EBOH E1 maakt einde aan alle illusies

Zaterdag 29-11-2014 EBOH E1 – Oranje Wit E2

Gedesillusioneerd, dat is het toepasselijke woord dat uitdrukt hoe Oranje Wit E2 zich gevoeld moet hebben ná de zware wedstrijd tegen de trotse koploper van de 1e klasse E06, namelijk EBOH E1. Geen schande, want dit seizoen is EBOH E1 voor menig tegenstander een maatje te groot gebleken. En ook vandaag was het zo’n dag dat EBOH E1 wilde afrekenen met de buitenwacht, die wellicht hoopten op een slippertje, een uitglijer, een onverwachte nederlaag van de ploeg, die tot nu het ritme heeft bepaald in deze eerste klasse. En misschien heeft Oranje Wit zelf ook bedacht, dat het nu maar eens moest gebeuren. En het moet worden gezegd, zij kwamen het beste uit de startblokken.

Zoals wel vaker gebeurde in deze competitie heeft EBOH E1 een goeie 10 minuten nodig om op te warmen om daarna te gaan vlammen. Vandaag was het (helaas) niet anders. Af en toe lijkt het of ze geïntimideerd zijn door de tegenstander en een serie van slordige passes volgt elkaar dan op. Elke keer een stapje te laat, te makkelijk gepasseerd en niet meteen scherp om druk naar voren te geven. En we hadden er nog speciaal voor gewaarschuwd. Meteen er bovenop, druk geven op degene met de bal en rekenen op de verkeerde of slechte pass om dan direct te kunnen omschakelen.

In de tussentijd profiteerde Furkan prima op een lepe voorzet van Harun en hij tikte de bal vakkundig binnen. 1-0. De tegenstander was in die 4 minuten al vaker bij het doel van Sil in de buurt geweest en vuurden een aantal schoten af, die vakkundig door Sil werden geneutraliseerd. Sil had vandaag erg weinig te doen. En dat kost echt moeite hoor! Steenkoud was het en de coaches voelden de ijsblokjes al in de voetbalschoenen vormen, dus het is zeker geen misselijke prestatie van Sil om geconcentreerd te moeten blijven en er te moeten staan op het moment dat de tegenstander een uitval plaatst en hij meteen moet ingrijpen. Een topprestatie mag het zeker worden genoemd.

Na een minuut of 10 was het inderdaad voorbij met de aspiraties van Oranje Wit E2. In 5 minuten werd de 1-0 uitgebouwd naar 4-0 en al zou Oranje Wit zelf al illusies hebben gehad en gehoopt op een goed resultaat tegen de koploper, ze kwamen helaas bedrogen uit. Vanaf de middenlijn pikte Furkan een half onderschepte bal op en stoomde richting de keeper van Oranje Wit en deed precies wat hem op de training is geleerd. Lange keeper, schieten laag over de grond, een keeper die glijdend naar de bal komt, uitkappen, passeren en simpel intikken. Dus? Nou, 2-0 dus. Simpel.

2 minuten later bracht Furkan met een vlijmscherpe pass Harun binnen schootsafstand van de keeper van Oranje Wit en vakkundig schoot Harun de bal in het netje. 3-0. Weer twee minuten later brak Harun opnieuw door en door slim te wachten tot het moment dat de keeper naar de grond ging, kon Harun de keeper opnieuw verschalken, een kort tikje voorbij de keeper en 4-0 was het resultaat. Prima gespeeld, toegeslagen op de momenten dat het kon en de tegenstander het gevoel had dat er misschien nog iets te halen viel. De coaches konden tevreden zijn, in de 15e minuut was de wedstrijd gespeeld en nu kon de echte wedstrijd beginnen. Alleen met samenspel kan een score worden uitgebouwd en egoïsme staat alles in de weg. En vanaf dat moment was het bij tijd en wijle echt smullen geblazen.

In de 20e minuut werd de bal opgezet op links en telkens wanneer een verdediger uitstapte werd de vrije man aangespeeld. Senn terug op Harun, Harun naar rechts op Furkan, Furkan naar rechts op Tarik, die als vrije man aan de rechterkant een prachtig boogballetje afvuurde over de keeper van Oranje Wit heen, waarna de vrije man vóór het doel met een heerlijk kopballetje de volledige verdediging het nakijken liet. Opnieuw het kleinste manneke van E1 die zich in deze positie worstelt en alle lantaarnpalen om zich heen voor schut zet. Mitchell 5-0!! Dit is al weer de 4e kopbal in een rij van wedstrijden. Dat gaat een heel bijzonder eigen leven leiden. Zo zie je maar dat lengte helemaal, maar dan ook helemaal niks zegt. En als oud-basketballer weet ik dat maar al te goed.

Prachtige combinatie en geen van de jongens die de bal opeist en zelf schiet. Een staaltje samenspel waartoe EBOH E1 soms in staat is. Applaus volgde vanaf de kant en van de coaches. Dit is precies waarom je het doet en je warm van binnen wordt. Dat komt goed uit op een koude herfstdag!

Aangezien de coach ook de assists telt die een speler maakt, krijgt elke speler een gratis assist en Tarik er 2 vanwege zijn prachtige voorzet. Dat is iets extra’s waard.

De volgende 5 minuten was meer het uitspelen van de 1e helft en het teren op een uitstekende stand na een moeizaam begin. De rust is daar en tevreden lopen de spelers en de coaches naar de kleedkamer.

De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Druk naar voren, afjagen van de man met de bal en in de omschakeling proberen de vrije en diepe man te vinden. Oranje Wit E2 deed zijn best om voor het doel terecht te komen van EBOH E1, maar dat lukte maar sporadisch. Het overwicht lag vooral aan EBOH kant en in de tweede minuut van de 2e helft gebeurde het bijna dat Daan over rechts de bal onderschepte en de bal in een streep op het doel schoot. Oooooeeei. Bijna raak. Nét over de lat en dat was jammer want naast Sil, staat Daan nog droog in de doelpuntenproductie van EBOH E1. Met maar 8 doelpunten tegen en maar liefst 74 doelpunten voor laat EBOH E1 een gemiddelde uitslag van 9-1 in 8 wedstrijden zien. Volgende week gaan we proberen om daar verandering in aan te brengen. Het zal moeilijk worden om Sil een doelpunt te laten maken, maar Daan moet toch lukken? Toch? Jongens?

In de 8e minuut gebeurde veel. Een pass van Furkan op de diepe spits jaïr wordt goed aangenomen, opengedraaid, schijnbeweging, de keeper wordt omspeeld en Jaïr zet de 6-0 op het bord. Mooie aktie. Een uitval van Oranje Wit leidt tot een afstandsschot van 20 meter, die door Sil uitstekend werd verwerkt en hij stompte de bal naar de veilige zijkant. En dat bedoel ik nou. Staat ie vrijwel de hele eerste helft te verkleumen tot een waterijsje, staat dan nog eens 8 minuten vrijwel stil in de tweede helft en perst er dan zo’n reactie uit. “Top” zou zijn vader zeggen, maar die mag dat niet, want hij is de thuisscheidsrechter van EBOH E1 en onpartijdigheid is wat van hem moet afstralen en dat gebeurt dan ook. Ik weet zeker dat ie een sprintje zou willen trekken om zijn zoon te knuffelen, maar dan zou iedereen raar opkijken. En Sil ook. “Papa, doe niet zo raar, man! Ga fluiten ofzo….” (-:

De 9e minuut ontvangt Furkan een prima diepe pass van Jaïr en met een kapbeweging van Furkan staat de keeper helemaal op het verkeerde been. Hij duikt naar de linkerhoek, terwijl de bal bijna in slowmotion rechts van hem het doel in dwarrelt. 7-0. Opnieuw een uitstekende pass, ditmaal van Jaïr, die vandaag heel erg in dienst van het team heeft gepresteerd. Furkan is natuurlijk het meest egoïstische mannetje van EBOH E1 en drijft zijn acties vaak te ver door. Maar hij is dan ook de échte spits. Mannetjes als hij lopen er maar weinig. 150% energie als ie aan de bal is en hij ruikt letterlijk het net in het doel. Maar wanneer hij ook nog eens gaat strooien met passes en zijn medespeler in staat stelt een doelpunt te maken, dan zie je tegelijkertijd dat hij de passes ook terugontvangt en daarmee zal de score in een wedstrijd heel erg snel oplopen. Ga zo door jongens!!

In de daaropvolgende aanval (11e minuut) volgt een pass van Senn op Jaïr, tikkie naar Mitchell en deze zet zijn tweede en de achtste van EBOH E1 op het bord. 8-0.

Zo is in een tijdsbestek van 3 minuten de score opgetild en daar was Oranje Wit vandaag niet tegen opgewassen. 7 rustige minuten volgen en in de laatste 7 minuten van de wedstrijd laait het vuurtje ineens weer op.

De 18e minuut wordt ingezet met een scherpe pass van Senn op Jaïr en Jaïr laat zo’n kansje natuurlijk niet schieten. 9-0. Kort erna een schot van Tarik, de keeper in de war en ook Tarik zet zichzelf op het scoreboard. 10-0. Minuut 21, opnieuw een pass naar een vrijstaande speler en Senn schiet ditmaal raak. Na er een tijdje te zijn uitgeweest, komt Senn weer helemaal terug in zijn oude vorm.

Zoals gewoonlijk staat Senn vaak te ver voorin en vergeet ie weleens op tijd terug te verdedigen. Maar ja, een doelpuntje meepikken is altijd leuk en verdedigen kan altijd nog. Toch Senn? 11-0. Koud 30 seconden later komt Senn opnieuw in scoringspositie, maar ditmaal gaat de bal tegen de keeper naast. Tja, hij moest schieten met zijn linkerbeen. Tja, linkerbeen. Linkerbeen. Mmmm. Toch maar eens goed oefenen op de training. 23e minuut, corner van Tarik, hij wil de bal precies op het hoofd van een medespeler laten landen, maar zijn bal vanaf links met rechts geschoten heeft voldoende effect en hoogte om de bal in de rechterkruising van het doel te laten belanden, terwijl de keeper compleet kansloos de bal nog probeert te raken. Helaas voor de keeper en prima voor Tarik. 12-0.

In de dying seconds van de wedstrijd wordt een voorzet door Senn met zijn voorhoofd het doel ingekopt en de scheids fluit daarna meteen af. Senn’s tweede en de 13-0 laat iedereen weten dat het EBOH E1 ernst is in deze competitie. Nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week de return tegen Oranje Wit, waar het natuurlijk de bedoeling is om de 3 punten mee naar de Schenkeldijk te nemen om de competitie dan uiteindelijk te beslissen tegen de ploeg die ons de hele competitie al op de voet volgt. GSC/ODS zal waarschijnlijk worden afgewerkt in de week van 8-12 december.

De goede lezer treft niks aan over Jaymi. Dat klopt. Hij viel niet zo op. Tja, wat doet dát er nou toe? En dat is waar. Verleden week stond ik nog te huilen dat ie niet aanwezig kon zijn bij onze uitwedstrijd tegen Virtus. Omdat ie zo nodig even een Ashihara Karatetoernooi in België moest winnen. Huh? Ashihara Karate? Winnen? Oh, zeg dat dan gelijk. Een kampioen in een andere sport die graag komt voetballen in EBOH E1. Dat zegt mij toch wel veel, hoor. Misschien jullie niet, maar mij wel. En natuurlijk valt hij niet op. Diegenen waar je het team omheen bouwt, zijn nooit die doelpuntenmakers en slopers op het middenveld. Het zijn die jongens die niet opvallen, maar er wel elke keer voor zorgen dat je als team zo weinig doelpunten tégen krijgt. Jongens als Sil, Jaymi, Daan en Senn. En ook Mitchell. Jongens, die zich helemaal wegcijferen voor het team en er genoegen in scheppen om de tegenstander geen enkele kans te geven. En daardoor is onze aanval zo gevaarlijk en produktief. Dus Jaymi, je hebt normaal gepresteerd. En dat is op zichzelf  al buitengewoon goed!!

13 december spelen we nog een ronde in de bekercompetitie tegen Nieuw Lekkerland E1, evenals EBOH E1 een eersteklasser die momenteel de 2e plaats bezet in hun eigen competitie. Dat kan zeker ook een hele leuke onderhoudende wedstrijd worden. Nog even en alles is duidelijk. Van kampioen zijn is nog zeker geen sprake. We gaan de beer niet villen voor ie is geschoten en naast onze schoenen lopen gaan we al zeker niet. Zolang je de punten niet hebt die je nodig hebt, dan heb je nog helemaal niks, nakkes, nada. Volgende afspraak: Oranje Wit E2 – EBOH E1, 9.45 uur. KOM KIJKEN!! KOM AANMOEDIGEN!!