Scoren blijft lastig voor EBOH 1…

EBOH, bivakkerend in de onderste regionen van 3D, kwam op eigen terrein verassend sterk voor de dag tegen NSVV, de nummer twee achter gedoodverfd kampioen Feyenoord. Vanaf de eerste minuut waren de Dordtenaren onder toeziend oog van interim-trainer René Ebbers de bovenliggende partij maar een gebrek aan scorend vermogen zorgde ervoor dat het overwicht niet omgezet werd in een overwinning, 0 – 0. Met slechts twaalf doelpunten in vijftien wedstrijden ligt daar het grote probleem voor de rood-zwarte brigade. EBOH creëerde een handvol grote kansen maar liet NSVV uiteindelijk toch met een onverdiend punt ontsnappen. Vooral Regga Regales was aan de linkerkant een plaag voor de Numansdorpse verdediging. ,,NSVV is best een goede ploeg die niet voor niets bovenin staat maar we waren niet minder. Jammer dat we voor de goal een paar keer de scherpte missen ander halen we het potje gewoon uit”, vertelt de snelle vleugelspits. ,,Volgende week spelen we tegen de nummer drie SSS. Als we het dan weer kunnen opbrengen zo te spelen zijn we zeker niet kansloos.”

Het dichtst bij een goal was middenvelder Wesley Ebbers maar zijn lob stuiterde over de lege goal. Ook de uitstekende spelende spelverdeler Wesley Loos en  de spitsen Jesse Rensen en Regga Regales waren dichtbij treffers maar vonden het net niet.  ,,We hebben goed gevoetbald, waren de betere ploeg en hadden moeten winnen. We creëerden met goed voetbal prachtige kansen en terwijl zij welgeteld één grote mogelijkheid hebben gehad (kopbal naast).  Veel belangrijker is dat er vandaag een ploeg stond die voor elkaar wilde knokken”, vond René Ebbers.

Ook Wesley Loos keek positief terug op de wedstrijd maar baalde van de puntendeling. ‘’We hebben keihard gewerkt met z’n allen en hadden meer verdiend. We spelen iets anders dan voor de winterstop. De nieuwe trainer heeft de opstelling op een paar plekken gewijzigd en hamert erop dat we meer voor elkaar over hebben. Vorige week tegen Binnenmaas (2-0 verlies) kwam dat er nog niet uit maar nu was de bereidheid om voor en met elkaar te knokken er wel. Dit voelt als twee verliespunten maar hopelijk is het wel een opsteker voor de komende periode.”

Halverwege de tweede helft had het voor EBOH nog helemaal mis kunnen lopen toen spits Peter-Jan Cazander een levensgrote kans naast kopte. Dat was in 90 minuten het enige moment dat de Numansdorpers aanspraak konden maken op een positief resultaat. Verder beperkte de ploeg van coach Wim van der Steene zich tot verdedigen met als uitblinker keeper Melvin Kruythof die vooral in de lucht niet te kloppen was. Komende zaterdag komt er met SSS weer een subtopper naar de Schenkeldijk maar als EBOH met dezelfde instelling het veld in gaat zijn ze tegen de Klaaswalers zeker niet kansloos. EBOH staat nog altijd op een plek die ze naar de nacompetitie voor degradatie verwijst terwijl dat gezien de aanwezige kwaliteiten onnodig is.

EBOH: Van der Laars; Jongeneel, Al Salman, Elschot, Teunissen; Ebbers (83.  Turktas), Welts (78. Oldenburger), Loos, Van Yperen; Regales en Rensen.

Man van de wedstrijd: Wesley Loos als mid-mid.

 dsc05390
foto’s NSVV