EBOH E1 toont 2 gezichten, maar bekert verder

zaterdag 18-10-2014

Bekerwedstrijd EBOH E1 – Alblasserdam E1

Zaterdag 18 oktober stond in het teken van de bekercompetitie, een competitie waar EBOH E1 al min of meer de uitkomst van had bepaald. Overwinningen op DFC E1 (3-11) en IFC E2 (3-2) hoefden alleen nog maar door een gelijkspel te worden gevolgd en het verder bekeren zou zijn veilig gesteld. En daar lag natuurlijk ook het gevaar. Onderschatting en gemakzucht. Zoals altijd, je moet de wedstrijd eerst spelen en je dan pas rijk gaan zitten rekenen. Kijk maar naar Oranje Wit afgelopen week. Dat bewees wel dat je pas gewonnen hebt wanneer je gewonnen hebt. Ook zo’n voetbalwet.

En een vreemde wedstrijd zou het vandaag worden. Opnieuw liet EBOH E1 zien dat het in staat is om met de besten mee te komen wanneer het gaat om doorzettingsvermogen en werklust. Je wint niet zomaar even van EBOH E1, je zult echt uit het goede hout gesneden moeten zijn. Wanneer je niet dezelfde werklust en kracht levert tegen EBOH E1, dan ga je gewoon koppie onder. Zelfs als je het gevoel had dat er meer in zat.

Zo’n wedstrijd was dat vandaag ook. EBOH E1 begon, zoals bijna elke wedstrijd, sterk en erg naar voren gericht. Doelpuntjes van Furkan en Mitchell leidde dan ook naar de 2-0 voorsprong.
Furkan had goed geluisterd. Waar hij eerder nog in de week keer op keer stuitte op de keeper door te snel te schieten, gaven we hem het advies de bal kort aan zijn voet te houden en te dreigen met schieten om daarna om de keeper heen te dribbelen en te scoren. En dat pakte geweldig uit.

Mitchell rondde simpel een tweede uitval af. Tikkie in de hoek, niks aan de hand. 2-0. Een hele serie van kansen stapelden zich op, maar het bleef bij deze 2 doelpunten. Wat we al eerder hadden gezien, viel EBOH E1 ineens terug. Een beetje gemakzucht sloop in de ploeg, passes waren niet scherp meer en voorbij gelopen worden was aan de orde van de dag. Maar dat kan natuurlijk niet, je kunt niet alleen maar energie steken in aanvallen, je zult ook als groep moeten verdedigen.

En dat werd door het leuk voetballende ploegje uit Alblasserdam handig uitgespeeld. Zij gingen in tegenstelling tot ons wel combineren en dat leidde tot vlak voor rust tot een gelijke stand van 2-2.

Dat werd de heren van EBOH E1 in de rust duidelijk gemaakt. Het kan niet zo zijn dat het middenveld en de spits staan toe te kijken hoe onze verdediging door simpel samenspel wordt overlopen. Er zal moeten worden gewerkt en door iedereen om deze bekerwedstrijd veilig te stellen. Heel even leefde EBOH E1 op aan het begin van de tweede helft. Meteen al werd een voorsprong genomen van 3-2 en het leek er op of het ‘gesprekje’ in de rust had geholpen. Maar al gauw bleek dat EBOH E1 vandaag hun tegenstander had onderschat. Opkomende spelers werden bijna met rust gelaten en de verdedigers werden keer op keer voorbijgelopen. Ze hadden vandaag erg veel moeite met hard werken, druk naar voren geven en heel veel voor elkaar over hebben.

Alblasserdam speelde het slim. Hun verdedigers kwamen naar voren en zorgden voor het overtal. Aanvallers stonden vogelvrij voor Sil en die moest keer op keer in het net vissen. Voor EBOH het wist stond de stand weer in ons nadeel. 3-4. Mitchell, dinsdag ook al op dreef met het maken van belangrijke doelpunten, wist de kleine kansjes die EBOH toch kreeg, te benutten en trok de stand gelijk. En kort erna trokken Harun en Mitchell er nog eens op uit en die tripjes werden met 2 doelpunten beloond. 6-4. In deze fase werden de verdedigers Jaymi en Senn ondersteund door Jaïr, die zijn voetbalkunsten net zo goed in verdedigend opzicht kan laten zien. Een multifunctie knaapje, dat kan aanvallen, verdedigen en zelfs behoorlijk kan keepen. Altijd lekker om zo’n mannetje in je team te hebben lopen. Dat werkte goed. Vandaag hadden de kernverdedigers Jaymi en Senn het erg moeilijk. Behendige spelers tegenover zich en elke keer in ondertal. Dat maakte de wedstrijd voor hen erg moeilijk.

De aanvallers en middenvelders kwamen op aandringen van de coaches meer mee terug en nu werden de ballen van Alblasserdam wel onderschept en elke onderschepping leidde vanzelf weer tot een gevaarlijke omschakeling.

Door een verdwaald afstandsschot van Alblasserdam kwam Sil jammer genoeg in de problemen. Juist op het moment dat hij de bal wilde opvangen, gleed hij weg met zijn standbeen en zo onder de bal door. Vervelend voor hem, want het zorgde voor de aansluitingstreffer van Alblasserdam. 6-5.

Rare wedstrijd. Zeker niet één, die we vantevoren hadden zien aankomen. En toch maakte het niet veel uit. Het momentum lag aan EBOH kant en de druk werd weer opgevoerd. Na een pass van links naar binnen kwam Tarik weer eens in de positie om weer eens de bal lekker op zijn slof te nemen.

En dat deed hij. Met een keihard schot onder de lat zorgde hij voor het op slot gooien van de wedstrijd. 7-5. Vlak voor tijd nam Furkan wraak voor de gemiste kansen en vanaf rechts nam hij met een halve volley de bal op zijn schoen en deze vloog prachtig in de kruising van het doel. 8-5. Uiteindelijk toch nog makkelijk gewonnen na een hele zware wedstrijd, waarin EBOH E1 bijna de wedstrijd weggaf en het zichzelf zo enorm moeilijk maakte.
Na afloop een zucht van verlichting door de coaches. De bekercompetitie gaat door voor EBOH E1 en dat belooft nog hele leuke wedstrijden in het verschiet.

Woensdag 22-10-2014 om 18.30 uur, een oefenwedstrijd tegen Papendrecht E2. De zaterdag erop , 25-10-2014 om 9.00 uur de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Virtus E2. Kom kijken!

De coaches.