Zwaarbevochte uitzege E1

De laatste competitiewedstrijd van de mannen was uit tegen Heerjansdam. Een gelijkwaardige lastige tegenstander,  gezien de uitslagen van de afgelopen 3 wedstrijden. Verschil was altijd maximaal één doelpunt, en ook deze wedstrijd zou daar geen uitzondering op blijken te worden….

Thuis werd er nog met 2-3 verloren, na een 0-3 achterstand. Dit was één van de twee nederlagen tot nu toe. De andere werd, ook thuis…, verloren van De Zwerver.

Trainer Mustafa kon er helaas niet bij zijn wegens  eigen verplichtingen bij EBOH 2. Dit vonden de jongens wel erg  jammer.

EBOH begon zeer aanvallend, wat al snel resulteerde in een doelpunt… van Heerjansdam. Balverlies voorin leidde een counter in, waaruit ze konden scoren.

Nog in de 1e helft zorgde drie doelpunten van Redwan, een loepzuivere hattrick dus!, voor een verdiende 1-3 voorsprong. Alle doelpunten waren het toonbeeld van goed doorzetten, goed samenspel en mooie acties. We hoopten daarmee de rust in te kunnen gaan, echter Heerjansdam scoorde toch nog de 2-3.

In de 2e helft was EBOH voortdurend in de aanval, maar bleef Heerjansdam gevaarlijk met hun counters. Gelukkig scoorde Redwan nogmaals, en zorgde daarmee voor de, dachten we, bevrijdende 2-4. Toch kwam Heerjansdam kort daarna weer op 3-4.

Er volgde een hachelijke slotfase, waarbij Heerjansdam alle registers opentrok. De jongens  lieten zich hier echter niet door beinvloeden en trokken de zege over de eindstreep.

Al met al een zwaar bevochte overwinning, waarin EBOH zich weer van hun beste kant liet zien: strijd, samenspel, werken voor elkaar, mooie acties, en sportief. Top!

Wederom dus een uitwedstrijd gewonnen, met het elftal bestaande uit de toppers: Sil Sewalt (“Silly”), Joarlin Helena (“Jojo”), Jaymi  van Pelt (“Jay”), Daan van Herpen (“Daantje”), Mitchell  Rovers (“Mitchy”), Ismail Yilmaz (“Iso”), Harun Camdali, Redwan Amraoui en Furkan Oruc. Niet elke naam is geschikt voor een verkleinwoordje (-:

Er gaan overigens al geluiden op om volgend seizoen alle wedstrijden uit te spelen…

Om het plaatje even compleet te maken: trainer is Mustafa Toprak (“Moes”), leider is Stephan Rovers (“Steef”, of “Ravanelli”) en onze thuisfluiter is Jan Willem Sewalt (“JW”). Thuisfluiter moet wel gelezen worden als “de man die de thuiswedstrijden van E1 fluit”, zeer zeker niet als “de partijdige scheidsrechter”…!

En laten we niet vergeten de ouders die er bij weer en wind altijd bij zijn!

Na de penaltyreeks werden alle jongens door JW verrast met een beker, met daarop “EBOH E1 topper”.  JW: hartstikke bedankt. De jongens (en wij) vonden het super!

EBOH E1 is sowieso 2e geworden; er bestaat nog een minimale kans op de 1e plaats, echter de kans dat De Zwerver donderdag as thuis, in hun kampioenswedstrijd, verliest van RCD is wel erg klein.

Er volgen nu nog enkele oefenwedstrijden, toernooien (17 en 24 mei), de familiedag op 7 juni en de avond4daagse van 10 t/m 13 juni. Tot en met juni zullen we dus in ieder geval nog even doorgaan.