EBOH 1 doet het goed op dinsdagavond

EBOH presteert op dinsdagavond uitstekend.

Vorige week werd in een oefenduel gewonnen van Unitas zondag met 4-2 en op dinsdagavond 20 oktober behaalde EBOH de 2de ronde van de Voetbal Rijnmond Cup (ook Palace Casino Cup genoemd) door DBGC uit Oude Tonghe met 4-0 te verslaan op de fraai verlichte kunstgrasmat aan de Schenkeldijk.

En dat is een mooie prestatie, zeker gezien het feit dat DBGC een leuke ploeg heeft en bovenaan staat in hun afdeling, 3B in Zuid 1.
Het duurde tot de 40ste minuut voordat EBOH op voorsprong kwam.  Ricardo van de Merwe kopte een corner van Suayip Yaman binnen.

Daarvoor waren er al mogelijkheden voor Jordi van Dyck, die ook al uit een corner de bal prachtig inkopte, maar  de keeper van DBGC redde fraai. Dat deed hij ook bij een inzet van Ricardo van de Merwe in de korte hoek  na een wereldpass  van Jordy Fok.
Vlak voor rust deed DBGC nog van zich spreken, maar de inzet van de rand 16 eindigde op de lat.

Na rust scoorde Regga Regales de 2-0 in de 60ste minuut nadat hij mooi was vrij gespeeld door een steekpass van Ricardo van Yperen. Ook Jeffrey Manzanares deed van zich spreken. In de 68ste minuut knalde hij vanaf 25 meter de bal in de kruising.
Het slotakkoord was voor Ricardo van Yperen in de 85ste minuut. Hij bekroonde een geweldige voorzet van Ricardo van de Merwe tot doelpunt.
De tegenstander in de 2de ronde is nog niet bekend. EBOH heeft zich ook ingeschreven voor de “Cup Regio Rijnmond”. Ook in deze cup mag EBOH thuis voetballen. De tegenstander op dinsdagavond 27 oktober is Transvalia uit Rotterdam.

EBOH – DBGC                                     4-0

’40       Ricardo van de Merwe                       1-0
’60       Regga Regales                       2-0
’68       Jeffrey Manzanares                3-0
’85       Ricardo van Yperen                4-0