EBOH 3 stijgt na dubbelslag

Nadat de kater van de nederlaag tegen Klundert was weggespoeld, werd vorige week ietwat gelukkig de eer hersteld in de thuiswedstrijd tegen ZBC’97. Met name in de eerste helft waren de gasten sterker dan de Dordtenaren. Maar om te winnen moet je doelpunten maken en daarin slaagde de rood-zwarten wel, waar de ploeg uit Zwijndrecht de kansen liet liggen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ietwat geflatteerde 4-1 overwinning.

Deze week werd er afgereisd naar Hardinxveld-Giessendam. Niets minder dan de drie punten moesten mee terug naar Dordrecht. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Na de aftrap probeerde EBOH met verzorgd voetbal onder de druk uit te komen. De thuisploeg leek iets feller uit de startblokken te komen. Die felheid werd niet omgezet in doelpunten, het verzorgde voetbal van de Dordtenaren sorteerde in meer resultaat. Met name de teruggekeerde Mayron Stam drukte in de eerste helft zijn stempel op de wedstrijd door met grote regelmaat het spel te verplaatsen naar daar waar de ruimte lag.

Na 18 minuten spelen was het Robin van der Ruit die de bal terug legde op de ingeschoven laatste man Robbin Kooijman. Die schoot snoeihard tegen de touwen, 0-1. Na de aftrap was het EBOH dat al snel weer de bal veroverde. Ramon Braun ging aan de linkerkant op avontuur en langs de achterlijn drong hij de vijandelijke zestien binnen. Daar werd hij gevloerd. De niet helemaal fitte Robbin Kooijman legde aan voor de penalty en maakte er 0-2 van.

Er zijn dertig minuten gespeeld als een lange bal door verdediger Rowan Sedoc verkeerd wordt ingeschat. De bal stuitert en raakt de onderkant van zijn elleboog. Penalty voor Hardinxveld. Misschien dat Jasper Cillessen in de leer mag aan de Schenkeldijk. Doelman Roy de Graaff keert de hard ingeschoten penalty. De stand blijft 0-2.

Tien minuten later doet zich een soortgelijk geval voor als aan EBOH-zijde. Een verdediger van Hardinxveld speelt de bal met de hand. De goed fluitende scheidsrechter legde vervolgens de bal weer op de stip. Robbin Kooijman schiet rustig zijn derde en daarmee zuivere hattrick binnen.

Na rust probeert de thuisploeg nog iets van de wedstrijd te maken. EBOH loert op de counter. Langzaam maar zeker verandert de wedstrijd in een gezapig zomeravond potje voetballen. Waarbij de thuisploeg zich meer bezig houdt met commentaar op de scheidsrechter, grensrechter, tegenstander en elkaar en de gasten het wel best vinden met deze tussenstand.

Wel maken Dennis van der Graaf kopt nog een corner van Ramon Braun binnen. Sean van der Ruit maakt als invaller nog de 0-5, nadat hij eerder nog enkele één-op-één kansen heeft gemist. Helaas wordt de nul niet gehouden. Vlak voor tijd maakt Hardinxveld nog een eretreffer. Na de twee overwinningen van deze en vorige week keert EBOH 3 terug in de top van het klassement en is terug te vinden op de derde plaats.

Hardinxveld-Giessendam 3 – EBOH 3 :  1-5
Doelpuntenmakers : Robbin Kooijman (3x), Dennis van der Graaf en Sean van der Ruit.