EBOH E1 oefent 9 tegen 9 op bijna heel veld…

Woensdag 18 februari 2015: EBOH E1 – Wieldrecht E3, oefenwedstrijd 9 x 9

Het is even wennen. Voor het eerst oefende EBOH E1 in een wedstrijd van 9 tegen 9 op een groter veld dan het halve veld waarop zij normaal gesproken spelen in hun competitie 7 tegen 7. Maar wel leuk. Ze waren benieuwd hoe het spelen op een groter veld zou uitpakken. Dat merk je aan de vragen die ze je stellen. De tegenstander in deze oefenwedstrijd was Wieldrecht E3. Achteraf bekeken een leuk voetballende ploeg, die tegen EBOH E1 behoorlijk goed combineerde, maar de kracht ontbrak om het de verdediging van EBOH E1 écht moeilijk te maken. Maar dat heeft EBOH E1 dit seizoen al vaker meegemaakt.

Vandaag deed voor het eerst Ferhat mee, die zich kortgeleden als lid heeft aangemeld. Voor hem en voor de trainers een goede test om te zien wat hij ‘in huis heeft’. Al gauw bleek dat hij voor E1 een goede aanwinst is. Veel loopvermogen, techniek en zelfs inzicht. Aan hem zal EBOH E1 dit seizoen nog veel plezier kunnen beleven, zo is de inschatting van de coaches. Ook deed vandaag, als gevolg van een soort van uitwisselingsprogramma, Tristan van E3 mee met E1.

Voor Tristan een uitgelezen kans om met de tweedejaars E van E1 mee te doen en eens lekker ervaring op te doen. Ook Tristan viel vandaag op door zijn werklust, kracht in de duels, snelheid en zelfs zijn aanvallende kracht. Tristan deed, vandaag zeker, moeiteloos mee met de groep van E1. En dus 2 aanwinsten er bij voor E1 en dat is fijn, want in het geval van blessures, dan kun je altijd terugvallen op jongens van andere teams, die op bijna dezelfde manier trainen en dezelfde oefenstof krijgen.

De wedstrijd. En daar kunnen we kort over zijn. Inderdaad een hele leuke tegenstander, waarvan je verwacht dat zij het volgend seizoen een heel stuk verder zijn. Voor nu, in deze wedstrijd, stonden zij tegenover opnieuw een sterk EBOH E1, dat elke bal afjaagde en vrolijk gebruik maakte van de ruimte die er is op een groter veld. Alhoewel sterker, je kon duidelijk zien dat ook EBOH E1 flink moest wennen aan de lange sprint naar het doel van de tegenstander. Dat is toch wel een behoorlijk verschil tussen 7×7 en 9×9.

Ook stond de eerste 10 minuten het vizier niet op scherp. Er werd met scherp geschoten, dat wel, maar de zuiverheid was nog ver te zoeken. Bij de eerste de beste corner die genomen werd, stond, zoals vaker deze competitie, Tarik aan de basis van een doelpunt. Opnieuw een loepzuivere voorzet en een inlopende Furkan die dankbaar zijn hoofd knikte naar het doel.
1-0. Het eerste doelpunt bij 9×9 door Furkan. En een mooie ook. Even later werd het veldoverwicht van EBOH E1 door Jaïr uitgebouwd, die opnieuw met een tovertikje de keeper van Wieldrecht verschalkte en met zijn armen uitgestoken als bij de vleugels van een vliegtuig de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst nam. 2-0.

Verdedigend hadden de vaste verdedigers Daan en Senn bij tijd en wijle behoorlijk lastig. Het veld bij 9×9 is een stuk breder en een breedstaande aanvaller maakt het hen dan ook moeilijk, want het is een heel stuk verder lopen dan je normaal gewend bent. Gelukkig stond de laatste man Tristan opgesteld als een rots in de branding. Jaymi speelde niet (ziek) en dus beschikten we vandaag over Tristan om dat gat op te vullen. En hoe.

Tristan speelde vandaag een prima wedstrijd, hij liep alle gaatjes dicht die de backs lieten vallen en maar weinig aanvallende acties van Wieldrecht kwamen tot uiting. Hij greep stevig in, blokte de bal en nam zelfs de bal over om daarna het middenveld in te lopen en een pass te geven op de spitsen. Tristan speelde vandaag, zeker in de eerste helft, een prima wedstrijd.

Aan de andere kant werd EBOH E1 door goeie passes van Ferhat op Mitchell en van Furkan op Harun door beide ontvangers van de bal de score opgetild naar 3-0 en 4-0. Een reeks van andere kansen volgden en opnieuw bleek EBOH E1 iets te gemakzuchtig in de afwerking.  De middenvelders Ferhat, Tarik en Mitchell konden naar hartenlust combineren met regelmaat werden de spitsen Harun, Furkan en Jaïr gevonden. Veel kracht op het middenveld, Tarik gebruikt veel power om zijn tegenstander af te stoppen en greep veel in wanneer de lichtgewichten Mitchell en Ferhat even kopje onder gingen. Een prima balans. Het geblabla van een middenveld met de punt naar achteren etc. etc.

In de rust waren de mannetjes amper stil te krijgen. Zo leuk vonden zij het spelen van 9×9. De ruststand was natuurlijk 4-0. Eigenlijk geen reden om in te grijpen. Blijf elkaar gewoon vinden, combineer er lustig op los en blijf scherp.

In tegenstelling tot de verwachting van het behoorlijk ruim opgekomen publiek van zowel EBOH en Wieldrecht, kwam Wieldrecht iets beter uit de startblokken van de tweede helft. En dat begin resulteerde al snel in een goed uitgespeelde uitval, die met een strak Schot Door Wieldrecht werd afgerond. Sil, die tot dan een aantal gevaarlijke balletjes goed had verwerkt, was bij dit schot kansloos. 4-1.

Al snel werd het initiatief weer door EBOH overgenomen. Opnieuw uit een corner van Tarik kwam Tristan mee naar voren en kopte de bal keihard in de touwen. Als een kampioen rende hij weg met de handen in de lucht. Een keertje meespelen met E1, een uitstekende eerste helft gespeeld en dan ook nog eens een doelpunt maken. Het kon niet op. En natuurlijk een brede grijns op de gezichten van de coaches tevoorschijn toverend. 5-1.

Aan het eind van de tweede helft kreeg EBOH misschien iets teveel van het goede. Een uitstekende eerste helft werd gevolgd door een wat mindere 2e helft, maar daar leed het scoren vermogen eigenlijk niet zo onder. Een hard schot van Jaïr kon niet worden gekeerd door de keeper van Wieldrecht en dat resulteerde dus in een eenvoudige 6-1. Tegen het einde van de wedstrijd drukte EBOH nog een flink door en zette de Wieldrecht defensie goed vast. Diverse schoten op doel werden afgeslagen, maar een van die afvallen ballen werd meteen door Tarik op de slof genomen en dat zorgde meteen voor een prachtige afsluiting van een erg leuke en experimentele 9×9 wedstrijd. 7-1.

Een prima uitslag en zo’n experiment is zeker voor herhaling vatbaar.