EBOH E1 promoveert zonder kampioen te worden

De KNVB heeft de resultaten van EBOH E1 blijkbaar heel nauwlettend in de gaten gehouden. Zij hebben onze E1 tussentijds laten promoveren. Na 3 competitiewedstrijden waren dit de cijfers:

9 punten 40 goals voor en 2 goals tegen

Dat is voor niemand leuk! Maar wel een mooi compliment voor onze boys en een grote uitdaging in de eerste klasse. Daarin mochten wij zaterdag 3 oktober gelijk aantreden tegen koploper Alblasserdam.

Dit waren grote knapen en ze stonden ook nog bovenaan. Heel even schuilde er iets van onzekerheid in het team…. Toch begonnen de mannen van EBOH goed aan de wedstrijd. Vol gas en druk zetten op de tegenstander. Een schot op de paal was een mooi visitekaartje. Alblasserdam was duidelijk op een goede manier geïntimideerd. Zij kwamen ook een aantal keer in de buurt van ons doel. Twee corners, twee keer prima uitgevoerd en twee mooie goals waar wij alleen maar naar konden kijken. 0 – 2 Wat een domper. Dus zo doen ze dat in de eerste klasse. Ze geven je het gevoel dat er iets te halen valt en slaan dan genadeloos toe. De hoofdjes gingen een klein beetje hangen aan onze kant want dit was een onwennige situatie. Niet voor Ronan! Die kreeg niet lang na de 0 – 2 de bal aan de linkerkant. Hij zette zijn turbo aan en kwam bijna tot aan de achterlijn. Wat volgde was een harde voorzet die van richting werd veranderd door een verdediger en daardoor de keeper kansloos liet. Het zag er een beetje knullig uit maar er was weer hoop. Hierna bleef onze ploeg geloven in een goed resultaat. Yves bracht EBOH langszij met een geplaatst schot hoog in het doel. De ruststand was bereikt en de boys konden even de tijd nemen om alle nieuwe indrukken te verwerken.

De tweede helft zat EBOH zo kort op zijn tegenstander dat zij eigenlijk niet meer in het spel voor kwamen. Jeraino zette zijn goede spel uit de eerste helft door en bekroonde zijn optreden met een heerlijke goal. Ondanks zijn geringe lengte ging hij het duel aan nadat de keeper de bal had gestopt. Hij was eerder bij de bal dan de tegenstander en schoot de bal diagonaal hoog in het doel. We staan voor tegen de koploper! Weer bleven we hard werken en druk zetten. Een schot van grote afstand van Ronan leek houdbaar voor de keeper. Maar dat bleek niet helemaal waar want hij liet de bal los en nu was het de kleine Cayden die goed doorging en geen angst kende voor het duel. Bam! Met dit doelpunt kwam de zege nooit meer echt in gevaar. Achterin hadden Famien, Sam en Mazin de controle omdat ze continu hun persoonlijke duels wonnen. Ronan, Jeraino en Cayden gooiden heel veel energie in hun spel zodat ze moeilijk te verdedigen waren. Yves was niet helemaal topfit maar kan altijd belangrijk zijn voor het team omdat hij makkelijk doelpunten kan maken. Julian had verwacht veel meer te doen te krijgen. Dankzij zijn goede verdediging hoefde hij niet vaak in actie te komen en was kansloos bij de twee tegengoals.

Een uitstekende teamprestatie en een heerlijk begin van de competitie in de eerste klasse!