EBOH E1 snakt naar het einde

Zaterdag 8-11-2014

EBOH E1 – SC Emma E1

Er komt geen einde aan. Opnieuw een tegenstander die het EBOH E1 gewoon echt niet moeilijk kan maken. Het is een lange weg naar de uiteindelijke bekroning van het najaarsseizoen 2014. Het klinkt weliswaar arrogant en een beetje te vroeg voor een feestje wanneer u het zo leest, maar aan de andere kant is het doodgewoon realiteit. Het wordt steeds moeilijker om deze jongens bij de les te houden en op de training de focus te bewaren. Focus, u weet wel, dat fenomeen waarmee het Nederlands elftal bijna weer in de finale van het WK terechtkwam.

Zijn we verleden week Senn voor een nog onbepaalde periode kwijtgeraakt, vandaag stond er weer een mannetje paraat om zijn plek sinds de 3e week september weer in te nemen. Daan, zoals hij zelf zegt, weer volledig hersteld van zijn enkelbreuk, stond weer te trappelen om de wei in gestuurd te worden.

 

20141108_085951

De start van de wedstrijd door EBOH E1 was voortvarend en geheel tegen de normale gang van zaken in. Meestal beginnen de jongens rustig en kijken ze de kat uit de boom. Maar na de eerste de beste voorzet van Tarik in de eerste minuut kopte Furkan de uitstekend voorgegeven bal door Tarik strak in de touwen. 1-0. Vanaf dat moment was het een bestorming van het doel van SC Emma. Knappe schoten van Furkan en Tarik, een sprintje van Harun, pass op Tarik op rechts, voorzet, kopbal Furkan? Naast. Een prima opzet van Jaïr, pass naar Furkan op rechts, voorzetje op Jaïr en? Naast. Dat woord heb ik vandaag veel opgeschreven.

In de 7e minuut was het toch weer raak. Bij een corner neemt Jaïr de afvallende bal goed aan en zijn schot verdwijnt in de hoek van het doel, SC Emma’s keeper voor de 2e keer kansloos latend. 2-0.

Ondanks zijn enthousiasme hield ik Daan de eerste 10 minuten toch even aan de kant.

Better safe than sorry dacht ik zo. “Eerst even warmlopen vóór ik jou weer het veld instuur, Daan!”

Na precies 23 hele seconden was ie terug. “Zo, ik ben weer warm…”. Onbegonnen werk, dat coachen! Zo Daan, weer klaar voor het echte werk? Ja hoor trainer!! Tja, hij zal zeggen dat ie er niet klaar voor is. Stomme vraag.

Koud een minuut later vuurt Tarik opnieuw een afgemeten voorzet af en de inlopende Harun scoort simpel de 3-0. Geen vuiltje aan de lucht. Dat klopt helemaal, want had ik al gezegd dat het vandaag prachtig weer was om voetballen te komen kijken? Opaas en omaas, ooms en tantes, broers en zussen, neven en nichten, vrienden en kennissen en alle andere aanverwante artikelen?

Volgende keer gewoon komen kijken, hoor.

Dan breekt er een hele rommelige fase aan in de eerste helft. Niet dat SC Emma nu ineens sterker werd, maar wij waren zelf niet helemaal meer bij de les. We kregen nog behoorlijk wat kansen om de score verder uit te bouwen, maar u raadt het al. Alle kansen gingen……juist ja….naast. Eén keer kreeg SC Emma de kans om voor het doel van Sil gevaar te stichten en de bal rolde langs Sil, zonder dat ie kon ingrijpen en welgeteld 3 EBOH spelers kregen het voor elkaar om het rollende balletje niet voor de lijn weg te halen. De laatste in lijn van 3 was Mitchell en dus geven we Mitchell gewoon de schuld. JJ Mitch? Maandag straftraining. 100 strafregels schrijven met de tekst: “Ik zal nooit meer een eigen doelpunt maken….”.  Niettemin scoorde SC Emma de 3-1 en ik moet zeggen dat dit een beetje tegen de verhouding in was (zou het?), maar dat maakte de pret bij de Emma coaches en de familie langs de lijn er niet minder om.

Daarna bleef het spel van EBOH E1 rommelig. Niet omdat ze er niets aan deden, juist niet, maar het spel zakte tot een bedenkelijk niveau.  Ik nam nog wel een hele goede pass van Furkan waar, ik zag Jaïr nog een hele goede balverovering uitvoeren en last but not least, ik zag Daan een afstandsschot afvuren die hij niet echt goed op zijn slof kreeg. Dat zou leuk zijn geweest wanneer Daan ook nog eens een doelpunt zou hebben gemaakt. Een goede kopbal van Mitchell, maar helaas…….naast!

Toch kreeg EBOH E1 zelf ook nog een cadeautje. Een hard ingeschoten bal voor het doel langs werd geraakt door een verdediger van SC Emma en een eigen doelpunt was een feit. 4-1.

In de rust namen we het spel nog eens goed door. Teveel individuele acties, te weinig oog voor de medespelers en bij tijd en wijle afgewisseld door leuke combinaties, maar veel te weinig.

We maakten de spelers duidelijk dat schieten op het doel uit een onmogelijke positie voorbij moest zijn.  Niet voor je eigen succes gaan, maar je medespeler het doelpunt gunnen.  En met die opdracht werden de spelers weer het veld ingestuurd. En dat hielp gelukkig.

Vanaf de eerste minuut volgden er leuke combinaties tussen verschillende spelers. Tarik schoot naast het doel na een combinatie met Furkan. De kansen volgden elkaar in rap tempo op, maar schoten van Mitchell, Furkan en Tarik gingen allemaal naast het doel. Inderdaad. Naast. Een goede pass van Mitchell op Harun vlak voor de keeper, maar helaas ook naast. In de 8e minuut breekt Harun op rechts door en schiet de bal via de keeper naast. Eindelijk werd EBOH in de 8e minuut beloond voor het harde werk. Een geheel zelfzuchtige actie van Furkan op links, waarbij hij als een slangenmens tussen 2 spelers heenglipte, een derde verdediger passeerde en met zijn rechtervoet de bal loepzuiver in de kruising schoot, was van een grote schoonheid. 5-1.  De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld en een fase brak aan, waarin je kon zien dat de jongens van E1 hun best deden om elkaar te vinden in de eentweetjes en dat lukte heel vaak heel goed in de tweede helft. En dat compliment mogen zij zeker in hun zak steken.

Jaymi en Daan hielden samen achterin de zaak op slot.  SC Emma probeerde het wel, maar de ballen werden vakkundig onderschept en gewoon afgepakt. Niks ervan, geen tweede doelpunt voor Emma.

Jaymi vroeg me zelfs hem niet naar voren te schuiven op het middenveld. Is helemaal niet leuk, zei ie, dan moet je de hele tijd heen en weer lopen tussen aanval en verdediging, niks aan. Laat mij maar lekker achterin staan. Prachtig! En dat vind ik mooi. Hij beseft niet dat hij eigenlijk de ideale middenvelder is. Eentje die terugkomt bij balverlies en eentje die meegaat bij balwinst. En daar lopen er echt niet genoeg van rond hoor, neemt u dat maar van mij aan. J

Daan deed als vanouds zijn best. Ging elk duel aan alsof ie nooit geblesseerd is geweest. Niet bang om er in te vliegen als het moet en hij speelde vandaag, in ieder geval voor mij als coach, boven verwachting. Blij dat ie er weer bij is. Nu Senn nog, maar dat komt wel goed.  Geef het de tijd en dan kom je gewoon sterker terug, Senn!!

Het inmiddels befaamde eindschot van EBOH E1 was aangebroken. In de 19e minuut werd Harun op rechts aangespeeld en met een snelle passeeractie naar de achterlijn en zijn scherpe voorzet belandde op het hoofd van Mitchell, die zijn straftraining ongedaan maakte door de 6-1 op het bord te zetten met een simpel knikje in de rechterhoek. Een minuut later maakte Jaïr bijna zijn tweede, maar de lat hing te laag. Jammer. Bij een nieuwe uitbraak op rechts van Harun werd Jaïr vlak voor het doel op zijn wenken bediend en eenvoudig schoot hij de bal in het doel. 7-1.

Het wordt bijna saai. Weer op rechts breekt Harun door, de bal iets te hard van zijn voet langs de verdediger en vlak voor de achterlijn geeft hij de bal met een sliding voor het doel, waar Mitchell de bal heerlijk in het doel glijdt. 8-1. Harun krijgt zelf nog een prima kans op de 9-1, maar hij lepelt de bal jammer genoeg net over de keeper en de lat. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat de stand met alle “naast”-ballen ergens in de 17-1 had moeten uitkomen, maar we kunnen tevreden zijn.

De concurrentie (GSC/ODS) won weliswaar, maar met een krappe 4-2 tegen Virtus. Daardoor lopen we in doelsaldo uit tot een verschil van 26 doelpunten met GSC/ODS. Zij hebben 1 wedstrijd meer gespeeld en samen delen we in punten de eerste plaats. Volgende week staat de kraker van de competitie op het programma. EBOH E1 tegen GSC/ODS E1 op 15-11-2014 om 9.00 uur aan de Schenkeldijk!! Iedereen die EBOH E1 een warm hart toedraagt, wordt hierbij uitgenodigd. Komen!! En in groten getale!!!

Doelpunten:

Furkan                 2

Mitchell               2

Jaïr                         2

Harun                   1

Emma                   1 (eigen doelpunt)

De coaches

 

PS: as woensdag 12/11 speelt E1 een oefenwedstrijd tegen en bij VVAC E1, een ploeg uit de Hoofdklasse.