ricardo van Yperen, die op zijn beurt de opkomende Gijs Bregman bediende en vrij voor doelman Sjoerd Lakerveld maakte hij geen fout. Groot- Ammers kwam er niet aan te pas en wist niet waar ze het zoeken moesten.  De kansen voor EBOH bleven komen. Wesley Ebbers schoot eerst nog op de voeten van Sjoerd Lakerveld en punterde met buitenkantje voet de bal net naast de kruising, maar maakte daarna een wereldgoal. Mo Salman had vanaf links een versnelling in huis en zette perfect voor, waarna Wesley Ebbers de bal ineens op de schoen nam  en de bal achter Sjoerd Lakerveld schoot. Geheel onverwacht scoorde Groot-Ammers direct vanaf de aftrap de aansluiter.  Emre Aynihan verloor even Kevin Korrel uit het oog en hij mikte zuiver met links langs Donny van der Laars

Gek genoeg kon EBOH hierna niet meer hetzelfde brengen en gaf Groot-Ammers de gelegenheid om zichzelf terug te knokken in de wedstrijd. EBOH hield niettemin stand in de storm direct na rust en leek met de 1 linie terugzakkende laatste man Mo Salman de zaak onder de controle te hebben.

“als die gasten de 1-3 maken, is het gebeurd”, hoorde ik een supporter zeggen en hij kreeg de schrik van zijn leven, toen Ricardo van Yperen een stuiterend schot los liet, en Sjoerd Lakerveld de bal niet onder controle had. Via Gijs Bregman belandde de bal op de doellijn en kon Ricardo van de Merwe de bal in het doel lopen.  Alleen kreeg hij het voor elkaar om via de lat de bal over het doel te werken. Het werd een dure misser, want 10 minuten voor tijd kwam Groot-Ammers op gelijke hoogte.  Tussen 3 man in kreeg Pim den Hartog het voor elkaar om een klein gaatje te vinden en Donny van der Laars te passeren. Daarna kregen we nog een spannende slotfase, waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Donny van der Laars bleef knap overeind bij een vrije trap van Jesse den Engelsman en Ricardo van Yperen bekroonde een sterk optreden bijna met de winnende na een prima actie op links, maar kwam niet verder dan een corner. EBOH kwam nog bijna met lege handen te staan, maar aanvoerder Casper Nieuwenhuizen geselde van dichtbij de paal.

Groot-Ammers trainer Ron Vlot kon er na afloop om lachen: “zo zie je maar eens, wat je zonder goed voetbal te spelen met hard werken kan bereiken” . Marco ten Braak lachte als een boer met kiespijn: “we hebben hier 2 punten verloren, qua werken hebben we niet verzaakt, maar we vielen te ver terug en geven het toch weer knullig weg. En die van Ricardo moet er gewoon in natuurlijk, dan is het klaar. De periodetitel is nu ver weg, maar toch geloof ik er nog in. VVAC staat nu bovenaan, moet punten verspelen, wij moeten winnen van ASH en dan is de laatste wedstrijd VVAC uit en kan het nog gebeuren”. Dit zou dan het wonder van Ottoland worden, daar waar we vorig seizoen het wonder van Papendrecht hadden. EBOH won toen in de laatste minuten en VVAC verloor van degradant Schelluinen, waardoor de 3de periode bij EBOH terecht kwam.

Bijzonderheden
EBOH had met Remy Holster en Ricardo van de Merwe slechts 2 wissels. Dit had alles te maken met het bezoek van de EBOH familie aan Stotfold  tijdens het paasweekend. Overigens hadden alle spelende elftallen hier last van. Patrick Welts en Rayvano van de Merwe twitterden leuke foto’s vanaf Wembley, terwijl hun teamgenoten voor de punten streden in Groot-Ammers.

Ricardo van de Merwe werd deze week trotse vader van zoon Guilliano en had graag de beslissende 1-3 op het bord gezet.  Zorgden de te korte nachten net voor het gebrek aan scherpte?

Groot-Ammers  –  EBOH                              2-2

‘4            Gijs Bregman                                   0-1
’32          Wesley Ebbers                                0-2
’33          Kevin Korrel                                     1-2
’80          Pim den Hartog                               2-2

P1100934 P1100921 P1100930

 

Meer foto’s in de galerij.