EBOH E1 stuurt Rijsoord met lege handen weg….

Zaterdag 28-2-2015: EBOH E1 – Rijsoord E1

Gedesillusioneerd. Dat is het gevoel dat meer ploegen hebben wanneer ze tegen EBOH E1 hebben gevoetbald. Het gevoel hebben dat je de gelijke bent, maar aan het eind van de rit toch met lege handen staat. Dat gevoel. Nu lijkt het, wanneer een stukje zo begint, dat EBOH E1 als onterechte winnaar uit het strijdperk is gekomen. Niets is minder waar.

De eerste helft heb ik eigenlijk weinig genoteerd. Er was eigenlijk niet zoveel reden toe. Beide ploegen waren slordig in hun spel, maar toch was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Er werd flink aangevallen, niet altijd met gezond verstand en met overleg, maar er werd zeker hard gewerkt en bij tijd en wijle braken beide ploegen door elkaars verdediging heen.

Maar écht gevaarlijk werd het niet, want beide verdedigingen stonden goed op hun plek en het bleek voor beide ploegen moeilijk om door de wirwar van verdedigers te komen.

Tot halverwege de eerste helft. Eén prachtig moment tussen al dat geharrewar van de eerste helft.

Op het middenveld grijpt Furkan in, onderschept een pass of pakt een bal af, dat staat me niet goed meer voor de geest, maar wat er op volgde wel. Hij bedacht zich geen moment, je staat nog te roepen, schiet nou niet van zo ver, maar hij dribbelt een tiental meters naar voren, legt aan in de loop en haalt keihard uit met rechts en de keeper hoorde iets voorbij suizen en voor iedereen het wist, vloog de bal in de kruising van het doel.

Zo heel af en toe wil je dan als coach even op je tong bijten om de woordenstroom onder controle te krijgen, want het enige waar je hoofd aan denkt is applaus. Dat gekke Turkse mannetje heeft bij tijd en wijle een fantastisch schot in die smalle beentjes, daar word je gewoon akelig van. Wanneer we hem rust kunnen bijbrengen in zijn acties en wanneer hij rechtop gaat lopen om vooruit en opzij te kunnen kijken en dat de hele wedstrijd, dan gaat elke voetbalvereniging waar hij nog gaat voetballen in de toekomst, heel veel plezier aan hem beleven. Maar voor nu is EBOH E1 erg blij met Furkan.

Normaal gesproken maak ik nooit zoveel ruimte voor één speler, maar de actie verdiende de woorden. Niet meer, maar ook zeker niet minder. Gek genoeg verwacht je als coach dat deze actie de wedstrijd openbreekt en het spel gestaag verbetert. Maar beide ploegen vervielen opnieuw in een spelsoort waar een Italiaanse grootmacht respect voor zou hebben. En dus was het maar goed dat de rust aanbrak. Maar dan wel met een verdiende 1-0 voorsprong, want u moet niet het idee krijgen dat Rijsoord recht had op meer. Zo was het nou ook weer niet.

De rust werd gebruikt om de knapen weer duidelijk te maken dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. We speelden als los zand en we moeten gebruik maken van onze snelheid en combinatievermogen. Alleen dan zal de tegenstander knakken, eerder niet.

De tweede helft werd inderdaad meteen vanaf het begin druk gezet op de bal en druk naar voren gezet, zodat de onderscheppingen vanzelf volgden. De vrije man voorin werd makkelijker gevonden en van daaruit ontstond een steeds groter overwicht van EBOH E1. Zelfs Jaymi kwam enkele keren mee naar voren gestoomd en zijn aanvallende kwaliteiten worden steeds zichtbaarder. Een keer onderschepte hij een bal en meteen in sneltreinvaart passeerde hij het middenveld, waarna hij aangekomen bij de laatste man en simpel tikje gaf naar rechts, waar Mitchell dankbaar wachtte op zijn kans. Hij drukte af, maar de keeper reageerde erg goed, waardoor de bal gekeerd werd. Vlak daarvoor had Mitchell al een grote kans gekregen, die hij jammer genoeg overschoot.

Het spelbeeld werd in de tweede helft bepaald door EBOH E1. Combinaties liepen een heel stuk beter dan in de eerste helft en uiteindelijk resulteerde dat in een actie van Furkan, die zich vrijspeelde en zich deze keer uitermate vriendelijk opstelde, een simpel passje volgde op opnieuw Mitchell, die zijn missertjes wegpoetste door de 2-0 op het scorebord te zetten. Wedstrijd gespeeld, alleen nog even de tijd volmaken.

Zoals wel vaker in de wedstrijden van EBOH E1, breekt in de laatste fase van de wedstrijd de periode aan dat EBOH E1 weet door te drukken en het verschil in kracht uit te drukken in doelpunten. Rijsoord heeft lang de druk van EBOH E1 kunnen weerstaan, maar ook zij gingen kopje onder. Kansen stapelden zich op en schoten op het doel namen toe. Bij één zo’n schot stak Jaïr een pootje uit en de bal veranderde van richting en tikte jammer genoeg tegen de paal aan. Jaïr heeft de laatste tijd een beetje moeite met het maken van zijn doelpuntjes en ook deze keer had hij niet echt geluk.

Maar de paal zorgde wel voor het kaatsen voor de voeten van Harun, die dit buitenkansje met beide handen aangreep. En dat zonder hands te maken. Hij schoot de bal onhoudbaar in en de 3-0 werd genoteerd.

Kort erna wist Jaïr opnieuw een uitgespeelde aanval te belonen met een doelpunt en de armpjes werden weer als de vleugels van een vliegtuig uitgestoken en hij had daarmee weer zijn doelpuntje te pakken. 4-0. Dat is goed voor EBOH E1, want een groter aantal scorende spelers zijn belangrijk wanneer het een keer niet goed wil lopen in een wedstrijd. Er is er altijd wel één die in vorm is en dan de belangrijke doelpunten kan maken. Erg belangrijk. Zo scoren Harun, Furkan, Jaïr en Tarik met grote regelmaat en je zou het niet verwachten van Mitchell, maar dat mannetje scoort veel meer dan menigeen denkt. Maar wij houden het bij, dus wij weten wel beter.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Harun het nog even op zijn heupen en met een prima soloactie werd de verdediging weer op het verkeerde been gezet. De score werd daardoor nog even opgetild naar 5-0. Een prima resultaat, wanneer je kijkt naar de wedstrijd dan is de score licht geflatteerd. Maar de tweede helft was dan ook een heel stuk beter dan de eerste en Rijsoord kwam er echt niet meer aan te pas. Wisten zij de week ervoor nog maar met 5-4 te verliezen van Alblasserdam, die vandaag bij Dubbeldam met 4-5 won, dan zegt dat wellicht iets over de tegenstanders die nog moeten komen voor EBOH E1.

7 maart is de confrontatie tegen Alblasserdam, die samen met EBOH E1 aan de leiding gaan in deze voorjaarscompetitie. Een kans voor EBOH E1 om direct in het begin van de deze competitie een schifting door te voeren met alle andere ploegen. Wanneer zij punten tegen elkaar gaan morsen en EBOH E1 blijft goed op koers, dan zijn de kansen aanwezig om een goeie reeks tot stand te brengen in de komende weken.

EBOH E1 is opnieuw goed gestart in deze competitie. Een veel zwaardere dan die in het najaar 2014.

En we gaan niet staan roepen dat we kampioen zijn of worden, want overmoed is de eerste stap op weg naar beneden. Wanneer je naast je schoenen gaat lopen, dan loop je voor gek. We pakken het aan wedstrijd voor wedstrijd. De enige manier. Elke trainer weet dat. Elke coach ook. Dus wij ook….