VTT Toernooi EBOH E3

Afgelopen januari deed onze E3 (toen nog F1) mee aan het VTT Toernooi en haalden toen het schaduwkampioenschap binnen.

Om dat dit toernooi qua organisatie en  sportiviteit prima in elkaar steekt,hadden wij als E3 ons weer ingeschreven.
De club waarbij dit toernooi in Oss werd georganiseerd trok zich op laatste moment terug, na een aantal dagen van onzekerheid was daar het groene licht, het ging door! VV OSC in Nijmegen heeft in slechts 4 dagen van voorbereiding samen met VTT een prima toernooi neergezet, groot compliment aan de vrijwilligers van VV OSC.
Zondagochtend, heerlijk najaars-zonnetje op naar Nijmegen.
Na de vlaggenparade en het Volkslied was daar om 10.30 de aftrap NLC’03 – EBOH.
Wij wisten dat het een pittig toernooi zou worden als 1e jaars E tussen deze hoofdklassers.
Maar…. EBOH toonden zich als een waardige tegenstander, het spel ging op en neer en bij vlagen domineerde EBOH het spel.
Rust 0-0
2e helft was net als de eerste helft goed in evenwicht, maar als in de laatste minuut NLC’03 een hoekschop mag nemen valt daar door een verkeerd weg gekopte bal van EBOH een eigen doelpunt, 1-0 voor NLC’03
EBOH – UNITED
EBOH start prima aan deze wedstrijd, maar weet niet te scoren tegen een sterk UNITED. Verdediging samen met de keeper houden het team op de been.
Rust 0-0
Vol goede moed begint EBOH aan de 2e helft. Het publiek had het gelijk spel al het papier gezet, maar….. weer een hoekschop in de laatste minuut, het zal toch niet….. maar helaas 0-1 in de laatste 10 seconden. Wat een pech,niet verdiend!
OSC – EBOH
Ondanks de 2 verlies wedstrijden, bleef EBOH strijdvaardig. OSC was letterlijk en figuurlijk een kop te groot voor onze E3.
EBOH begon goed aan de wedstrijd, maar OSC wist met veel druk het spel te domineren.
EBOH kwam snel na de 1-0 met een antwoord 1-1. Reden voor OSC om de druk nog meer op te voeren.
Het middenveld en verdediging van EBOH bleef niet meer in positie spelen, waarbij OSC vele malen wist door te breken met 3 man op de keeper. Onze keeper wist de schade nog te beperken tot 5-1
Na rust begon het middag programma.
ELDENIA – EBOH
Er was nog genoeg strijdlust bij EBOH. Ondanks dat de tegenstander sterker was,gaf EBOH zich niet zomaar gewonnen.
Rust 2-0
Na rust wist EBOH niet veel meer in te brengen, ondanks de strijd vielen er nog 2 doelpunten, eindstand 4-0
Laatste wedstrijd van de dag
BRANDEVOORT- EBOH
Positief begon EBOH ook aan deze wedstrijd.
Eerste helft ging gelijk op, EBOH was niet onder de indruk van de eerdere verlies wedstrijden en bleef goed samenspelen.
Rust 1-1
Na rust zette Brandevoort meer druk, maar gelukkig bleef onze keeper het hoofd koel houden.
Stiekem werd er al gedacht aan penalty’s , maar een mooi in de kruising geschoten bal maakte daar een einde aan.
eindstand 2-1
Ondanks alle wedstrijden verloren te hebben, heeft EBOH E3 laten zien dat ze kunnen voetballen als een team en dwong respect af bij de tegenstanders. Dit toernooi heeft onze E3 sterker gemaakt voor de rest van de competitie.
Volgende week zaterdag voor de beker tegen Sliedrecht.
Volgend toernooi voor de E3 staat gepland op 20 december bij Alphense Boys.