EBOH 3 wint weer niet

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Deze week was ASWH 4 de tegenstander. Geen onbekende, de afgelopen jaren heeft het derde vaker de degens gekruist met de ploeg uit Ambacht.

16. Robbin Kooijman

Het keepersprobleem bij EBOH 3 blijft met de langdurige blessure van Roy de Graaf aanhouden. Wederom een andere keeper deze week, Mo Zaada schoot het team te hulp. Met vijf wissels had trainer Marco Lucas daarnaast ruim de keuze in de zoektocht naar de winnende elf.

Er werd teruggeschakeld naar een 4-3-3 formatie. Dit zou meer vastigheid moeten bieden. Simpel spel was het credo.

De rood-zwarten begonnen aardig aan de wedstrijd. Al na 2 minuten was er een grote kans voor Darko. Hij was echter niet egoïstisch genoeg en legde de bal af, terwijl zelf schieten wellicht een betere optie was geweest. In de openingsfase was EBOH de ploeg die domineerde, maar zoals vaker dit seizoen, was het bij de eerste de beste uitval raak aan de andere kant. De uitploeg kwam op 0-1.

EBOH ging rustig verder met combineren en was de bovenliggende partij, maar op een schot van Ramon na, leidde dit niet tot grote uitgespeelde kansen. Uit een corner maakte ASWH er vervolgens 0-2 van.

— rust —

Tim en Robbin kwamen de gelederen versterken. EBOH was veel beter, maar keek wel tegen een 0-2 achterstand aan. Alle zeilen moesten bijgezet worden om de score nog recht te trekken. Helaas ging in de tweede helft de wind liggen aan de Schenkeldijk. Het spel van de thuisploeg werd rommeliger.

De gasten maakte dankbaar gebruik van de slordigheidjes en profiteerde optimaal. Direct na rust was het al 0-3. En tien minuten voor tijd scoorde ASWH nog een wereldgoal. Een strakke poeier in de winkelhaak. Doelman Mo Zaada kon de bal slechts horen suizen.

En zo eindigde een wedstrijd waarin de tegenstander misschien slechts 20-30% balbezit had toch in 0-4. Te weinig opgelegde kansen werden afgedwongen, elk slordigheidje werd afgestraft. Wat ook de verdienste is van ASWH, zij speelde het met hun ervaring slimmer uit. Maar ook het geluk ontbreekt bij de ploeg van Marco Lucas.

Een wedstrijd zonder echte uitblinker EBOH-zijde. Maar als iemand de titel Man of the Match verdient dan is het Chris. Na seizoenen met blessures en veel afwezigheid door werk is Chris er dit seizoen veel vaker bij en maakt duidelijk stappen. Steeds vaker zien we toch dat sexy samba-pasje waar de tegenstander geen antwoord op heeft.

EBOH 3 – ASWH 4 : 0 – 4
Doelpuntenmakers : –
Man of the Match : Chris de Visser

Volgende week is er een weekend geen competitievoetbal. Twee weken de tijd om keihard te werken aan het opzetten en afronden van kansen.